Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Kentucky bourbon BBQ csülök

Kentucky bourbon BBQ csülök


Kentucky bourbon BBQ csülök recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Bürgés Tomi ezúttal sertés hátsó csülköket dobott a rácsra, miután alaposan befűszerezte. A sütés közben még különböző szószokkal fokozta az élvezeteket na és persze alapos füstöt is kapott a csülök.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő4 óra 10 percÖsszesen4 óra 30 perc
Hozzávalók
 2 darab hátsó csülökkb. 1 kg súly/darab
 1 teáskanál Cayanne-bors
 2 evőkanál sertés fűszerkeverékMilestone66 Red grill-barbecue rub
 2 evőkanál SPG+ fűszerkeverékMilestone66 SPG+ grill-barbecue rub
 1 evőkanál Magyaros fűszerkeverékMilestone66 Magyaros grill-barbecue rub
 1 evőkanál mustár
Nedvesítés/spriccelés
 100 ml almalé
 100 ml almaecet
 100 ml bourbon whiskey
Glazúr/Glaze
 100 ml margarinfolyékony állapotban
 100 ml vaddohány méz
 2 evőkanál Tabasco szósz
 100 ml bourbon whiskey
Befejező szósz
 100 ml Barbecue szósz
 150 ml bourbon whiskey
 50 ml vaddohány méz
Elkészítés
1

Keverjük össze a különböző fűszerkeverékeket, majd a sertés hátsó csülköt vékonyan kenjük át mustárral és vigyük fel rá a rubot.

2

Készítsük el a nedvesítő, spriccelő folyadékot, a kenéshez használt glazúrt és a befejező szószt is. Mindháromhoz mindössze a hozzávalók alapos összekeverése szükséges.

3

Indítsuk el a fa pellet grillsütőnket és állítsuk a hőmérsékletet 120°C-ra.

4

Süssük ezen a hőmérsékleten a csülköket 2,5 órán keresztül, 30 percenkénti spricceléssel.

5

A 2,5 óra letelte után a csülköket kenjük át a glazúr szósszal, majd tekerjük alufóliába vagy hentespapírba és süssük tovább 1,5 órán keresztül.

6

Kicsomagolás után kenjük át a csülköket a felturbózott barbecue szósszal és emeljük a hőmérsékletet 180°C-ra.
Ezen a hőmérsékleten süssük tovább néhány percig, hogy a szósz rásüljön a csülökre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Málnás chipotle (csípős) BBQ rubMálna és csípős paprika együtt? Nem csalás, nem ámítás, ez egy igazi vérbeli USA BBQ rub recept és csak rád vár, hogy bekenj vele néhány kg fincsi bordát, aztán rádobd a grillre.
Focaccia – ropogós és levegősKönnyű, levegős és ropogós focaccia-t is készíthetünk grillen (és persze konyhában is). Hozzá zseniális fokhagymás-chili olaj dukál. Nem diétás, de cserébe pillanatok alatt elfogy.
Grillezett cukkiniNépszerű zöldség a cukkini, bátran ajánljuk grillezéshez. A zöldséget vágás után olívaolajjal, egy kis ecettel és kakukkfüves öntettel megkenjük, a többit pedig a pellet grillsütő fa füstjére bízzuk.
Pulykahere tojásos nokedlivelEgy igazán tökös receptet hoztunk most nektek: pulykahere tojásos nokedlivel. Tápanyagban gazdag alapanyag, egyes kultúrákban afrodiziákumként is vélekednek róla. Egy biztos, a gátlásokat leküzdve érdemes megkóstolni.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 darab hátsó csülökkb. 1 kg súly/darab
 1 teáskanál Cayanne-bors
 2 evőkanál sertés fűszerkeverékMilestone66 Red grill-barbecue rub
 2 evőkanál SPG+ fűszerkeverékMilestone66 SPG+ grill-barbecue rub
 1 evőkanál Magyaros fűszerkeverékMilestone66 Magyaros grill-barbecue rub
 1 evőkanál mustár
Nedvesítés/spriccelés
 100 ml almalé
 100 ml almaecet
 100 ml bourbon whiskey
Glazúr/Glaze
 100 ml margarinfolyékony állapotban
 100 ml vaddohány méz
 2 evőkanál Tabasco szósz
 100 ml bourbon whiskey
Befejező szósz
 100 ml Barbecue szósz
 150 ml bourbon whiskey
 50 ml vaddohány méz

Elkészítés

Elkészítés
1

Keverjük össze a különböző fűszerkeverékeket, majd a sertés hátsó csülköt vékonyan kenjük át mustárral és vigyük fel rá a rubot.

2

Készítsük el a nedvesítő, spriccelő folyadékot, a kenéshez használt glazúrt és a befejező szószt is. Mindháromhoz mindössze a hozzávalók alapos összekeverése szükséges.

3

Indítsuk el a fa pellet grillsütőnket és állítsuk a hőmérsékletet 120°C-ra.

4

Süssük ezen a hőmérsékleten a csülköket 2,5 órán keresztül, 30 percenkénti spricceléssel.

5

A 2,5 óra letelte után a csülköket kenjük át a glazúr szósszal, majd tekerjük alufóliába vagy hentespapírba és süssük tovább 1,5 órán keresztül.

6

Kicsomagolás után kenjük át a csülköket a felturbózott barbecue szósszal és emeljük a hőmérsékletet 180°C-ra.
Ezen a hőmérsékleten süssük tovább néhány percig, hogy a szósz rásüljön a csülökre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Kentucky bourbon BBQ csülök
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66