Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Hagymás aprópecsenye – Szoky konyhája

Hagymás aprópecsenye – Szoky konyhája


hagymás aprópecsenye szoky konyhája recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Fogadjátok nagy szeretettel ezt a fantasztikusan finom, nyálcsorgató, továbbá laktató pecsenye-finomságot, amelyet a család és a barátok is imádni fognak. Ráadásul anélkül is elkészül, hogy az egész napot a konyhában töltenénk.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen2 óra
Hozzávalók:
 2,20 kg sertéslapocka
 200 g füstölt csemege szalonna
 5 fej vöröshagyma
 1 egész fej fokhagyma
 5 darab paradicsom
 4 darab csemege paprika
 2 csomó zöldhagyma
 70 ml száraz fehérbor
Az aprópecsenye fűszerezése:
 só, tört fekete bors
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál majoránna
 1 teáskanál édes nemes pirospaprika
 350 ml víz
 2 kg krumpli
A fűszeres főzőlébe:
 2 teáskanál egészkömény
 1 evőkanál
A sült krumpli össze pergetéséhez:
 só , tört fekete bors, őrölt kömény ízlés szerint
 csipet vágott petrezselyem
Elkészítés
1

Legelső lépésben vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk a füstölt szalonnát. Ezt követően a tepsinkbe helyezzük és beletesszük sülni az Okosgrillünkbe, körülbelül 190-200 fok környékén.

2

Menet közben nagyobb, rusztikus darabokra vágjuk a sertés lapockát.

3

Amint kisült a szalonna zsírja, máris hozzá tehetjük a husit, amelyet a következő percekben kérgesre sütünk.

4

Gorombára vágjuk a zöldhagymát, félfőre vagy félkarikára - tetszés szerinti módon - a vöröshagymát, továbbá apró szeletekre a fokhagymánkat. Őket követi a paradicsom, illetve a paprika. Utóbbit pici kockákra, míg az előbbit, egyszerűen csak apróra vágjuk.

5

Amikor kellőképp megpirult a husi, kezdődhet az ízesítés. Sóval, borssal, őrölt köménnyel, majoránnával és kevés pirospaprikával fűszerezünk.

6

Immár a hagymák is a tepsiben landolhatnak, kéz a kézben a paprikával, illetőleg a paradicsommal. Fontos azonban, hogy most csak a hagymák 70%-kát adjuk hozzá az aprópecsenyéhez. A maradékot pedig közvetlenül az étel elkészülte előtt, hozzávetőlegesen 20-30 perccel.
A grillsütőre - körülbelül - 40 perc elteltével kukkantunk rá ismét.

7

Ezidő alatt elkészítjük köretünket, a fantasztikus ízvilágú köménymagos sült krumplit. Ehhez, először egy félig töltött lábasba 1 evőkanálnyi sót, továbbá kettő teáskanálnyi köményt teszünk. Utóbbit, egy teatojásban elhelyezve.

8

A forrástól számítva, 7-8 percen keresztül főzzük elő a felvágott és megtisztított burgonyát. Majd leszűrjük, hidegvízbe tesszük, lecsöpögtetjük és 180 fokon ki sütjük.
Végezetül megszórjuk petrezselyemmel, valamint összeforgatjuk egy kevés sóval, borssal és porhanyós állagúra őrölt köménnyel.

