Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Margherita pizza grillsütőn

Margherita pizza grillsütőn


margherita pizza recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Következzen egy igazi olasz alapfogás fa pellet grillsütőn, egy kis csavarral. Nyűgözzük le vendégeinket fatüzelésű pizzával egyenesen a kertünkből!

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő20 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók
 300 g pizzatészta
 150 g lágy mozarellaszeletelve
 4 darab közepes paradicsomtisztítva, darabokra vágva
 2 gerezd fokhagymazúzva
 friss bazsalikom
 1,50 evőkanál extra szűz olívaolaj
  teáskanál durva tengeri só
 20 g parmezán sajt
  teáskanál pirospaprika pehely
Elkészítés
1

Ha készen állunk a sütésre, tekerjük a grillező hőmérsékletét legmagasabb fokozatra és így melegítsük elő 15 percig. Ha pedig pizzakövünk is van, akkor azt is helyezzük a grillrácsra melegedni.

2

Készítsük el az alapszószt: keverjük össze a paradicsomszeleteket, a fokhagymát, az olívaolajat, a sót és a bazsalikomlevelek felét egy turmixedényben vagy egy konyhai robotgép táljában. Ezt aztán addig turmixoljuk, amíg enyhén darabos szószt nem kapunk.

3

Ha elkészült, szűrjük át a szószt, hogy eltávolítsuk a felesleges folyadékot. De semmiképpen se dobjuk ki ezt a finom levet, hiszen ezt később felhasználhatjuk levesekhez (például gazpachó-hoz), vagy fagyasszuk jégkocka formára Bloody Mary koktélokhoz.

4

Az átszűrt, sűrű szószt pedig öntsük egy keverőtálba, és adjunk hozzá még egy kis olívaolajat és a sót. A pizza krémünket ezután félretesszük.

5

Tépjünk le egy tekercsről két db 30 cm-es sütőpapír lapot. Egyszerre egy darabbal dolgozva enyhén nedvesítsük meg a munkafelületet, és helyezzük rá a lapot.

6

A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és golyókat formázunk belőle. Enyhén lisztezzük meg a kezünket. Tegyünk egy adag tésztát a sütőpapír közepére, és a kezünk sarkával lapítsuk el.

7

Óvatosan nyújtsuk ki, amíg egy kb. 25 cm átmérőjű kört nem kapunk úgy, hogy a kör szélein egy kicsit vastagabb peremet képezünk. Ha a tészta összeugrik, hagyjuk néhány percig pihenni, mielőtt folytatnánk. Használhatunk liszttel enyhén megszórt sodrófát is, hogy még vékonyabb kérget kapjunk.

8

Tegyük át a kinyújtott tésztát egy peremes tepsibe, majd ismételjük meg az előző lépést a másik adag tésztával is.

9

Az első pizzát megkenjük néhány evőkanálnyi szósszal. A tetejére helyezzük a mozzarella szeletek felét úgy, hogy mindegyik között hagyjunk egy kis helyet. Végül finoman meghintjük a parmezán sajt felével.

10

Óvatosan csúsztassuk át a pizzát és az alatta lévő sütőpapírt a tepsiről a pizzakőre. Ha pedig nem használunk pizzakövet, akkor egyszerűen helyezzük a tepsit közvetlenül a grillrácsra. Addig süssük a pizzát, amíg a széle szépen megpirul, a sajt pedig megolvad és buborékok jelennek meg rajta. Ez körülbelül 12-18 percet jelent, a héj vastagságától függően. Ezután levesszük a pizzát a grillről.

11

Ha használtunk pizzakövet, akkor azt hagyjuk a grillrácson. Szórjuk meg a pizzát a maradék bazsalikom levéllel és ízlés szerintcsípős pirospaprika pehellyel, ha szeretnénk. Végül pedig vágjuk szeletekre.

12

A második adag pizzát ugyanígy elkészítjük. A sütés befejeztével hagyjuk a fa pellet grillsütőt és a pizzakövet néhány órán át hűlni.

