Hagymás tokány, kanászpecsenye – Szoky konyhája
Grill recept videó: Könnyen elkészíthető hagymás-szalonnás étel készült karajjal. Csirkemájjal és gombával kiegészítve már Budapest-raguként ismert ez az étel.
Készítsük elő az alapanyagokat. A zsírszalonnát vágjuk szeletekre és irdaljuk be, hogy a főzés végén kakastaréj lehessen belőle.
A kolbászokat karikázzuk, a kolozsvári szalonnát (bőr nélkül) kockázzuk.
A karajt vágjuk szeletekre, majd a szeleteket vágjuk csíkokra.
A hagymákat szintén vágjuk fel nagyobb darabokra, majd ezzel párhuzamosan fa pellet grillsütő hőmérsékletét állítsuk be 230-250°C-ra.
Öntött vas edénybe először a kakastaréjos szalonnák zsírját süssük ki, majd ezeket a szalonna szeleteket tegyük félre.
A kisült zsírra ráhelyezzük a csíkozott húst és ráhalmozzuk a kolozsvári szalonnát is. Kb. 10 percig pirítjuk. Nem szükséges szárazra pirítani, maradjon némi folyadék alatta.
Jöhet a darált paprika, a paradicsom püré és így forgatjuk össze, majd fűszerezzük kevés sóval és tört borssal, illetve még őrölt köménnyel, pirospaprikával és majoránnával. Forgassuk át újra, hogy a hús mindenhol felvegye a fűszerezést.
Pecsenyénket egészítsük ki a hagymával, a borsóval (vele a hideg vízzel), a fehér borral és ízlés szerint az erős paprikával. Keverjük össze és pároljuk az ételünket fedő alatt.
100-150 ml vízzel egészítsük ki a főztünket, helyezzük rá a kolbászokat. Újabb keverés utána pároljuk tovább fedő alatt további 5-6 percen keresztül.
Vágjuk össze a petrezselymet és szórjuk meg az időközben elkészült kanászpecsenyét. A kakastaréj szalonnákat szintén helyezzük az étel tetejére.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Készítsük elő az alapanyagokat. A zsírszalonnát vágjuk szeletekre és irdaljuk be, hogy a főzés végén kakastaréj lehessen belőle.
A kolbászokat karikázzuk, a kolozsvári szalonnát (bőr nélkül) kockázzuk.
A karajt vágjuk szeletekre, majd a szeleteket vágjuk csíkokra.
A hagymákat szintén vágjuk fel nagyobb darabokra, majd ezzel párhuzamosan fa pellet grillsütő hőmérsékletét állítsuk be 230-250°C-ra.
Öntött vas edénybe először a kakastaréjos szalonnák zsírját süssük ki, majd ezeket a szalonna szeleteket tegyük félre.
A kisült zsírra ráhelyezzük a csíkozott húst és ráhalmozzuk a kolozsvári szalonnát is. Kb. 10 percig pirítjuk. Nem szükséges szárazra pirítani, maradjon némi folyadék alatta.
Jöhet a darált paprika, a paradicsom püré és így forgatjuk össze, majd fűszerezzük kevés sóval és tört borssal, illetve még őrölt köménnyel, pirospaprikával és majoránnával. Forgassuk át újra, hogy a hús mindenhol felvegye a fűszerezést.
Pecsenyénket egészítsük ki a hagymával, a borsóval (vele a hideg vízzel), a fehér borral és ízlés szerint az erős paprikával. Keverjük össze és pároljuk az ételünket fedő alatt.
100-150 ml vízzel egészítsük ki a főztünket, helyezzük rá a kolbászokat. Újabb keverés utána pároljuk tovább fedő alatt további 5-6 percen keresztül.
Vágjuk össze a petrezselymet és szórjuk meg az időközben elkészült kanászpecsenyét. A kakastaréj szalonnákat szintén helyezzük az étel tetejére.