Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Rántott ördögtojások

Rántott ördögtojások

rántott ördögtojás recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ha felfedezed a rántott ördögtojást, akkor igazán a feje tetejére áll majd a világ. Itt ugyanis a főtt tojás fehérje részét panírozás után kisütjük, a tojások sárgájából pedig krémes szószt készítünk, ami tökéletes kiegészítőként kerül majd vissza. Profi tipp: a tölteléket a sütés előtti este elkészíthetjük, de fontos, hogy felhasználásig tároljuk a hűtőben. a fehérjét.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Töltelékhez:
 6 darab nagyobb tojás
 2 evőkanál majonéz
 2 evőkanál dijoni mustár
 2 evőkanál apróra vágott savanyú jalapeño paprika
 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
 2 evőkanál reszelt cheddar sajt
Bundához:
 250 g liszt
 250 g aprított sült sertéshús
 2 darab nagy tojás felverve
Tálaláshoz:
 1 teáskanál választott fűszer
 1 evőkanál apróra vágott bacon
 1 evőkanál apróra vágott metélkőhagyma
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Főzzük meg a tojásokat és készítsünk elő egy akkora tálat - benne jeges vízzel - amiben elfér majd ez a 6 tojás.

2

A főzéshez helyezzük a tojásokat egy edénybe úgy, hogy legalább 2,5 centiméternyire befedje őket a víz. Magas hőmérsékleten forraljuk fel a vizet, majd alacsony lángon forraljuk őket tovább 8-10 percig. Ezután a tojásokat tegyük át hűlni a jeges vízbe, majd óvatosan hámozzuk meg őket.

3

Készítsük el a tölteléket: első lépésként vágjuk ketté a főtt tojásokat, majd óvatosan távolítsuk el a sárgáját, és tegyük át egy közepes méretű tálba.

4

A fehérjéket ezzel párhuzamosan helyezzük egy peremes tepsire, fedjük le és tartsuk hűtve.

5

A sárgájához ezután adjuk hozzá a majonézt, a mustárt, a jalapeñót, a metélőhagymát és a sajtot és jól keverjük össze. Ha alaposan összedolgoztuk, tegyük át a tölteléket egy zsákba vagy zárható zacskóba, amelynek sarkát vágjuk ki, majd tegyük félre ezt a keveréket. (Ha előre el szeretnénk készíteni, akkor fedjük le és tartsuk a hűtőben; de felhasználás előtt mindenképpen hagyjuk egy rövid ideig felmelegedni.)

6

Ezután keverjük össze a lisztet és a 2 evőkanálnyi fűszerkeveréket egy tálban, a két, eddig fel nem használt tojást pedig alaposan verjük fel egy másik tálban. Ezzel párhuzamosan öntsük az aprított sült sertéshús tegyük egy harmadik tálba.

7

Ha ezekkel a lépésekkel elkészültünk, akkor jöhet is a bunda kialakítása. Ez azt jelenti, hogy mindegyik főtt tojásfehérjét megforgatjuk a lisztben, ügyelve arra, hogy teljesen bevonódjanak, majd a tojásba, ahol fontos, hogy hagyjuk a felesleg lecsepegni, majd az aprított sertéshúsban, szintén ügyelve arra, hogy az egész tojásfehérjét egyenletesen befedjük.

8

Töltsünk meg olajjal egy edényt és melegítsük fel az olajat közepes lángon 175℃-ra.

9

A bundázott tojásfehérjét adagonként óvatosan engedjük bele az olajba, és szükség szerint a hőfok módosításával süssük aranybarnára, körülbelül 2 perc alatt.

10

Ha készen vannak, helyezzük őket egy papírtörlős tálcára és hagyjuk lecsöpögni, illetve kicsit kihűlni.

