Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Hagymás aprópecsenye – Szoky konyhája

Hagymás aprópecsenye – Szoky konyhája


hagymás aprópecsenye szoky konyhája recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Fogadjátok nagy szeretettel ezt a fantasztikusan finom, nyálcsorgató, továbbá laktató pecsenye-finomságot, amelyet a család és a barátok is imádni fognak. Ráadásul anélkül is elkészül, hogy az egész napot a konyhában töltenénk.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen2 óra
Hozzávalók:
 2,20 kg sertéslapocka
 200 g füstölt csemege szalonna
 5 fej vöröshagyma
 1 egész fej fokhagyma
 5 darab paradicsom
 4 darab csemege paprika
 2 csomó zöldhagyma
 70 ml száraz fehérbor
Az aprópecsenye fűszerezése:
 só, tört fekete bors
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál majoránna
 1 teáskanál édes nemes pirospaprika
 350 ml víz
 2 kg krumpli
A fűszeres főzőlébe:
 2 teáskanál egészkömény
 1 evőkanál
A sült krumpli össze pergetéséhez:
 só , tört fekete bors, őrölt kömény ízlés szerint
 csipet vágott petrezselyem
Elkészítés
1

Legelső lépésben vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk a füstölt szalonnát. Ezt követően a tepsinkbe helyezzük és beletesszük sülni az Okosgrillünkbe, körülbelül 190-200 fok környékén.

2

Menet közben nagyobb, rusztikus darabokra vágjuk a sertés lapockát.

3

Amint kisült a szalonna zsírja, máris hozzá tehetjük a husit, amelyet a következő percekben kérgesre sütünk.

4

Gorombára vágjuk a zöldhagymát, félfőre vagy félkarikára - tetszés szerinti módon - a vöröshagymát, továbbá apró szeletekre a fokhagymánkat. Őket követi a paradicsom, illetve a paprika. Utóbbit pici kockákra, míg az előbbit, egyszerűen csak apróra vágjuk.

5

Amikor kellőképp megpirult a husi, kezdődhet az ízesítés. Sóval, borssal, őrölt köménnyel, majoránnával és kevés pirospaprikával fűszerezünk.

6

Immár a hagymák is a tepsiben landolhatnak, kéz a kézben a paprikával, illetőleg a paradicsommal. Fontos azonban, hogy most csak a hagymák 70%-kát adjuk hozzá az aprópecsenyéhez. A maradékot pedig közvetlenül az étel elkészülte előtt, hozzávetőlegesen 20-30 perccel.
A grillsütőre - körülbelül - 40 perc elteltével kukkantunk rá ismét.

7

Ezidő alatt elkészítjük köretünket, a fantasztikus ízvilágú köménymagos sült krumplit. Ehhez, először egy félig töltött lábasba 1 evőkanálnyi sót, továbbá kettő teáskanálnyi köményt teszünk. Utóbbit, egy teatojásban elhelyezve.

8

A forrástól számítva, 7-8 percen keresztül főzzük elő a felvágott és megtisztított burgonyát. Majd leszűrjük, hidegvízbe tesszük, lecsöpögtetjük és 180 fokon ki sütjük.
Végezetül megszórjuk petrezselyemmel, valamint összeforgatjuk egy kevés sóval, borssal és porhanyós állagúra őrölt köménnyel.

