Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Libatepertő, libatöpörtyű, libazsír grillen

Libatepertő, libatöpörtyű, libazsír grillen


márton-nap libatepertő recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Nem csak Márton-napi finomság lehet a libatepertő. Készíthetjük bármikor, az eredmény mindenképp egy ropogós végeredmény lesz és zsírt is több ételhez felhasználhatjuk.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen2 óra
Hozzávalók
 3 kg bőrös libaháj
 kevés víz
 20 ml tej
 
Elkészítés
1

Előkészítésképpen érdemes a hűtőbe tenni, hogy keményebb legyen. Így könnyebb lesz az esetleg tisztítás.

2

A libahájat vágjuk 3-4 cm széles szeletekre.

3

Grillsütőben is könnyen elkészítő. Állítsuk a pellet grillsütőt 150-160°C-ra és egy magasabb falú serpenyőt vagy lábast használjunk.

4

Kevés vizet öntsük alá, majd 40-50 percen keresztül, ellenőrizve és kavargatva süssük.

5

Már az elején is sózhatjuk, kilógrammonként 3-4 dkg sót hozzáadva.

6

A sütés vége előtt 3-5 perccel öntsük bele a tejet. Ekkor fedőt is helyezzünk rá.
Számítsunk rá, hogy fel fog futni a zsír. Az aranybarna színt elérve szűrőkanál segítségével vegyük ki és helyezzük egy tálba.

7

A zsiradékot egy szűrőn átengedve későbbi felhasználásra eltehetjük. Ügyeljünk rá, hogy szobahőmérsékleten hűljön ki a forró zsír.

8

A libatepertőt friss kenyérrel, lilahagymával, paradicsommal ajánljuk fogyasztani.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Friss sült sonka mustármártássalSokan azt hiszik, hogy a „sonka” szó füstöltséget jelent, de valójában egy húsvágási típusról van szó. Idén próbáljuk ki, hogy egy friss, nyers, pácolatlan és füstöletlen sonkát készítünk a húsvéti ünnepre - vagy éppen egy különleges vasárnapi vacsorára. A sertés hátsó combjából származó húst nem mindig könnyű frissen megtalálni a boltokban, ezért előfordulhat, hogy meg kell kérnünk a hentesünket, hogy külön rendelje meg. De egy biztos ezek az ízek megérik majd a fáradságot. Ráadásul mivel a fa pellet grillsütőn készítjük el, ez a friss sonka kellemes füstös ízt kap majd. A bőr és a hús íze akkor lesz a legjobb, ha egy-két nappal a főzés előtt besózzuk, ezért érdemes egy kicsit előre tervezni.
Karácsonyi mézes egész sonkaKarácsonykor is nyugodtan használhatjuk a grillsütőnket, sőt illik is használni. Az ünnepi asztalra tehetjük például ezt a fantasztikus mézes (málnás) sonkát. A család biztosan oda lesz majd érte.
Miami csirkeszárnyakEgyedi és ízletes grillezett csirkeszárny receptet mutatunk. Néhány óra pácolás közben szívják magukba a zamatos ízeket ezek a husik, majd a rácson ropogósra sülnek, végül szószba forgatjuk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 3 kg bőrös libaháj
 kevés víz
 20 ml tej
 

Elkészítés

Elkészítés
1

Előkészítésképpen érdemes a hűtőbe tenni, hogy keményebb legyen. Így könnyebb lesz az esetleg tisztítás.

2

A libahájat vágjuk 3-4 cm széles szeletekre.

3

Grillsütőben is könnyen elkészítő. Állítsuk a pellet grillsütőt 150-160°C-ra és egy magasabb falú serpenyőt vagy lábast használjunk.

4

Kevés vizet öntsük alá, majd 40-50 percen keresztül, ellenőrizve és kavargatva süssük.

5

Már az elején is sózhatjuk, kilógrammonként 3-4 dkg sót hozzáadva.

6

A sütés vége előtt 3-5 perccel öntsük bele a tejet. Ekkor fedőt is helyezzünk rá.
Számítsunk rá, hogy fel fog futni a zsír. Az aranybarna színt elérve szűrőkanál segítségével vegyük ki és helyezzük egy tálba.

7

A zsiradékot egy szűrőn átengedve későbbi felhasználásra eltehetjük. Ügyeljünk rá, hogy szobahőmérsékleten hűljön ki a forró zsír.

8

A libatepertőt friss kenyérrel, lilahagymával, paradicsommal ajánljuk fogyasztani.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Libatepertő, libatöpörtyű, libazsír grillen
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66