Kentucky bourbon BBQ csülök
Bürgés Tomi ezúttal sertés hátsó csülköket dobott a rácsra, miután alaposan befűszerezte. A sütés közben még különböző szószokkal fokozta az élvezeteket na és persze alapos füstöt is kapott a csülök.
Keverjük össze a különböző fűszerkeverékeket, majd a sertés hátsó csülköt vékonyan kenjük át mustárral és vigyük fel rá a rubot.
Készítsük el a nedvesítő, spriccelő folyadékot, a kenéshez használt glazúrt és a befejező szószt is. Mindháromhoz mindössze a hozzávalók alapos összekeverése szükséges.
Indítsuk el a fa pellet grillsütőnket és állítsuk a hőmérsékletet 120°C-ra.
Süssük ezen a hőmérsékleten a csülköket 2,5 órán keresztül, 30 percenkénti spricceléssel.
A 2,5 óra letelte után a csülköket kenjük át a glazúr szósszal, majd tekerjük alufóliába vagy hentespapírba és süssük tovább 1,5 órán keresztül.
Kicsomagolás után kenjük át a csülköket a felturbózott barbecue szósszal és emeljük a hőmérsékletet 180°C-ra.
Ezen a hőmérsékleten süssük tovább néhány percig, hogy a szósz rásüljön a csülökre.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Keverjük össze a különböző fűszerkeverékeket, majd a sertés hátsó csülköt vékonyan kenjük át mustárral és vigyük fel rá a rubot.
Készítsük el a nedvesítő, spriccelő folyadékot, a kenéshez használt glazúrt és a befejező szószt is. Mindháromhoz mindössze a hozzávalók alapos összekeverése szükséges.
Indítsuk el a fa pellet grillsütőnket és állítsuk a hőmérsékletet 120°C-ra.
Süssük ezen a hőmérsékleten a csülköket 2,5 órán keresztül, 30 percenkénti spricceléssel.
A 2,5 óra letelte után a csülköket kenjük át a glazúr szósszal, majd tekerjük alufóliába vagy hentespapírba és süssük tovább 1,5 órán keresztül.
Kicsomagolás után kenjük át a csülköket a felturbózott barbecue szósszal és emeljük a hőmérsékletet 180°C-ra.
Ezen a hőmérsékleten süssük tovább néhány percig, hogy a szósz rásüljön a csülökre.