13

Okosgrill-tipp: Ha el szeretnénk távolítani a zsírt a pizzakőről, szórjuk meg kukoricaliszttel, és hagyjuk így állni egy éjszakán át. Reggel pedig könnyedén söpörjük le a lisztet, mely eddigre már felszívta a felesleges nedveket a kövünkről.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Malac császárhús sütése grillenA Fald Fel! csapata egy nagyon ropogós malaccsászár receptet hozott ma nektek. Ropogós bőr, szaftos hús, király fűszerek, füst. Mi így sütjük a húsok császárát!
Egyben sült BBQ fasírt, vagdaltFasírtot készíteni bbq technikával is rendkívül egyszerű, ráadásul extra finom lesz, hála a füst ínycsiklandozó aromájának. Ez a recept vagdalt és húskenyér néven is népszerű, az USA-ban csak szimplán meatloaf-nak hívják.
SzékelykáposztaEz a közismert, klasszikus főétel, bármikor egy vasárnapi ebéd, vagy ünnepi vacsora elegáns középpontja lehet. Tökéletes fogás, melyet most még különlegesebb, még füstösebb ízekbe burkolunk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 300 g pizzatészta
 150 g lágy mozarellaszeletelve
 4 darab közepes paradicsomtisztítva, darabokra vágva
 2 gerezd fokhagymazúzva
 friss bazsalikom
 1,50 evőkanál extra szűz olívaolaj
  teáskanál durva tengeri só
 20 g parmezán sajt
  teáskanál pirospaprika pehely

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk a sütésre, tekerjük a grillező hőmérsékletét legmagasabb fokozatra és így melegítsük elő 15 percig. Ha pedig pizzakövünk is van, akkor azt is helyezzük a grillrácsra melegedni.

2

Készítsük el az alapszószt: keverjük össze a paradicsomszeleteket, a fokhagymát, az olívaolajat, a sót és a bazsalikomlevelek felét egy turmixedényben vagy egy konyhai robotgép táljában. Ezt aztán addig turmixoljuk, amíg enyhén darabos szószt nem kapunk.

3

Ha elkészült, szűrjük át a szószt, hogy eltávolítsuk a felesleges folyadékot. De semmiképpen se dobjuk ki ezt a finom levet, hiszen ezt később felhasználhatjuk levesekhez (például gazpachó-hoz), vagy fagyasszuk jégkocka formára Bloody Mary koktélokhoz.

4

Az átszűrt, sűrű szószt pedig öntsük egy keverőtálba, és adjunk hozzá még egy kis olívaolajat és a sót. A pizza krémünket ezután félretesszük.

5

Tépjünk le egy tekercsről két db 30 cm-es sütőpapír lapot. Egyszerre egy darabbal dolgozva enyhén nedvesítsük meg a munkafelületet, és helyezzük rá a lapot.

6

A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és golyókat formázunk belőle. Enyhén lisztezzük meg a kezünket. Tegyünk egy adag tésztát a sütőpapír közepére, és a kezünk sarkával lapítsuk el.

7

Óvatosan nyújtsuk ki, amíg egy kb. 25 cm átmérőjű kört nem kapunk úgy, hogy a kör szélein egy kicsit vastagabb peremet képezünk. Ha a tészta összeugrik, hagyjuk néhány percig pihenni, mielőtt folytatnánk. Használhatunk liszttel enyhén megszórt sodrófát is, hogy még vékonyabb kérget kapjunk.

8

Tegyük át a kinyújtott tésztát egy peremes tepsibe, majd ismételjük meg az előző lépést a másik adag tésztával is.

9

Az első pizzát megkenjük néhány evőkanálnyi szósszal. A tetejére helyezzük a mozzarella szeletek felét úgy, hogy mindegyik között hagyjunk egy kis helyet. Végül finoman meghintjük a parmezán sajt felével.

10

Óvatosan csúsztassuk át a pizzát és az alatta lévő sütőpapírt a tepsiről a pizzakőre. Ha pedig nem használunk pizzakövet, akkor egyszerűen helyezzük a tepsit közvetlenül a grillrácsra. Addig süssük a pizzát, amíg a széle szépen megpirul, a sajt pedig megolvad és buborékok jelennek meg rajta. Ez körülbelül 12-18 percet jelent, a héj vastagságától függően. Ezután levesszük a pizzát a grillről.

11

Ha használtunk pizzakövet, akkor azt hagyjuk a grillrácson. Szórjuk meg a pizzát a maradék bazsalikom levéllel és ízlés szerintcsípős pirospaprika pehellyel, ha szeretnénk. Végül pedig vágjuk szeletekre.

12

A második adag pizzát ugyanígy elkészítjük. A sütés befejeztével hagyjuk a fa pellet grillsütőt és a pizzakövet néhány órán át hűlni.

13

Okosgrill-tipp: Ha el szeretnénk távolítani a zsírt a pizzakőről, szórjuk meg kukoricaliszttel, és hagyjuk így állni egy éjszakán át. Reggel pedig könnyedén söpörjük le a lisztet, mely eddigre már felszívta a felesleges nedveket a kövünkről.

Jó étvágyat kívánunk!
Margherita pizza grillsütőn
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66