Margherita pizza grillsütőn
Következzen egy igazi olasz alapfogás fa pellet grillsütőn, egy kis csavarral. Nyűgözzük le vendégeinket fatüzelésű pizzával egyenesen a kertünkből!
Ha készen állunk a sütésre, tekerjük a grillező hőmérsékletét legmagasabb fokozatra és így melegítsük elő 15 percig. Ha pedig pizzakövünk is van, akkor azt is helyezzük a grillrácsra melegedni.
Készítsük el az alapszószt: keverjük össze a paradicsomszeleteket, a fokhagymát, az olívaolajat, a sót és a bazsalikomlevelek felét egy turmixedényben vagy egy konyhai robotgép táljában. Ezt aztán addig turmixoljuk, amíg enyhén darabos szószt nem kapunk.
Ha elkészült, szűrjük át a szószt, hogy eltávolítsuk a felesleges folyadékot. De semmiképpen se dobjuk ki ezt a finom levet, hiszen ezt később felhasználhatjuk levesekhez (például gazpachó-hoz), vagy fagyasszuk jégkocka formára Bloody Mary koktélokhoz.
Az átszűrt, sűrű szószt pedig öntsük egy keverőtálba, és adjunk hozzá még egy kis olívaolajat és a sót. A pizza krémünket ezután félretesszük.
Tépjünk le egy tekercsről két db 30 cm-es sütőpapír lapot. Egyszerre egy darabbal dolgozva enyhén nedvesítsük meg a munkafelületet, és helyezzük rá a lapot.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és golyókat formázunk belőle. Enyhén lisztezzük meg a kezünket. Tegyünk egy adag tésztát a sütőpapír közepére, és a kezünk sarkával lapítsuk el.
Óvatosan nyújtsuk ki, amíg egy kb. 25 cm átmérőjű kört nem kapunk úgy, hogy a kör szélein egy kicsit vastagabb peremet képezünk. Ha a tészta összeugrik, hagyjuk néhány percig pihenni, mielőtt folytatnánk. Használhatunk liszttel enyhén megszórt sodrófát is, hogy még vékonyabb kérget kapjunk.
Tegyük át a kinyújtott tésztát egy peremes tepsibe, majd ismételjük meg az előző lépést a másik adag tésztával is.
Az első pizzát megkenjük néhány evőkanálnyi szósszal. A tetejére helyezzük a mozzarella szeletek felét úgy, hogy mindegyik között hagyjunk egy kis helyet. Végül finoman meghintjük a parmezán sajt felével.
Óvatosan csúsztassuk át a pizzát és az alatta lévő sütőpapírt a tepsiről a pizzakőre. Ha pedig nem használunk pizzakövet, akkor egyszerűen helyezzük a tepsit közvetlenül a grillrácsra. Addig süssük a pizzát, amíg a széle szépen megpirul, a sajt pedig megolvad és buborékok jelennek meg rajta. Ez körülbelül 12-18 percet jelent, a héj vastagságától függően. Ezután levesszük a pizzát a grillről.
Ha használtunk pizzakövet, akkor azt hagyjuk a grillrácson. Szórjuk meg a pizzát a maradék bazsalikom levéllel és ízlés szerintcsípős pirospaprika pehellyel, ha szeretnénk. Végül pedig vágjuk szeletekre.
A második adag pizzát ugyanígy elkészítjük. A sütés befejeztével hagyjuk a fa pellet grillsütőt és a pizzakövet néhány órán át hűlni.
Okosgrill-tipp: Ha el szeretnénk távolítani a zsírt a pizzakőről, szórjuk meg kukoricaliszttel, és hagyjuk így állni egy éjszakán át. Reggel pedig könnyedén söpörjük le a lisztet, mely eddigre már felszívta a felesleges nedveket a kövünkről.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Ha készen állunk a sütésre, tekerjük a grillező hőmérsékletét legmagasabb fokozatra és így melegítsük elő 15 percig. Ha pedig pizzakövünk is van, akkor azt is helyezzük a grillrácsra melegedni.
Készítsük el az alapszószt: keverjük össze a paradicsomszeleteket, a fokhagymát, az olívaolajat, a sót és a bazsalikomlevelek felét egy turmixedényben vagy egy konyhai robotgép táljában. Ezt aztán addig turmixoljuk, amíg enyhén darabos szószt nem kapunk.
Ha elkészült, szűrjük át a szószt, hogy eltávolítsuk a felesleges folyadékot. De semmiképpen se dobjuk ki ezt a finom levet, hiszen ezt később felhasználhatjuk levesekhez (például gazpachó-hoz), vagy fagyasszuk jégkocka formára Bloody Mary koktélokhoz.
Az átszűrt, sűrű szószt pedig öntsük egy keverőtálba, és adjunk hozzá még egy kis olívaolajat és a sót. A pizza krémünket ezután félretesszük.
Tépjünk le egy tekercsről két db 30 cm-es sütőpapír lapot. Egyszerre egy darabbal dolgozva enyhén nedvesítsük meg a munkafelületet, és helyezzük rá a lapot.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és golyókat formázunk belőle. Enyhén lisztezzük meg a kezünket. Tegyünk egy adag tésztát a sütőpapír közepére, és a kezünk sarkával lapítsuk el.
Óvatosan nyújtsuk ki, amíg egy kb. 25 cm átmérőjű kört nem kapunk úgy, hogy a kör szélein egy kicsit vastagabb peremet képezünk. Ha a tészta összeugrik, hagyjuk néhány percig pihenni, mielőtt folytatnánk. Használhatunk liszttel enyhén megszórt sodrófát is, hogy még vékonyabb kérget kapjunk.
Tegyük át a kinyújtott tésztát egy peremes tepsibe, majd ismételjük meg az előző lépést a másik adag tésztával is.
Az első pizzát megkenjük néhány evőkanálnyi szósszal. A tetejére helyezzük a mozzarella szeletek felét úgy, hogy mindegyik között hagyjunk egy kis helyet. Végül finoman meghintjük a parmezán sajt felével.
Óvatosan csúsztassuk át a pizzát és az alatta lévő sütőpapírt a tepsiről a pizzakőre. Ha pedig nem használunk pizzakövet, akkor egyszerűen helyezzük a tepsit közvetlenül a grillrácsra. Addig süssük a pizzát, amíg a széle szépen megpirul, a sajt pedig megolvad és buborékok jelennek meg rajta. Ez körülbelül 12-18 percet jelent, a héj vastagságától függően. Ezután levesszük a pizzát a grillről.
Ha használtunk pizzakövet, akkor azt hagyjuk a grillrácson. Szórjuk meg a pizzát a maradék bazsalikom levéllel és ízlés szerintcsípős pirospaprika pehellyel, ha szeretnénk. Végül pedig vágjuk szeletekre.
A második adag pizzát ugyanígy elkészítjük. A sütés befejeztével hagyjuk a fa pellet grillsütőt és a pizzakövet néhány órán át hűlni.
Okosgrill-tipp: Ha el szeretnénk távolítani a zsírt a pizzakőről, szórjuk meg kukoricaliszttel, és hagyjuk így állni egy éjszakán át. Reggel pedig könnyedén söpörjük le a lisztet, mely eddigre már felszívta a felesleges nedveket a kövünkről.