Sörös grillcsirke Okosgrillen by Szoky konyhája

Home / Sörös grillcsirke Okosgrillen by Szoky konyhája
Sörös grillcsirke Okosgrillen by Szoky konyhája

Szoky YouTube csatornáján időnként Pit Boss Okosgrillen süt, főz. Legutóbb sörös grillcsirkét készített, ami elképesztően ínycsiklandozóan sikerült - íme a recept.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen1 óra 50 perc
Hozzávalók
 2 egész csirke
 1,50 evőkanál
 1,50 evőkanál őrölt színes bors
 1,50 evőkanál édesnemes pirospaprika
 1 evőkanál majoránna
 1 evőkanál tárkony
 1 teáskanál szerecsendió
 koriander ízlés szerint
 bazsalikom ízlés szerint
 2 doboz sör
Elkészítés
1

Az egész grillcsirke receptjéhez a felsorolt fűszerek összekeverése az első lépésünk.

2

Egy-egy zsírpapírra helyezzük el az egész csirkéket és alaposan kenjük át a fűszerkeverékkel kívül-belül.

3

Tipp: A csirke két combját összefogva könnyebb feltekerni a zsírpapírba a leendő ebédet. Érdemes oldalt is kicsit benyomni, majd zacsiba helyezni és azzal még kicsit leszorítani.

4

Ha a fenti folyamattal megvagyunk, mehetnek a hűtőbe 24 órára.

5

Amikor letelt az idő, itt akkor kapcsoljuk be a grillsütőnket és 170 Celsius fok közé melegítsük fel.

6

A felbontott sörös doboz felét igyuk meg, majd szórjunk a sörbe is egy kis fűszerkeveréket.

7

Tegyük a sört az állványunk közepére, majd húzzuk rá a csirkét, és el is foglalhatja helyét a grillsütőn.

8

25 perc sütés után kezdhetjük először kenegetni a csirkét, majd 5-10 percenként újra és újra ismételjük meg a frissítést.
A kenőcs receptjét itt írtuk el részletesen.

9

Az utolsó 10 percre emeljük a hőmérsékletet 185 Celcius fokra.

10

A csirke mérettől függően 80-95 perc alatt elkészül. Ha rendelkezésre áll maghőmérő, akkor a mell és a csont között mérve 75-80 foko kell kapjunk.

11

Miután elkészült a csirkénk 5 percig pihentessük még egy vágódeszkán, majd indulhat a kóstoló.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 egész csirke
 1,50 evőkanál
 1,50 evőkanál őrölt színes bors
 1,50 evőkanál édesnemes pirospaprika
 1 evőkanál majoránna
 1 evőkanál tárkony
 1 teáskanál szerecsendió
 koriander ízlés szerint
 bazsalikom ízlés szerint
 2 doboz sör

Elkészítés

Elkészítés
1

Az egész grillcsirke receptjéhez a felsorolt fűszerek összekeverése az első lépésünk.

2

Egy-egy zsírpapírra helyezzük el az egész csirkéket és alaposan kenjük át a fűszerkeverékkel kívül-belül.

3

Tipp: A csirke két combját összefogva könnyebb feltekerni a zsírpapírba a leendő ebédet. Érdemes oldalt is kicsit benyomni, majd zacsiba helyezni és azzal még kicsit leszorítani.

4

Ha a fenti folyamattal megvagyunk, mehetnek a hűtőbe 24 órára.

5

Amikor letelt az idő, itt akkor kapcsoljuk be a grillsütőnket és 170 Celsius fok közé melegítsük fel.

6

A felbontott sörös doboz felét igyuk meg, majd szórjunk a sörbe is egy kis fűszerkeveréket.

7

Tegyük a sört az állványunk közepére, majd húzzuk rá a csirkét, és el is foglalhatja helyét a grillsütőn.

8

25 perc sütés után kezdhetjük először kenegetni a csirkét, majd 5-10 percenként újra és újra ismételjük meg a frissítést.
A kenőcs receptjét itt írtuk el részletesen.

9

Az utolsó 10 percre emeljük a hőmérsékletet 185 Celcius fokra.

10

A csirke mérettől függően 80-95 perc alatt elkészül. Ha rendelkezésre áll maghőmérő, akkor a mell és a csont között mérve 75-80 foko kell kapjunk.

11

Miután elkészült a csirkénk 5 percig pihentessük még egy vágódeszkán, majd indulhat a kóstoló.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sörös grillcsirke Okosgrillen by Szoky konyhája