Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Libatepertő, libatöpörtyű, libazsír grillen

Libatepertő, libatöpörtyű, libazsír grillen


márton-nap libatepertő recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Nem csak Márton-napi finomság lehet a libatepertő. Készíthetjük bármikor, az eredmény mindenképp egy ropogós végeredmény lesz és zsírt is több ételhez felhasználhatjuk.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen2 óra
Hozzávalók
 3 kg bőrös libaháj
 kevés víz
 20 ml tej
 
Elkészítés
1

Előkészítésképpen érdemes a hűtőbe tenni, hogy keményebb legyen. Így könnyebb lesz az esetleg tisztítás.

2

A libahájat vágjuk 3-4 cm széles szeletekre.

3

Grillsütőben is könnyen elkészítő. Állítsuk a pellet grillsütőt 150-160°C-ra és egy magasabb falú serpenyőt vagy lábast használjunk.

4

Kevés vizet öntsük alá, majd 40-50 percen keresztül, ellenőrizve és kavargatva süssük.

5

Már az elején is sózhatjuk, kilógrammonként 3-4 dkg sót hozzáadva.

6

A sütés vége előtt 3-5 perccel öntsük bele a tejet. Ekkor fedőt is helyezzünk rá.
Számítsunk rá, hogy fel fog futni a zsír. Az aranybarna színt elérve szűrőkanál segítségével vegyük ki és helyezzük egy tálba.

7

A zsiradékot egy szűrőn átengedve későbbi felhasználásra eltehetjük. Ügyeljünk rá, hogy szobahőmérsékleten hűljön ki a forró zsír.

8

A libatepertőt friss kenyérrel, lilahagymával, paradicsommal ajánljuk fogyasztani.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Töltött héjában sült burgonya sókéreggelKívül sós és ropogós, belül meleg és krémes. Egyre népszerűbb street food ez a töltött burgonya. A különböző feltéteknek hála egyedi, laktató finomságokat alkothatunk.
Grillezett skót tojásEgy igazi különlegességet hoztunk ma nektek, amivel tuti hogy ti lesztek a császorok! A skót tojás az egyik legjobb dolog, amit a tojással történhet, szóval kalandra fel!
Pácolt marhaoldalasA pácolás kulcsa az erőteljes ízű ételekhez, és ez egy tökéletes recept ha valami szaftosra vágyunk. Hagyjuk, hogy a szósz összekovácsolja az ízeket egy éjszakán át és felejtsük el a villát, ehhez a puha húshoz nem lesz rá szükségünk.
Betyár tarja szeletek – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky ebben a videóban betyár tarja szeleteket készít kolbászos-hagymás-gombás raguval, majd érkezik rá finom sajt, paradicsom és kakastaréjos szalonna.

Hozzávalók

Hozzávalók
 3 kg bőrös libaháj
 kevés víz
 20 ml tej
 

Elkészítés

Elkészítés
1

Előkészítésképpen érdemes a hűtőbe tenni, hogy keményebb legyen. Így könnyebb lesz az esetleg tisztítás.

2

A libahájat vágjuk 3-4 cm széles szeletekre.

3

Grillsütőben is könnyen elkészítő. Állítsuk a pellet grillsütőt 150-160°C-ra és egy magasabb falú serpenyőt vagy lábast használjunk.

4

Kevés vizet öntsük alá, majd 40-50 percen keresztül, ellenőrizve és kavargatva süssük.

5

Már az elején is sózhatjuk, kilógrammonként 3-4 dkg sót hozzáadva.

6

A sütés vége előtt 3-5 perccel öntsük bele a tejet. Ekkor fedőt is helyezzünk rá.
Számítsunk rá, hogy fel fog futni a zsír. Az aranybarna színt elérve szűrőkanál segítségével vegyük ki és helyezzük egy tálba.

7

A zsiradékot egy szűrőn átengedve későbbi felhasználásra eltehetjük. Ügyeljünk rá, hogy szobahőmérsékleten hűljön ki a forró zsír.

8

A libatepertőt friss kenyérrel, lilahagymával, paradicsommal ajánljuk fogyasztani.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Libatepertő, libatöpörtyű, libazsír grillen
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66