Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Házi grillkolbász recept by Szoky konyhája

Házi grillkolbász recept by Szoky konyhája


grillkolbász recept szoky konyhája pit boss okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy jó kis egyszerű recept, amihez csak friss, ropogós fehér kenyér és házi uborka befőtt kell és tuti bezsebeled a legnagyobb elismeréseket a grillpartyn. Íme a jóságos grillkolbász recept videó Szoky konyhájából.

Adag4 főre
Előkészítési idő1 óra 30 percFőzési idő1 óra 15 percÖsszesen2 óra 45 perc
Hozzávalók
 2,60 kg vegyes sertéshúscomb, lapocka, csontozott bőrözött csülök, bőrnélküli kenyérszalonna
 400 g füstölt szalonna
 60 g édes nemes pirospaprika
 45 g fokhagyma
 60 g
 20 g őrölt kömény
 30 g 3 dkg őrölt fekete bors
 20 g darált erőspaprikaa csípős változathoz
 12 méter juh bélsóban eltéve, 2-3x át kell mosni langyos ecetes vízben (lágyítja, rugalmas lesz tőle a juh bél)
Elkészítés
1

A grillkolbászokhoz szükségünk lesz darált húsra, amit kézi vagy gépi húsdaráló segítségével állíthatunk elő. Használjuk a kisebb tárcsát a daráláshoz.

2

Vágjuk kisebb darabokra az egész húsokat és a szalonnát, illetve a fokhagymát. A daráláshoz használjunk tömőfát a biztonságunk érdekében. Szép lassan daráljuk le ezeket a hozzávalókat, majd helyezzük egy nagyobb tálba, ahol kényelmes lesz majd átkeverni és fűszerezni a húst.

3

A grillkolbász alapanyagban most még csak a fokhagyma és a szalonna a plusz íz, de itt az idő ezt a listát bővíteni. Mehetnek hozzá a fűszerek, mint a paprika, só, őrölt kömény, fekete bors vagy épp az erőspaprika, ha úgy szeretjük.

4

Ha a fűszerezés megtörtént jöhet egy alapos keverés. 4-5 percen keresztül jó keverjük bele a fűszereket. Ha úgy érezzük, hogy még szükség van bármilyen plusz fűszerre, tegyük bele a grillkolbász alapjába és keverjük el újra alaposan.
5 perc

5

Ezután 1,5 órát pihentessük az alapot a hűtőben, hogy a fűszerek kellemesen összeérjenek a hússal. Ezután mégegyszer átforgathatjuk újra.
90 perc

6

Folyóvíz alatt engedjük át a juhbeleket, majd 5 percig áztassuk langyos, ecetes vízben. Így lágy lesz a juhbél és könnyebben tudunk vele dolgozni, nem fog kilyukadni vagy elszakadni.
5 perc

7

Szalonna zsírral kenjük be a töltő száját, hogy könnyebb legyen ráhúzni a juhbelet.

8

Lassan, nem kapkodva, lehetőleg minél kevesebb levegővel töltsük közepes erősségűre a grillkolbászokat. Ne legyen túl kemény és túl feszes sem.

9

Állítsuk be a fa pellet kerti grillsütőnket smoke/low funkcióra (ez kb. 80 Celsius fokot jelent) és 45 percen keresztül így hidegfüstöljük a grillkolbászokat.
45 perc

10

A 45 perc letelte után állítsuk a sütőt maximumra és süssük meg a grillkolbászokat nagyjából 20-30 perc alatt, időnként ellenőrizve.
20 perc

11

Természetesen, ha később szeretnénk elrakni a kolbászokat, a betöltött grillkolbászok a mélyhűtőben elállnak így később is felhasználhatjuk, hisz elég nagy adag készül ebből a receptből.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mangalica burger sült paprikakrémmelNyár nem múlhat el hamburger nélkül. A amerikai vonaltól eltérve most egy mangalica burger következik sült paprikakrémmel, érlelt sonkával, pannónia sajttal.
Mustáros bbq szószA klasszikus ketchupos bbq szószok mellett létezik mustáros verzió is, bár sok helyen ez a recept kissé megosztónak számít. Elmondható, hogy ezt a szószt valaki vagy nagyon szereti vagy nagyon utálja, ezért ki kell próbálni!

Hozzávalók

Hozzávalók
 2,60 kg vegyes sertéshúscomb, lapocka, csontozott bőrözött csülök, bőrnélküli kenyérszalonna
 400 g füstölt szalonna
 60 g édes nemes pirospaprika
 45 g fokhagyma
 60 g
 20 g őrölt kömény
 30 g 3 dkg őrölt fekete bors
 20 g darált erőspaprikaa csípős változathoz
 12 méter juh bélsóban eltéve, 2-3x át kell mosni langyos ecetes vízben (lágyítja, rugalmas lesz tőle a juh bél)

Elkészítés

Elkészítés
1

A grillkolbászokhoz szükségünk lesz darált húsra, amit kézi vagy gépi húsdaráló segítségével állíthatunk elő. Használjuk a kisebb tárcsát a daráláshoz.

2

Vágjuk kisebb darabokra az egész húsokat és a szalonnát, illetve a fokhagymát. A daráláshoz használjunk tömőfát a biztonságunk érdekében. Szép lassan daráljuk le ezeket a hozzávalókat, majd helyezzük egy nagyobb tálba, ahol kényelmes lesz majd átkeverni és fűszerezni a húst.

3

A grillkolbász alapanyagban most még csak a fokhagyma és a szalonna a plusz íz, de itt az idő ezt a listát bővíteni. Mehetnek hozzá a fűszerek, mint a paprika, só, őrölt kömény, fekete bors vagy épp az erőspaprika, ha úgy szeretjük.

4

Ha a fűszerezés megtörtént jöhet egy alapos keverés. 4-5 percen keresztül jó keverjük bele a fűszereket. Ha úgy érezzük, hogy még szükség van bármilyen plusz fűszerre, tegyük bele a grillkolbász alapjába és keverjük el újra alaposan.
5 perc

5

Ezután 1,5 órát pihentessük az alapot a hűtőben, hogy a fűszerek kellemesen összeérjenek a hússal. Ezután mégegyszer átforgathatjuk újra.
90 perc

6

Folyóvíz alatt engedjük át a juhbeleket, majd 5 percig áztassuk langyos, ecetes vízben. Így lágy lesz a juhbél és könnyebben tudunk vele dolgozni, nem fog kilyukadni vagy elszakadni.
5 perc

7

Szalonna zsírral kenjük be a töltő száját, hogy könnyebb legyen ráhúzni a juhbelet.

8

Lassan, nem kapkodva, lehetőleg minél kevesebb levegővel töltsük közepes erősségűre a grillkolbászokat. Ne legyen túl kemény és túl feszes sem.

9

Állítsuk be a fa pellet kerti grillsütőnket smoke/low funkcióra (ez kb. 80 Celsius fokot jelent) és 45 percen keresztül így hidegfüstöljük a grillkolbászokat.
45 perc

10

A 45 perc letelte után állítsuk a sütőt maximumra és süssük meg a grillkolbászokat nagyjából 20-30 perc alatt, időnként ellenőrizve.
20 perc

11

Természetesen, ha később szeretnénk elrakni a kolbászokat, a betöltött grillkolbászok a mélyhűtőben elállnak így később is felhasználhatjuk, hisz elég nagy adag készül ebből a receptből.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Házi grillkolbász recept by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66