Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Héjában sült fűszeres újburgonya

Héjában sült fűszeres újburgonya


Szoky konyhája fűszeres újburgonya recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky youtube csatornáján időnként Pit Boss Okosgrillen készít ételeket. Amikor grillcsirkét készített köretként fűszeres újburgonyát készített - íme a recept.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen1 óra 40 perc
Hozzávalók
 színes őrölt bors
 metélőhagyma
 oregánó
 bazsalikom
 tárkony
 szerencsendió
 
 petrezselyem
 Worcestershire-szósz
 őrölt pirospaprika
 sáfrányos szeklice
 pár gerezd fokhagyma
 1,5 dl olívaolaj
Elkészítés
1

A fa pellet grillsütőt kapcsoljuk be és 170-185°C közé melegítsük fel.

2

A fűszeres újburgonya receptje nagyon egyszerű és egyben nagyon nehéz. A felsorolt fűszerek irányadóak.

3

Próbáljunk meg egyenlő arányban saját fűszerekeveréket készíteni a felsorolt hozzávalókból. Ízlésünknek megfelően természetesen egy-egy fűszerből tehetünk többet vagy kevesebbet is.

4

A megmosott és felszeletelt újburgonyákat egy edénybe helyezzük, miután lecsöpögött róla a víz. Ha van rá lehetőségünk át is törölhetjük egy tiszta kendő segítségével, hogy felitathassuk a krumplin maradt vizet.

5

Öntsük az olajat a burgonyára, majd jöhet szép lassan a fűszerekeverék is. Kézzel keverjük el addig, amíg láthatóan minden burit egyenletesen bevont a fűszer.

6

Helyezzük egy tepsibe a burgonyákat és oszlassuk el egyenletesen, hogy ne nagyon takarják egymást. Kb 80-90 perc alatt kész is lesz a finomság.

7

Ha együtt készül a videóban látható grillcsirkékkel, akkor plusz ízt fogunk kapni a sültcsirkéből kapott aromáktól, lecsöpögő páclevekből. Savanyú uborkával, gyöngyhagymával ajánljuk fogyasztani.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Kapcsolódó recept:

Sörös grillcsike

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt, töltött, baconbe tekert jalapeno popperJóból is megárt a sok, kivéve ha füstről, sajtról, csípős jalapeno paprikáról, baconről és grillről van szó. Ez a recept maga a menyország egy kis pikáns ízvilággal, ami (nem) sajnos mindig pillanatok alatt elfogy.
Házi paleo BBQ szószEz a csípős sertéshúsra specializált szósztípus elkerüli az olyan feldolgozott összetevőket, mint például a ketchup és a finomított cukor. Ráadásul a szószt még főzni sem kell, elég csak összekeverni.
Szárazon pácolt texasi marhaoldalasNe hagyd, hogy egy nagyobb marhaborda megfélemlítsen! Ennek az egyszerű száraz pácnak az elkészítése 20 percet vesz igénybe, és utána elvégzi helyetted az összes nehéz feladatot. Hiszen ezután egyszerűen megfüstöljük a húst 4-5 órán keresztül, majd becsomagoljuk a bordákat alufóliába vagy hentespapírba és tökéletesre sütjük.

Hozzávalók

Hozzávalók
 színes őrölt bors
 metélőhagyma
 oregánó
 bazsalikom
 tárkony
 szerencsendió
 
 petrezselyem
 Worcestershire-szósz
 őrölt pirospaprika
 sáfrányos szeklice
 pár gerezd fokhagyma
 1,5 dl olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés
1

A fa pellet grillsütőt kapcsoljuk be és 170-185°C közé melegítsük fel.

2

A fűszeres újburgonya receptje nagyon egyszerű és egyben nagyon nehéz. A felsorolt fűszerek irányadóak.

3

Próbáljunk meg egyenlő arányban saját fűszerekeveréket készíteni a felsorolt hozzávalókból. Ízlésünknek megfelően természetesen egy-egy fűszerből tehetünk többet vagy kevesebbet is.

4

A megmosott és felszeletelt újburgonyákat egy edénybe helyezzük, miután lecsöpögött róla a víz. Ha van rá lehetőségünk át is törölhetjük egy tiszta kendő segítségével, hogy felitathassuk a krumplin maradt vizet.

5

Öntsük az olajat a burgonyára, majd jöhet szép lassan a fűszerekeverék is. Kézzel keverjük el addig, amíg láthatóan minden burit egyenletesen bevont a fűszer.

6

Helyezzük egy tepsibe a burgonyákat és oszlassuk el egyenletesen, hogy ne nagyon takarják egymást. Kb 80-90 perc alatt kész is lesz a finomság.

7

Ha együtt készül a videóban látható grillcsirkékkel, akkor plusz ízt fogunk kapni a sültcsirkéből kapott aromáktól, lecsöpögő páclevekből. Savanyú uborkával, gyöngyhagymával ajánljuk fogyasztani.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Héjában sült fűszeres újburgonya
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66