Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett mogyoróvajas csirkeszárny

Grillezett mogyoróvajas csirkeszárny


grillezett mogyoróvajas csirkeszárny recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a recept tökéletes példa az ázsiai barbecue fantasztikus világára. A csirkeszárnyakat mogyoróvajjal, szójaszósszal pácolják és a Srirachával fűszerezik. Grillezve, magas hőfokon és gyors készítik el, friss mogyoróval tálalják.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 3 evőkanál mogyoróvaj
 2 evőkanál Sriracha chiliízlés szerint bármilyen chilivel helyettesíthető
 4 evőkanál szójaszósz
 4 evőkanál Worcestershire szósz
 2 gerezd fokhagymaapróra vágva
 1 csokor mogyoróhagyma apróra vágva
 pörkölt földimogyoróapróra vágva
Elkészítés
1

Egy kis tálban alaposan keverjük össze a mogyoróvajat, a chilit, a szójaszószt, a Worcestershire-t és az aprított fokhagymát.

2

Egy zárható zacskóban vagy tálban keverjük össze a pác felét és a csirkeszárnyakat. Ügyeljünk rá, hogy minden részét bevonja a húsnak a fűszerezés. Legalább 3-4 órára helyezzük a hűtőbe.

3

A csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és helyezzük a grillrácsra a pácolt húsokat.

4

Süssük 35-40 percen keresztül többször is átforgatva a csirkeszárnyakat, hogy minden részen átsüljön.
A sütés ideje alapanyagfüggő is, így érdemes maghőmérőt használni. A szárny vastagabb részén (de a csontot nem érintve) a maghő érje el a 74°C-ot.

5

Vegyük le a grillről, és tálaljuk a megmaradt páccal. Tetejét szórjuk meg apróra vágott mogyoróval és mogyoró (salotta) hagymával.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Chilis bacon burgerExtra különleges burgert készíthetünk klasszikus ízekkel vegyítve ennek a receptnek a segítségével. Zöldfűszeres salsa, bacon, chili, marhahús, sajt. Egyszerű, nagyszerű!
Napindító reggeli sajtburgerNéha egész egyszerűen csak arra van szükség, hogy jól bereggelizzünk és végezzük az aznapi teendőket. Az Okosgrill egy ilyen nehéz napot támogat ezzel kicsit sem kalóriaszegény hamburger recepttel. Hús, bacon, Kezd jól a napot, legyen tele a pocak baconnal, burgerrel, tojással és sajttal. és töltse ki magát ezzel a kiadós reggeli hamburgerrel szalonnával, tojással és sajttal.
Mexikói nacho tálEz nem egy közönséges rakott nacho, ugyanis többféle hússal van tele, majd pedig kerül rá sajt, salsa, jalapeno és már mehet is a falatozás.
Holland metélt, magyarosítvaA tepsis és tészta ételek rajongói most figyeljenek: Bürgés Tomi ebben a videóban a klasszikus holland metéltet készítette el és bolondította meg egy kis magyaros vonallal. Könnyű kis étel, gyors elkészítéssel.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 3 evőkanál mogyoróvaj
 2 evőkanál Sriracha chiliízlés szerint bármilyen chilivel helyettesíthető
 4 evőkanál szójaszósz
 4 evőkanál Worcestershire szósz
 2 gerezd fokhagymaapróra vágva
 1 csokor mogyoróhagyma apróra vágva
 pörkölt földimogyoróapróra vágva

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy kis tálban alaposan keverjük össze a mogyoróvajat, a chilit, a szójaszószt, a Worcestershire-t és az aprított fokhagymát.

2

Egy zárható zacskóban vagy tálban keverjük össze a pác felét és a csirkeszárnyakat. Ügyeljünk rá, hogy minden részét bevonja a húsnak a fűszerezés. Legalább 3-4 órára helyezzük a hűtőbe.

3

A csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és helyezzük a grillrácsra a pácolt húsokat.

4

Süssük 35-40 percen keresztül többször is átforgatva a csirkeszárnyakat, hogy minden részen átsüljön.
A sütés ideje alapanyagfüggő is, így érdemes maghőmérőt használni. A szárny vastagabb részén (de a csontot nem érintve) a maghő érje el a 74°C-ot.

5

Vegyük le a grillről, és tálaljuk a megmaradt páccal. Tetejét szórjuk meg apróra vágott mogyoróval és mogyoró (salotta) hagymával.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett mogyoróvajas csirkeszárny
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66