Injektált grillcsirke – Szoky konyhája
Grill recept videó: Szoky fogott két egész csirkét és szuper vajas-fűszeres páclével injektálta, majd megsütötte. A végeredmény két szaftos grillcsirke, mellé fűszeres-vajas grillkrumplival.
Az egész csirkék szárnyvégeit Szoky levágta és a combokat összekötötte.
Készítsük el az injektáló vajas pácot.
Fűszerek: só, gyömbér, szerecsendió, rozmaring, fokhagyma, Cayenne-bors, petrezselyem.
Olvasztott vajjal alaposan keverjük össze, majd hagyjuk állni 10-15 percet.
Mielőtt felszívunk a pácból, alaposan keverjük fel. Ezután óvatosan, lassan szívjuk fel az injektáló fecskendő segítségével, majd szúrjuk bele a levet a húsokba. Főképp a mellbe érdemes injektálni, mivel a csirkemell nem zsíros rész, illetve a combokba. Kb. 2-3 centinként vigyünk be páclevet a vastagabb részekre.
A kifolyt páclével dörzsöljük át a csirkét, majd sózzuk meg kissé elől-hátul.
Tegyünk alufóliát egy tepsi aljára, helyezzük rá a csirkét és borsozzuk be a só mellett, belül is. Ezután a fóliát oldalról vegyük fel és tekerjük össze a két oldalt. Ezzel a behajtással egy batyut kapunk.
A két csirke mehet is a grillsütőbe , 160 fokon 120 percre.
Fűszeres burgonya: krumpli, olaj, 1,5 kk só, 2 kk metélőhagyma, kevés szerecsendió, kevés petrezselyem, 1 kk paprika, 6-8 tekerés koriander, bors. Keverjük össze alaposan és mehet a csirkék mellé.
A 120 perc letelte után a grillcsirke alufóliáját távolítsuk el. Tegyük a fóliát egy tűzálló tálba, pl. jénaiba, majd helyezzük rá a burgonyákat is, és a kifolyt pecsenyelével öntözzük meg kicsit.
Emeljük fel a hőmérsékletet 200 Celsius fokra és további 20-30 percig sülhet a grillcsirke vagy amíg úgy látjuk kellemesen, ropogósra megpirult a bőre.
Szoky konyhája receptkönyv:
Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Az egész csirkék szárnyvégeit Szoky levágta és a combokat összekötötte.
Készítsük el az injektáló vajas pácot.
Fűszerek: só, gyömbér, szerecsendió, rozmaring, fokhagyma, Cayenne-bors, petrezselyem.
Olvasztott vajjal alaposan keverjük össze, majd hagyjuk állni 10-15 percet.
Mielőtt felszívunk a pácból, alaposan keverjük fel. Ezután óvatosan, lassan szívjuk fel az injektáló fecskendő segítségével, majd szúrjuk bele a levet a húsokba. Főképp a mellbe érdemes injektálni, mivel a csirkemell nem zsíros rész, illetve a combokba. Kb. 2-3 centinként vigyünk be páclevet a vastagabb részekre.
A kifolyt páclével dörzsöljük át a csirkét, majd sózzuk meg kissé elől-hátul.
Tegyünk alufóliát egy tepsi aljára, helyezzük rá a csirkét és borsozzuk be a só mellett, belül is. Ezután a fóliát oldalról vegyük fel és tekerjük össze a két oldalt. Ezzel a behajtással egy batyut kapunk.
A két csirke mehet is a grillsütőbe , 160 fokon 120 percre.
Fűszeres burgonya: krumpli, olaj, 1,5 kk só, 2 kk metélőhagyma, kevés szerecsendió, kevés petrezselyem, 1 kk paprika, 6-8 tekerés koriander, bors. Keverjük össze alaposan és mehet a csirkék mellé.
A 120 perc letelte után a grillcsirke alufóliáját távolítsuk el. Tegyük a fóliát egy tűzálló tálba, pl. jénaiba, majd helyezzük rá a burgonyákat is, és a kifolyt pecsenyelével öntözzük meg kicsit.
Emeljük fel a hőmérsékletet 200 Celsius fokra és további 20-30 percig sülhet a grillcsirke vagy amíg úgy látjuk kellemesen, ropogósra megpirult a bőre.