9

Ellenőrizzük a pecsenyét. Adjunk hozzá pár deci vizet, a maradék hagymánkat, továbbá - opcionálisan - 60-70 militer száraz fehérbort. Fél óra elteltével, máris tálalhatunk!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Teriyaki pulykaRecept videó: Egy kis japán szósz, egy egész pulyka és indul is a varázslat. Próbáld ki ezt a receptet, ha már unod a klasszikus szárnyas ízeket.
Grillen sült őszi zöldségkeverékSült zöldségreceptünk segítségével pillanatok alatt kivághatjuk magunkat egy váratlan vendég érkezésekor, ha gyorsan szeretnénk készíteni valami finomat. Ez az egyszerű és egészséges recept kelbimbót, újburgonyát, pézsmatököt és csiperke gombát tartalmaz.
Töltött burger: sajt, bacon, chiliA klasszikus sajtos-bacon burger haladó verziója, amikor már töltött húst sütünk az okosgrillen, majd egész héten bezsebeljük érte a szebbnél szebb dícsérő bókokat.
Kávés szárított marhahús, beef jerkyA szárított marhahús az egészséges és fehérjedús snack lehetőségek közé tartozik. Egy kis adag szárított marhahús a nap során energiát adhat, miközben segít fenntartani a teltségérzetet és az izomtömeget. Készítsd el fa pellet grillsütőn.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2,20 kg sertéslapocka
 200 g füstölt csemege szalonna
 5 fej vöröshagyma
 1 egész fej fokhagyma
 5 darab paradicsom
 4 darab csemege paprika
 2 csomó zöldhagyma
 70 ml száraz fehérbor
Az aprópecsenye fűszerezése:
 só, tört fekete bors
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál majoránna
 1 teáskanál édes nemes pirospaprika
 350 ml víz
 2 kg krumpli
A fűszeres főzőlébe:
 2 teáskanál egészkömény
 1 evőkanál
A sült krumpli össze pergetéséhez:
 só , tört fekete bors, őrölt kömény ízlés szerint
 csipet vágott petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés
1

Legelső lépésben vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk a füstölt szalonnát. Ezt követően a tepsinkbe helyezzük és beletesszük sülni az Okosgrillünkbe, körülbelül 190-200 fok környékén.

2

Menet közben nagyobb, rusztikus darabokra vágjuk a sertés lapockát.

3

Amint kisült a szalonna zsírja, máris hozzá tehetjük a husit, amelyet a következő percekben kérgesre sütünk.

4

Gorombára vágjuk a zöldhagymát, félfőre vagy félkarikára - tetszés szerinti módon - a vöröshagymát, továbbá apró szeletekre a fokhagymánkat. Őket követi a paradicsom, illetve a paprika. Utóbbit pici kockákra, míg az előbbit, egyszerűen csak apróra vágjuk.

5

Amikor kellőképp megpirult a husi, kezdődhet az ízesítés. Sóval, borssal, őrölt köménnyel, majoránnával és kevés pirospaprikával fűszerezünk.

6

Immár a hagymák is a tepsiben landolhatnak, kéz a kézben a paprikával, illetőleg a paradicsommal. Fontos azonban, hogy most csak a hagymák 70%-kát adjuk hozzá az aprópecsenyéhez. A maradékot pedig közvetlenül az étel elkészülte előtt, hozzávetőlegesen 20-30 perccel.
A grillsütőre - körülbelül - 40 perc elteltével kukkantunk rá ismét.

7

Ezidő alatt elkészítjük köretünket, a fantasztikus ízvilágú köménymagos sült krumplit. Ehhez, először egy félig töltött lábasba 1 evőkanálnyi sót, továbbá kettő teáskanálnyi köményt teszünk. Utóbbit, egy teatojásban elhelyezve.

8

A forrástól számítva, 7-8 percen keresztül főzzük elő a felvágott és megtisztított burgonyát. Majd leszűrjük, hidegvízbe tesszük, lecsöpögtetjük és 180 fokon ki sütjük.
Végezetül megszórjuk petrezselyemmel, valamint összeforgatjuk egy kevés sóval, borssal és porhanyós állagúra őrölt köménnyel.

9

Ellenőrizzük a pecsenyét. Adjunk hozzá pár deci vizet, a maradék hagymánkat, továbbá - opcionálisan - 60-70 militer száraz fehérbort. Fél óra elteltével, máris tálalhatunk!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hagymás aprópecsenye – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66