Kétszer sült édesburgonya

Batáta, édesburgonya, teljesen mindegy. Az egyik legjobb alapanyag, hiszen annyira könnyen formálhatjuk az ízét. Sajt, bacon, tejföl... akár egy nyári lángos is lehetne itt, de ez most könnyű és nagyon finom kétszer sütött édesburgonya receptje.
A kerti grillsütőnkben süssük az édesburgonyákat 200°C fokon 50 percen keresztül - héjában. Így a belseje puha lesz és könnyen dolgozhatunk majd vele.
Miután kihűlt, vágjuk ketté és kanalazzuk ki a belsejét egy tálba.
Fűszerezzük a kivájt édesburit és adjuk hozzá a kockázott bacont, hagymát, sajtot, tejfölt. A bacont nem szükséges elősütni.
Töltsük vissza a masszát a édesburgonyákba, majd helyezzük egy tepsibe és tegyük vissza grillsütőbe 15-20 percre, vagy amíg a sajt barnulni nem kezd, mindezt már 175°C-on.
Elkészültekor további sajtot, bacont, tejfölt dobhatunk rá, hogy fokozzuk az élvezeteket.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A kerti grillsütőnkben süssük az édesburgonyákat 200°C fokon 50 percen keresztül - héjában. Így a belseje puha lesz és könnyen dolgozhatunk majd vele.
Miután kihűlt, vágjuk ketté és kanalazzuk ki a belsejét egy tálba.
Fűszerezzük a kivájt édesburit és adjuk hozzá a kockázott bacont, hagymát, sajtot, tejfölt. A bacont nem szükséges elősütni.
Töltsük vissza a masszát a édesburgonyákba, majd helyezzük egy tepsibe és tegyük vissza grillsütőbe 15-20 percre, vagy amíg a sajt barnulni nem kezd, mindezt már 175°C-on.
Elkészültekor további sajtot, bacont, tejfölt dobhatunk rá, hogy fokozzuk az élvezeteket.