Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Klasszikus füstölt krumplisaláta

Klasszikus füstölt krumplisaláta


füstölt krumplisaláta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Csempésszünk egy kis füstös ízt ebbe az egyszerű köretbe, és már meg is van mit vigyünk a következő kerti grillpartira. A burgonyát megfüstöljük, majd a pellet grillsütőn megsütjük, végül pedig krémes majonézes öntettel vonjuk be.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók
 1000 g burgonya
 2 evőkanál olívaolaj
 450 g majonéz
 1 evőkanál mustár
 1 evőkanál fehérborecet
 2 darab zellerszárkockázva
 2 darab keményre főtt tojásapróra vágva
 ½ darab közepes lilahagymaapróra vágva
 1 evőkanál friss metélőhagymaapróra vágva
 ízlés szerint só, őrölt fekete bors
Elkészítés
1

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 80℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

A burgonyát hideg folyóvíz alatt zöldségkefével mossuk meg, szárítás után pedig kenjük be olívaolajjal. Ha kész, tegyük a krumplikat egy tepsire.
Használhatunk grillszőnyeget vagy vaslapot is.

3

Tegyük a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és füstöljük a burgonyákat 15-20 percig.

4

Vegyük ki a tepsit a grillsütőből, majd növeljük a grill hőmérsékletét 230℃-ra, és zárt fedéllel melegítsük 10-15 percig

5

Tegyük vissza a tepsit a burgonyával a grillre, zárjük le a fedőt, és süssük, amíg a burgonya megpuhul, kb. 20-25 percig.

6

Végül vegyük le a krumplit a grillről, és tegyük félre, amíg eléggé kihűl ahhoz, hogy dolgozni tudjunk vele.

7

Mikor kihűlt, a kezünkkel és egy törölközővel távolítsuk el a burgonya héját és dobjuk ki, majd vágjuk nagy darabokra krumplit és helyezzük egy nagy tálba.

8

Egy külön tálban keverjük össze a majonézt, a mustárt, a fehérborecetet, a zellert, a keményre főzött tojást, a lilahagymát és a metélőhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk össze a krumplival.

9

Lazán fedjük le a tálat egy műanyag fóliával, és tegyük be a hűtőszekrénybe, amíg ki nem hűl.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett bárányborda sült gesztenyévelHúsimádók figyelem! Az egyik legjobb recept amit báránybordából elkészíthetünk! Hozzá grillezett sült gesztenye és burgonya és egy extra mentás szósz is dukál.
Ázsiai malacpörköltAz ázsiai malacpörkölt csak nevében emlékeztet a magyar hagyományos fogásra, így összehasonlítani sem érdemes a két ízvilágot. Viszont kipróbálni annál inkább! Hagyományos ázsiai fűszerek, alaplé, hús és hosszú órák varázslata.
Múmia fasírt – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen a fasírt múmiák receptje.
Grillezett édesburgonyaEz a mályvacukros, grillezett édes burgonya recept nagyon különleges. A fűszerkeverék és a füst miatt keverednek az édes-sós ízek minden egyes harapással. A gyerekek imádni fogják ezt a különlegességet.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1000 g burgonya
 2 evőkanál olívaolaj
 450 g majonéz
 1 evőkanál mustár
 1 evőkanál fehérborecet
 2 darab zellerszárkockázva
 2 darab keményre főtt tojásapróra vágva
 ½ darab közepes lilahagymaapróra vágva
 1 evőkanál friss metélőhagymaapróra vágva
 ízlés szerint só, őrölt fekete bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 80℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

A burgonyát hideg folyóvíz alatt zöldségkefével mossuk meg, szárítás után pedig kenjük be olívaolajjal. Ha kész, tegyük a krumplikat egy tepsire.
Használhatunk grillszőnyeget vagy vaslapot is.

3

Tegyük a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és füstöljük a burgonyákat 15-20 percig.

4

Vegyük ki a tepsit a grillsütőből, majd növeljük a grill hőmérsékletét 230℃-ra, és zárt fedéllel melegítsük 10-15 percig

5

Tegyük vissza a tepsit a burgonyával a grillre, zárjük le a fedőt, és süssük, amíg a burgonya megpuhul, kb. 20-25 percig.

6

Végül vegyük le a krumplit a grillről, és tegyük félre, amíg eléggé kihűl ahhoz, hogy dolgozni tudjunk vele.

7

Mikor kihűlt, a kezünkkel és egy törölközővel távolítsuk el a burgonya héját és dobjuk ki, majd vágjuk nagy darabokra krumplit és helyezzük egy nagy tálba.

8

Egy külön tálban keverjük össze a majonézt, a mustárt, a fehérborecetet, a zellert, a keményre főzött tojást, a lilahagymát és a metélőhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk össze a krumplival.

9

Lazán fedjük le a tálat egy műanyag fóliával, és tegyük be a hűtőszekrénybe, amíg ki nem hűl.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Klasszikus füstölt krumplisaláta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66