11

Végül töltsük a tojássárgás keveréket a sült tojásfehérjék belsejébe, enyhén szórjuk meg egy kis fűszerrel, a baconnel és metélőhagymával, majd azonnal tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Sült sós perec sörös sajtmártássalTunkold a frissen sült perecet meleg és sörös sajtmártásba. A házilag készült lágy pereceket megsütheted egy Okosgrill segítségével, sok sóval és gazdag sör-sajtmártással párosítva. Tökéletes grillen készült meccsnézős finomság.
Grillezett céklaAz egyik kedvenc köretünk a sült cékla. Akár vákkumcsomagolt céklát, akár egész céklát használunk mindkettőből nagyon-nagyon finom. Elég csak hozzá kis fűszerezés és már mehet is a grillsütőbe füstölődni.
CsirkecombnyalókaAmerika egyik kedvenc grill étele a csirkenyalóka vagy másnéven a dobverő. Kis konyhai előkészület után az okosgrillünkön máris elkészülhet ez a finomság.

Hozzávalók

Töltelékhez:
 6 darab nagyobb tojás
 2 evőkanál majonéz
 2 evőkanál dijoni mustár
 2 evőkanál apróra vágott savanyú jalapeño paprika
 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
 2 evőkanál reszelt cheddar sajt
Bundához:
 250 g liszt
 250 g aprított sült sertéshús
 2 darab nagy tojás felverve
Tálaláshoz:
 1 teáskanál választott fűszer
 1 evőkanál apróra vágott bacon
 1 evőkanál apróra vágott metélkőhagyma
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Főzzük meg a tojásokat és készítsünk elő egy akkora tálat - benne jeges vízzel - amiben elfér majd ez a 6 tojás.

2

A főzéshez helyezzük a tojásokat egy edénybe úgy, hogy legalább 2,5 centiméternyire befedje őket a víz. Magas hőmérsékleten forraljuk fel a vizet, majd alacsony lángon forraljuk őket tovább 8-10 percig. Ezután a tojásokat tegyük át hűlni a jeges vízbe, majd óvatosan hámozzuk meg őket.

3

Készítsük el a tölteléket: első lépésként vágjuk ketté a főtt tojásokat, majd óvatosan távolítsuk el a sárgáját, és tegyük át egy közepes méretű tálba.

4

A fehérjéket ezzel párhuzamosan helyezzük egy peremes tepsire, fedjük le és tartsuk hűtve.

5

A sárgájához ezután adjuk hozzá a majonézt, a mustárt, a jalapeñót, a metélőhagymát és a sajtot és jól keverjük össze. Ha alaposan összedolgoztuk, tegyük át a tölteléket egy zsákba vagy zárható zacskóba, amelynek sarkát vágjuk ki, majd tegyük félre ezt a keveréket. (Ha előre el szeretnénk készíteni, akkor fedjük le és tartsuk a hűtőben; de felhasználás előtt mindenképpen hagyjuk egy rövid ideig felmelegedni.)

6

Ezután keverjük össze a lisztet és a 2 evőkanálnyi fűszerkeveréket egy tálban, a két, eddig fel nem használt tojást pedig alaposan verjük fel egy másik tálban. Ezzel párhuzamosan öntsük az aprított sült sertéshús tegyük egy harmadik tálba.

7

Ha ezekkel a lépésekkel elkészültünk, akkor jöhet is a bunda kialakítása. Ez azt jelenti, hogy mindegyik főtt tojásfehérjét megforgatjuk a lisztben, ügyelve arra, hogy teljesen bevonódjanak, majd a tojásba, ahol fontos, hogy hagyjuk a felesleg lecsepegni, majd az aprított sertéshúsban, szintén ügyelve arra, hogy az egész tojásfehérjét egyenletesen befedjük.

8

Töltsünk meg olajjal egy edényt és melegítsük fel az olajat közepes lángon 175℃-ra.

9

A bundázott tojásfehérjét adagonként óvatosan engedjük bele az olajba, és szükség szerint a hőfok módosításával süssük aranybarnára, körülbelül 2 perc alatt.

10

Ha készen vannak, helyezzük őket egy papírtörlős tálcára és hagyjuk lecsöpögni, illetve kicsit kihűlni.

11

Végül töltsük a tojássárgás keveréket a sült tojásfehérjék belsejébe, enyhén szórjuk meg egy kis fűszerrel, a baconnel és metélőhagymával, majd azonnal tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Rántott ördögtojások
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66