Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Kentucky bourbon BBQ csülök

Kentucky bourbon BBQ csülök


Kentucky bourbon BBQ csülök recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Bürgés Tomi ezúttal sertés hátsó csülköket dobott a rácsra, miután alaposan befűszerezte. A sütés közben még különböző szószokkal fokozta az élvezeteket na és persze alapos füstöt is kapott a csülök.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő4 óra 10 percÖsszesen4 óra 30 perc
Hozzávalók
 2 darab hátsó csülökkb. 1 kg súly/darab
 1 teáskanál Cayanne-bors
 2 evőkanál sertés fűszerkeverékMilestone66 Red grill-barbecue rub
 2 evőkanál SPG+ fűszerkeverékMilestone66 SPG+ grill-barbecue rub
 1 evőkanál Magyaros fűszerkeverékMilestone66 Magyaros grill-barbecue rub
 1 evőkanál mustár
Nedvesítés/spriccelés
 100 ml almalé
 100 ml almaecet
 100 ml bourbon whiskey
Glazúr/Glaze
 100 ml margarinfolyékony állapotban
 100 ml vaddohány méz
 2 evőkanál Tabasco szósz
 100 ml bourbon whiskey
Befejező szósz
 100 ml Barbecue szósz
 150 ml bourbon whiskey
 50 ml vaddohány méz
Elkészítés
1

Keverjük össze a különböző fűszerkeverékeket, majd a sertés hátsó csülköt vékonyan kenjük át mustárral és vigyük fel rá a rubot.

2

Készítsük el a nedvesítő, spriccelő folyadékot, a kenéshez használt glazúrt és a befejező szószt is. Mindháromhoz mindössze a hozzávalók alapos összekeverése szükséges.

3

Indítsuk el a fa pellet grillsütőnket és állítsuk a hőmérsékletet 120°C-ra.

4

Süssük ezen a hőmérsékleten a csülköket 2,5 órán keresztül, 30 percenkénti spricceléssel.

5

A 2,5 óra letelte után a csülköket kenjük át a glazúr szósszal, majd tekerjük alufóliába vagy hentespapírba és süssük tovább 1,5 órán keresztül.

6

Kicsomagolás után kenjük át a csülköket a felturbózott barbecue szósszal és emeljük a hőmérsékletet 180°C-ra.
Ezen a hőmérsékleten süssük tovább néhány percig, hogy a szósz rásüljön a csülökre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyávalGyakran kérdezik tőlünk, hogy mit ajánlunk egy könnyed nyári grillebéd vagy vacsora alkalmával. Nos, természetesen van néhány javaslatunk: egy egészséges és ízletes grillezett csirkemell, amit grillezett sült retekkel és narancsszeletekkel egészítünk ki. Továbbá, egy duplán sült édesburgonya csónakkal fokozzuk az élvezetet, hogy a teljes étel igazán fantasztikus ízorgiává váljon. Ez a különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás tökéletesen kombinálja a hús és a zöldségek ízét. Ráadásul magas tápanyagtartalmú és egészséges, így a gyerkőcöknek is bátran kínálható.
Supreme/Combination PizzaSzaftos, zamatos és laktató. A pizza ezen változata rendkívül népszerű a szelet árusoknál, akár négyzet alakban akár a klasszikus háromszög vágásban.
Olasz marhahúsos szendvicsEgy lédús olasz szendvicsbe haraphatunk, ahol a sajt körbeöleli a marhahúst és mindez egy szuper kifliben teljesedik ki, kiegészítve egy kis savanyúsággal.
Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymávalAdjunk ennek a nyári köretnek a sajtos fokhagymás extra ízvilágot. A friss kukoricát fokhagymás vajkeverékbe áztatjuk, puhára grillezzük, majd szájban olvadó parmezánnal és petrezselymes körettel díszítjük.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 darab hátsó csülökkb. 1 kg súly/darab
 1 teáskanál Cayanne-bors
 2 evőkanál sertés fűszerkeverékMilestone66 Red grill-barbecue rub
 2 evőkanál SPG+ fűszerkeverékMilestone66 SPG+ grill-barbecue rub
 1 evőkanál Magyaros fűszerkeverékMilestone66 Magyaros grill-barbecue rub
 1 evőkanál mustár
Nedvesítés/spriccelés
 100 ml almalé
 100 ml almaecet
 100 ml bourbon whiskey
Glazúr/Glaze
 100 ml margarinfolyékony állapotban
 100 ml vaddohány méz
 2 evőkanál Tabasco szósz
 100 ml bourbon whiskey
Befejező szósz
 100 ml Barbecue szósz
 150 ml bourbon whiskey
 50 ml vaddohány méz

Elkészítés

Elkészítés
1

Keverjük össze a különböző fűszerkeverékeket, majd a sertés hátsó csülköt vékonyan kenjük át mustárral és vigyük fel rá a rubot.

2

Készítsük el a nedvesítő, spriccelő folyadékot, a kenéshez használt glazúrt és a befejező szószt is. Mindháromhoz mindössze a hozzávalók alapos összekeverése szükséges.

3

Indítsuk el a fa pellet grillsütőnket és állítsuk a hőmérsékletet 120°C-ra.

4

Süssük ezen a hőmérsékleten a csülköket 2,5 órán keresztül, 30 percenkénti spricceléssel.

5

A 2,5 óra letelte után a csülköket kenjük át a glazúr szósszal, majd tekerjük alufóliába vagy hentespapírba és süssük tovább 1,5 órán keresztül.

6

Kicsomagolás után kenjük át a csülköket a felturbózott barbecue szósszal és emeljük a hőmérsékletet 180°C-ra.
Ezen a hőmérsékleten süssük tovább néhány percig, hogy a szósz rásüljön a csülökre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Kentucky bourbon BBQ csülök
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66