Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Injektált grillcsirke – Szoky konyhája

Injektált grillcsirke – Szoky konyhája


szoky konyhája grillcsirke injektált egész recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky fogott két egész csirkét és szuper vajas-fűszeres páclével injektálta, majd megsütötte. A végeredmény két szaftos grillcsirke, mellé fűszeres-vajas grillkrumplival.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő2 óra 20 percÖsszesen2 óra 50 perc
Hozzávalók:
 1,60 kg csirkeA videóban 2 db.
 250 g vaj
 1 csapott kávéskanál gyömbér
 ½ kávéskanál szerecsendió
 2 kávéskanál őrölt rozmaring
 2 kávéskanál fokhagymapor
 1 kávéskanál Cayenne bors avagy Cayenne paprika
 2 kávéskanál szárított és morzsolt petrezselyem
 2 kávéskanál só
Elkészítés
1

Az egész csirkék szárnyvégeit Szoky levágta és a combokat összekötötte.

2

Készítsük el az injektáló vajas pácot.
Fűszerek: só, gyömbér, szerecsendió, rozmaring, fokhagyma, Cayenne-bors, petrezselyem.
Olvasztott vajjal alaposan keverjük össze, majd hagyjuk állni 10-15 percet.

3

Mielőtt felszívunk a pácból, alaposan keverjük fel. Ezután óvatosan, lassan szívjuk fel az injektáló fecskendő segítségével, majd szúrjuk bele a levet a húsokba. Főképp a mellbe érdemes injektálni, mivel a csirkemell nem zsíros rész, illetve a combokba. Kb. 2-3 centinként vigyünk be páclevet a vastagabb részekre.

4

A kifolyt páclével dörzsöljük át a csirkét, majd sózzuk meg kissé elől-hátul.

5

Tegyünk alufóliát egy tepsi aljára, helyezzük rá a csirkét és borsozzuk be a só mellett, belül is. Ezután a fóliát oldalról vegyük fel és tekerjük össze a két oldalt. Ezzel a behajtással egy batyut kapunk.

6

A két csirke mehet is a grillsütőbe , 160 fokon 120 percre.

7

Fűszeres burgonya: krumpli, olaj, 1,5 kk só, 2 kk metélőhagyma, kevés szerecsendió, kevés petrezselyem, 1 kk paprika, 6-8 tekerés koriander, bors. Keverjük össze alaposan és mehet a csirkék mellé.

8

A 120 perc letelte után a grillcsirke alufóliáját távolítsuk el. Tegyük a fóliát egy tűzálló tálba, pl. jénaiba, majd helyezzük rá a burgonyákat is, és a kifolyt pecsenyelével öntözzük meg kicsit.

9

Emeljük fel a hőmérsékletet 200 Celsius fokra és további 20-30 percig sülhet a grillcsirke vagy amíg úgy látjuk kellemesen, ropogósra megpirult a bőre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Masala streetfood – bundás grillsajt, indiai raguvalEgy nem éppen hétköznapi streetfood étel következik, egyenesen az indiai konyha egzotikus világából. Azonban, a végeredmény garantáltan lenyűgözi vendégeinket abszolút finom, páratlan ízjegyeivel. Ráadásul, elég tartalmas ahhoz, hogy jóllakjunk vele anélkül, hogy túlzásba vinnénk a kalóriabevitelt.
Ananászos füstölt salsa szószFüstölt salsa szószt, mártogatóst ajánlunk, amit grillsütőn készül és egy kis pikáns fűszer és az ananász teszi extra különlegessé.
Margherita pizza grillsütőnKövetkezzen egy igazi olasz alapfogás fa pellet grillsütőn, egy kis csavarral. Nyűgözzük le vendégeinket fatüzelésű pizzával egyenesen a kertünkből!
Grillezett édesburgonyaEz a mályvacukros, grillezett édes burgonya recept nagyon különleges. A fűszerkeverék és a füst miatt keverednek az édes-sós ízek minden egyes harapással. A gyerekek imádni fogják ezt a különlegességet.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,60 kg csirkeA videóban 2 db.
 250 g vaj
 1 csapott kávéskanál gyömbér
 ½ kávéskanál szerecsendió
 2 kávéskanál őrölt rozmaring
 2 kávéskanál fokhagymapor
 1 kávéskanál Cayenne bors avagy Cayenne paprika
 2 kávéskanál szárított és morzsolt petrezselyem
 2 kávéskanál só

Elkészítés

Elkészítés
1

Az egész csirkék szárnyvégeit Szoky levágta és a combokat összekötötte.

2

Készítsük el az injektáló vajas pácot.
Fűszerek: só, gyömbér, szerecsendió, rozmaring, fokhagyma, Cayenne-bors, petrezselyem.
Olvasztott vajjal alaposan keverjük össze, majd hagyjuk állni 10-15 percet.

3

Mielőtt felszívunk a pácból, alaposan keverjük fel. Ezután óvatosan, lassan szívjuk fel az injektáló fecskendő segítségével, majd szúrjuk bele a levet a húsokba. Főképp a mellbe érdemes injektálni, mivel a csirkemell nem zsíros rész, illetve a combokba. Kb. 2-3 centinként vigyünk be páclevet a vastagabb részekre.

4

A kifolyt páclével dörzsöljük át a csirkét, majd sózzuk meg kissé elől-hátul.

5

Tegyünk alufóliát egy tepsi aljára, helyezzük rá a csirkét és borsozzuk be a só mellett, belül is. Ezután a fóliát oldalról vegyük fel és tekerjük össze a két oldalt. Ezzel a behajtással egy batyut kapunk.

6

A két csirke mehet is a grillsütőbe , 160 fokon 120 percre.

7

Fűszeres burgonya: krumpli, olaj, 1,5 kk só, 2 kk metélőhagyma, kevés szerecsendió, kevés petrezselyem, 1 kk paprika, 6-8 tekerés koriander, bors. Keverjük össze alaposan és mehet a csirkék mellé.

8

A 120 perc letelte után a grillcsirke alufóliáját távolítsuk el. Tegyük a fóliát egy tűzálló tálba, pl. jénaiba, majd helyezzük rá a burgonyákat is, és a kifolyt pecsenyelével öntözzük meg kicsit.

9

Emeljük fel a hőmérsékletet 200 Celsius fokra és további 20-30 percig sülhet a grillcsirke vagy amíg úgy látjuk kellemesen, ropogósra megpirult a bőre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Injektált grillcsirke – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66