9

Ellenőrizzük a pecsenyét. Adjunk hozzá pár deci vizet, a maradék hagymánkat, továbbá - opcionálisan - 60-70 militer száraz fehérbort. Fél óra elteltével, máris tálalhatunk!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Házi kenyérlángos OkosgrillenFriss, ropogós házi kenyérlángos egyenesen a grillből. Már csorog is a nyála? Ez a recept egy plusz hozzávaló miatt különleges élményben részesíti majd!
Füstölt lazac lox – reggeli lazac receptSós reggeli pillanatok alatt. Pácolt-füstölt lazac vékonyra szeletelve egy roppanós bagelen kapribogyóval, lilahagymával, paradicsommal és kaporral kiegészítve, ez lox - egy szuper lazacos recept.
Édes-fűszeres almás BBQ mártásA grillezés egyik legfontosabb alapanyaga a minőségi, otthon is elkészíthető BBQ szószok. Különleges ízvilágot hoz el az almás, édes fűszeres bbq szósz. Kiváló döntés húsok mellett sült sajtokhoz is.
Marhaszegyes hot dogEz a receptünk a tökéletes lehetőséget kínál, hogy elhasználjuk a maradék szegyhúst, ha már nincs annyi, hogy még egyszer jól lakhatunk belőle. Azon se lepődjünk meg, hogy ha miután megkóstoltuk ezt a típust, akkor csak azért is elkezdjük sütni a következő adag marhaszegyet, hogy a hot dogunkra jusson belőle. Ördögi kör ez...

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2,20 kg sertéslapocka
 200 g füstölt csemege szalonna
 5 fej vöröshagyma
 1 egész fej fokhagyma
 5 darab paradicsom
 4 darab csemege paprika
 2 csomó zöldhagyma
 70 ml száraz fehérbor
Az aprópecsenye fűszerezése:
 só, tört fekete bors
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál majoránna
 1 teáskanál édes nemes pirospaprika
 350 ml víz
 2 kg krumpli
A fűszeres főzőlébe:
 2 teáskanál egészkömény
 1 evőkanál
A sült krumpli össze pergetéséhez:
 só , tört fekete bors, őrölt kömény ízlés szerint
 csipet vágott petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés
1

Legelső lépésben vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk a füstölt szalonnát. Ezt követően a tepsinkbe helyezzük és beletesszük sülni az Okosgrillünkbe, körülbelül 190-200 fok környékén.

2

Menet közben nagyobb, rusztikus darabokra vágjuk a sertés lapockát.

3

Amint kisült a szalonna zsírja, máris hozzá tehetjük a husit, amelyet a következő percekben kérgesre sütünk.

4

Gorombára vágjuk a zöldhagymát, félfőre vagy félkarikára - tetszés szerinti módon - a vöröshagymát, továbbá apró szeletekre a fokhagymánkat. Őket követi a paradicsom, illetve a paprika. Utóbbit pici kockákra, míg az előbbit, egyszerűen csak apróra vágjuk.

5

Amikor kellőképp megpirult a husi, kezdődhet az ízesítés. Sóval, borssal, őrölt köménnyel, majoránnával és kevés pirospaprikával fűszerezünk.

6

Immár a hagymák is a tepsiben landolhatnak, kéz a kézben a paprikával, illetőleg a paradicsommal. Fontos azonban, hogy most csak a hagymák 70%-kát adjuk hozzá az aprópecsenyéhez. A maradékot pedig közvetlenül az étel elkészülte előtt, hozzávetőlegesen 20-30 perccel.
A grillsütőre - körülbelül - 40 perc elteltével kukkantunk rá ismét.

7

Ezidő alatt elkészítjük köretünket, a fantasztikus ízvilágú köménymagos sült krumplit. Ehhez, először egy félig töltött lábasba 1 evőkanálnyi sót, továbbá kettő teáskanálnyi köményt teszünk. Utóbbit, egy teatojásban elhelyezve.

8

A forrástól számítva, 7-8 percen keresztül főzzük elő a felvágott és megtisztított burgonyát. Majd leszűrjük, hidegvízbe tesszük, lecsöpögtetjük és 180 fokon ki sütjük.
Végezetül megszórjuk petrezselyemmel, valamint összeforgatjuk egy kevés sóval, borssal és porhanyós állagúra őrölt köménnyel.

9

Ellenőrizzük a pecsenyét. Adjunk hozzá pár deci vizet, a maradék hagymánkat, továbbá - opcionálisan - 60-70 militer száraz fehérbort. Fél óra elteltével, máris tálalhatunk!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hagymás aprópecsenye – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66