Málnás chipotle sertésborda
A barbecuezás egyik legfinomabb alapanyaga a sertésborda, amit most egy különleges málnás chipotle bbq rubbal kentünk be és dobtunk pellet okosgrillre.
Pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a darált chipotlé paprikát és főzzük össze kb 1 percen keresztül.
Öntsük hozzá a paradicsomszót, a barnacukrot, az almaborecetet és a folyékony füstöt. Keverjük, főzzük addig, amíg a barna cukor feloldódik.
Adjunk hozzá a turmixolt málnát, keverjük össze és forraljuk fel. Forralás után a hőmérsékletet lejjebb véve főzzük még további 10-15 percig, majd hagyjuk kihűlni.
Mossuk meg a bordákat, majd töröljük szárazra. Távolítsuk el a bordáról a membránokat, ezáltal a fűszerezésnek utat engedünk, hisz enélkül sajnos nem tud beszívódni a rub.
A megtisztított húsokat kenjük be alaposan málnás chipotle rubbal. Érdemes egy éjszakát így pihentetni a sertésbordát hűtőben.
Töltsük fel a fa pellet grillsütőnk tartályát hickory keményfa pellettel az erős, füstös íz érdekében, majd melegítsük a grillt 120°C-ra.
Helyezze a málnás chipotle bbq rubbal bekent és pihentetett sertésbordákat a grillrácsra. 2 órán keresztül nincs dolgunk a készülő finomsággal.
Ezután kenjük át a sertésbordákat BBQ szósszal. Közben fordítsuk meg a húsokat és emeljük a hőmérsékletet 140-150 fokra. 1 órán keresztül ezen a hőmérsékleten sülhet tovább a borda.
Ha több rétegben szeretnénk felvinni a bbq szószt, akkor 20 percenként kenjük át vékonyabban a sertésbordákat. Így még finomabb lesz a rétegződés miatt.
Amikor elkészült, vegyük le a grillről, szeleteljük fel és próbáljuk meg nem egy helyben elfogyasztani a bordákat. Kínáljuk meg belőle a családot és a barátokat is.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a darált chipotlé paprikát és főzzük össze kb 1 percen keresztül.
Öntsük hozzá a paradicsomszót, a barnacukrot, az almaborecetet és a folyékony füstöt. Keverjük, főzzük addig, amíg a barna cukor feloldódik.
Adjunk hozzá a turmixolt málnát, keverjük össze és forraljuk fel. Forralás után a hőmérsékletet lejjebb véve főzzük még további 10-15 percig, majd hagyjuk kihűlni.
Mossuk meg a bordákat, majd töröljük szárazra. Távolítsuk el a bordáról a membránokat, ezáltal a fűszerezésnek utat engedünk, hisz enélkül sajnos nem tud beszívódni a rub.
A megtisztított húsokat kenjük be alaposan málnás chipotle rubbal. Érdemes egy éjszakát így pihentetni a sertésbordát hűtőben.
Töltsük fel a fa pellet grillsütőnk tartályát hickory keményfa pellettel az erős, füstös íz érdekében, majd melegítsük a grillt 120°C-ra.
Helyezze a málnás chipotle bbq rubbal bekent és pihentetett sertésbordákat a grillrácsra. 2 órán keresztül nincs dolgunk a készülő finomsággal.
Ezután kenjük át a sertésbordákat BBQ szósszal. Közben fordítsuk meg a húsokat és emeljük a hőmérsékletet 140-150 fokra. 1 órán keresztül ezen a hőmérsékleten sülhet tovább a borda.
Ha több rétegben szeretnénk felvinni a bbq szószt, akkor 20 percenként kenjük át vékonyabban a sertésbordákat. Így még finomabb lesz a rétegződés miatt.
Amikor elkészült, vegyük le a grillről, szeleteljük fel és próbáljuk meg nem egy helyben elfogyasztani a bordákat. Kínáljuk meg belőle a családot és a barátokat is.