Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Kentucky bourbon BBQ csülök

Kentucky bourbon BBQ csülök


Kentucky bourbon BBQ csülök recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Bürgés Tomi ezúttal sertés hátsó csülköket dobott a rácsra, miután alaposan befűszerezte. A sütés közben még különböző szószokkal fokozta az élvezeteket na és persze alapos füstöt is kapott a csülök.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő4 óra 10 percÖsszesen4 óra 30 perc
Hozzávalók
 2 darab hátsó csülökkb. 1 kg súly/darab
 1 teáskanál Cayanne-bors
 2 evőkanál sertés fűszerkeverékMilestone66 Red grill-barbecue rub
 2 evőkanál SPG+ fűszerkeverékMilestone66 SPG+ grill-barbecue rub
 1 evőkanál Magyaros fűszerkeverékMilestone66 Magyaros grill-barbecue rub
 1 evőkanál mustár
Nedvesítés/spriccelés
 100 ml almalé
 100 ml almaecet
 100 ml bourbon whiskey
Glazúr/Glaze
 100 ml margarinfolyékony állapotban
 100 ml vaddohány méz
 2 evőkanál Tabasco szósz
 100 ml bourbon whiskey
Befejező szósz
 100 ml Barbecue szósz
 150 ml bourbon whiskey
 50 ml vaddohány méz
Elkészítés
1

Keverjük össze a különböző fűszerkeverékeket, majd a sertés hátsó csülköt vékonyan kenjük át mustárral és vigyük fel rá a rubot.

2

Készítsük el a nedvesítő, spriccelő folyadékot, a kenéshez használt glazúrt és a befejező szószt is. Mindháromhoz mindössze a hozzávalók alapos összekeverése szükséges.

3

Indítsuk el a fa pellet grillsütőnket és állítsuk a hőmérsékletet 120°C-ra.

4

Süssük ezen a hőmérsékleten a csülköket 2,5 órán keresztül, 30 percenkénti spricceléssel.

5

A 2,5 óra letelte után a csülköket kenjük át a glazúr szósszal, majd tekerjük alufóliába vagy hentespapírba és süssük tovább 1,5 órán keresztül.

6

Kicsomagolás után kenjük át a csülköket a felturbózott barbecue szósszal és emeljük a hőmérsékletet 180°C-ra.
Ezen a hőmérsékleten süssük tovább néhány percig, hogy a szósz rásüljön a csülökre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Injektált grillcsirke – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky fogott két egész csirkét és szuper vajas-fűszeres páclével injektálta, majd megsütötte. A végeredmény két szaftos grillcsirke, mellé fűszeres-vajas grillkrumplival.
Wagyu burger karamellizált hagymával, fokhagymás aiolival, gombávalElegáns klasszikus marhaburger, ebben a verzióban Wagyu-ból készítve karamellizált hagymával, fokhagymás aioli szósszal és gombával. Biztosan lenyűgöz majd! A Wagyu marhahús a japánok nemzeti kincse. Húsa márványozott, puha, szaftos a benne lévő zsíroktól. Igazán különleges alkalmakra ajánljuk, mint egy születésnap, akár egy randi est, vagy különleges vendég esetén.
SPG fűszerezett, sörben párolt marhaoldalasLehet, hogy a marhabordákon nincs annyi hús, mint a sertés oldalason, de ha pl. Traeger 'Que szószba forgatjuk, akkor felejthetetlenül finomak lesznek. Grillezzük meg őket egy serpenyőben, hogy ne égjenek le és a hús is szaftos maradhasson.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 darab hátsó csülökkb. 1 kg súly/darab
 1 teáskanál Cayanne-bors
 2 evőkanál sertés fűszerkeverékMilestone66 Red grill-barbecue rub
 2 evőkanál SPG+ fűszerkeverékMilestone66 SPG+ grill-barbecue rub
 1 evőkanál Magyaros fűszerkeverékMilestone66 Magyaros grill-barbecue rub
 1 evőkanál mustár
Nedvesítés/spriccelés
 100 ml almalé
 100 ml almaecet
 100 ml bourbon whiskey
Glazúr/Glaze
 100 ml margarinfolyékony állapotban
 100 ml vaddohány méz
 2 evőkanál Tabasco szósz
 100 ml bourbon whiskey
Befejező szósz
 100 ml Barbecue szósz
 150 ml bourbon whiskey
 50 ml vaddohány méz

Elkészítés

Elkészítés
1

Keverjük össze a különböző fűszerkeverékeket, majd a sertés hátsó csülköt vékonyan kenjük át mustárral és vigyük fel rá a rubot.

2

Készítsük el a nedvesítő, spriccelő folyadékot, a kenéshez használt glazúrt és a befejező szószt is. Mindháromhoz mindössze a hozzávalók alapos összekeverése szükséges.

3

Indítsuk el a fa pellet grillsütőnket és állítsuk a hőmérsékletet 120°C-ra.

4

Süssük ezen a hőmérsékleten a csülköket 2,5 órán keresztül, 30 percenkénti spricceléssel.

5

A 2,5 óra letelte után a csülköket kenjük át a glazúr szósszal, majd tekerjük alufóliába vagy hentespapírba és süssük tovább 1,5 órán keresztül.

6

Kicsomagolás után kenjük át a csülköket a felturbózott barbecue szósszal és emeljük a hőmérsékletet 180°C-ra.
Ezen a hőmérsékleten süssük tovább néhány percig, hogy a szósz rásüljön a csülökre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Kentucky bourbon BBQ csülök
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66