Libatepertő, libatöpörtyű, libazsír grillen
Nem csak Márton-napi finomság lehet a libatepertő. Készíthetjük bármikor, az eredmény mindenképp egy ropogós végeredmény lesz és zsírt is több ételhez felhasználhatjuk.
Előkészítésképpen érdemes a hűtőbe tenni, hogy keményebb legyen. Így könnyebb lesz az esetleg tisztítás.
A libahájat vágjuk 3-4 cm széles szeletekre.
Grillsütőben is könnyen elkészítő. Állítsuk a pellet grillsütőt 150-160°C-ra és egy magasabb falú serpenyőt vagy lábast használjunk.
Kevés vizet öntsük alá, majd 40-50 percen keresztül, ellenőrizve és kavargatva süssük.
Már az elején is sózhatjuk, kilógrammonként 3-4 dkg sót hozzáadva.
A sütés vége előtt 3-5 perccel öntsük bele a tejet. Ekkor fedőt is helyezzünk rá.
Számítsunk rá, hogy fel fog futni a zsír. Az aranybarna színt elérve szűrőkanál segítségével vegyük ki és helyezzük egy tálba.
A zsiradékot egy szűrőn átengedve későbbi felhasználásra eltehetjük. Ügyeljünk rá, hogy szobahőmérsékleten hűljön ki a forró zsír.
A libatepertőt friss kenyérrel, lilahagymával, paradicsommal ajánljuk fogyasztani.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítésképpen érdemes a hűtőbe tenni, hogy keményebb legyen. Így könnyebb lesz az esetleg tisztítás.
A libahájat vágjuk 3-4 cm széles szeletekre.
Grillsütőben is könnyen elkészítő. Állítsuk a pellet grillsütőt 150-160°C-ra és egy magasabb falú serpenyőt vagy lábast használjunk.
Kevés vizet öntsük alá, majd 40-50 percen keresztül, ellenőrizve és kavargatva süssük.
Már az elején is sózhatjuk, kilógrammonként 3-4 dkg sót hozzáadva.
A sütés vége előtt 3-5 perccel öntsük bele a tejet. Ekkor fedőt is helyezzünk rá.
Számítsunk rá, hogy fel fog futni a zsír. Az aranybarna színt elérve szűrőkanál segítségével vegyük ki és helyezzük egy tálba.
A zsiradékot egy szűrőn átengedve későbbi felhasználásra eltehetjük. Ügyeljünk rá, hogy szobahőmérsékleten hűljön ki a forró zsír.
A libatepertőt friss kenyérrel, lilahagymával, paradicsommal ajánljuk fogyasztani.