Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Klasszikus füstölt krumplisaláta

Klasszikus füstölt krumplisaláta


füstölt krumplisaláta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Csempésszünk egy kis füstös ízt ebbe az egyszerű köretbe, és már meg is van mit vigyünk a következő kerti grillpartira. A burgonyát megfüstöljük, majd a pellet grillsütőn megsütjük, végül pedig krémes majonézes öntettel vonjuk be.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók
 1000 g burgonya
 2 evőkanál olívaolaj
 450 g majonéz
 1 evőkanál mustár
 1 evőkanál fehérborecet
 2 darab zellerszárkockázva
 2 darab keményre főtt tojásapróra vágva
 ½ darab közepes lilahagymaapróra vágva
 1 evőkanál friss metélőhagymaapróra vágva
 ízlés szerint só, őrölt fekete bors
Elkészítés
1

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 80℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

A burgonyát hideg folyóvíz alatt zöldségkefével mossuk meg, szárítás után pedig kenjük be olívaolajjal. Ha kész, tegyük a krumplikat egy tepsire.
Használhatunk grillszőnyeget vagy vaslapot is.

3

Tegyük a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és füstöljük a burgonyákat 15-20 percig.

4

Vegyük ki a tepsit a grillsütőből, majd növeljük a grill hőmérsékletét 230℃-ra, és zárt fedéllel melegítsük 10-15 percig

5

Tegyük vissza a tepsit a burgonyával a grillre, zárjük le a fedőt, és süssük, amíg a burgonya megpuhul, kb. 20-25 percig.

6

Végül vegyük le a krumplit a grillről, és tegyük félre, amíg eléggé kihűl ahhoz, hogy dolgozni tudjunk vele.

7

Mikor kihűlt, a kezünkkel és egy törölközővel távolítsuk el a burgonya héját és dobjuk ki, majd vágjuk nagy darabokra krumplit és helyezzük egy nagy tálba.

8

Egy külön tálban keverjük össze a majonézt, a mustárt, a fehérborecetet, a zellert, a keményre főzött tojást, a lilahagymát és a metélőhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk össze a krumplival.

9

Lazán fedjük le a tálat egy műanyag fóliával, és tegyük be a hűtőszekrénybe, amíg ki nem hűl.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pulled pork nachosItt a foci Európa-Bajnokság és a szurkoláshoz mindig jó valamit ropogtatni, viszont a földimogyorót szerintem már mindenki megunta. Ez a recept nem közvetlenül a meccs előtt készül, cserébe viszont több alkalomra is elég.
Füstös oldalas SPG-velEgyszerű, de nagyszerű receptet keresel? Legyen ez az oldalas az új kedvenced. Csak néhány friss hússzeletre, sóra, borsra és fokhagymásra, na és persze egy kis hickory füstre van szükségünk ahhoz, hogy komoly ízélményeket érjünk el.
Miami csirkeszárnyakEgyedi és ízletes grillezett csirkeszárny receptet mutatunk. Néhány óra pácolás közben szívják magukba a zamatos ízeket ezek a husik, majd a rácson ropogósra sülnek, végül szószba forgatjuk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1000 g burgonya
 2 evőkanál olívaolaj
 450 g majonéz
 1 evőkanál mustár
 1 evőkanál fehérborecet
 2 darab zellerszárkockázva
 2 darab keményre főtt tojásapróra vágva
 ½ darab közepes lilahagymaapróra vágva
 1 evőkanál friss metélőhagymaapróra vágva
 ízlés szerint só, őrölt fekete bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 80℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

A burgonyát hideg folyóvíz alatt zöldségkefével mossuk meg, szárítás után pedig kenjük be olívaolajjal. Ha kész, tegyük a krumplikat egy tepsire.
Használhatunk grillszőnyeget vagy vaslapot is.

3

Tegyük a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és füstöljük a burgonyákat 15-20 percig.

4

Vegyük ki a tepsit a grillsütőből, majd növeljük a grill hőmérsékletét 230℃-ra, és zárt fedéllel melegítsük 10-15 percig

5

Tegyük vissza a tepsit a burgonyával a grillre, zárjük le a fedőt, és süssük, amíg a burgonya megpuhul, kb. 20-25 percig.

6

Végül vegyük le a krumplit a grillről, és tegyük félre, amíg eléggé kihűl ahhoz, hogy dolgozni tudjunk vele.

7

Mikor kihűlt, a kezünkkel és egy törölközővel távolítsuk el a burgonya héját és dobjuk ki, majd vágjuk nagy darabokra krumplit és helyezzük egy nagy tálba.

8

Egy külön tálban keverjük össze a majonézt, a mustárt, a fehérborecetet, a zellert, a keményre főzött tojást, a lilahagymát és a metélőhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk össze a krumplival.

9

Lazán fedjük le a tálat egy műanyag fóliával, és tegyük be a hűtőszekrénybe, amíg ki nem hűl.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Klasszikus füstölt krumplisaláta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66