Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Marhapörkölt dutch oven-ben készítve hagymás tarhonyával

Marhapörkölt dutch oven-ben készítve hagymás tarhonyával

marhapörkölt dutch oven bogrács recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az öntöttvas dutch ovenben készített marhapörkölt egy ízletes, hagyományos étel, amely tökéletesen megőrzi a hús zamatos ízét és puhává varázsolja azt. A vasedényben történő főzés révén a pörkölt lassan és egyenletesen készül el, így garantálva az ízek tökéletes összeérését és a szaftos, omlós húst.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 15 perc
Marhapörkölt:
 1,50 kg marhanyak
 2 evőkanál zsír
 3 fej vöröshagyma
 5 gerezd fokhagyma
 2 darab nagyobb paradicsom
 3 darab paprika
 3 darab babérlevél
 1 evőkanál Milestone66 SPG+
 1 teáskanál őrölt bors
 só ízlés szerint
 2 evőkanál pirospaprika
 ½ teáskanál őrölt kömény
 150 ml száraz vörösbor
 1 teáskanál rozmaring
Hagymás tarhonya
 500 g tarhonya
 1 l víz
 2 fej vöröshagyma
 2 evőkanál zsír vagy olaj
 só ízlés szerint
 1 teáskanál petrezselyem
Ajánlott kiegészítők
Elkészítés
1

Az első lépés az alapanyagok előkészítése: vágjuk kockákra a húst, kb. 3x3 cm-es méretre, hogy egységes legyen és egyszerre készülhessen el.

2

A fa pellet grillsütőt melegítsük fel 180°C-ra és helyezzünk a rácsra egy öntöttvas dutch oven edényt és olvasszuk fel benne a zsírt vagy ha szalonnát használunk akkor süssük zsírjára.

3

Adjuk hozzá az aprított vöröshagymát és fokhagymát, majd süssük, amíg üveges nem lesz.

4

Ekkor tegyük hozzá a húst és folyamatosan forgassuk át, hogy minden oldala megsüljön és kérget kapjon. Ez akár 15 percig is eltarthat.

5

Érkezhet rá a szintén felvágott paradicsom és a paprika. A hús nedvességet fog engedni, ezért továbbra sem szükséges hozzá víz.

6

Ebben a lépésben ízlés szerint fűszerezhetjük sóval, borssal, köménnyel, paprikával, majd ha a pörkölt alapja elkészült, öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Főzzük addig, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges időnként pótoljuk az elfőtt vizet.

7

A hagymás tarhonyához egy evőkanál zsíron pirítsuk meg a tarhonyát odafigyelve és folyamatosan kevergetve. Szórjuk rá az aprított vöröshagymát és süssük össze.

8

Amikor a tarhonya megfelelően barna színt kapott, öntsük rá a dupla mennyiségű vizet (a tarhonya eredeti súlyához képest), majd főzzük puhára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pulled pork tálAz egyik legjobb fogyasztási módja a tépett malacnak, ha épp nem szendvicsbe kerül. Nagyszerű étel foci meccsekhez, baráti vacsikhoz vagy persze minden ok nélkül.
Füstölt sajtos rakott krumpliLaktató és egyszerű, igazi magyar fogást készített GMG Davy Crockett pellet grillen a Fald fel csapata: füstölt sajtos rakott krumpli
Grillezett kukoricás salsaEzt a tartalmas és laktató salsa receptet könnyen alakíthatjuk az általunk kívánt csípősségre – az enyhe fűszerességtől az abszolút tüzességig. Kényeztessük ízlelőbimbóinkat a fatüzelésű kukorica édességével és az ezt kiegyensúlyozó fűszerekkel – a szánk hálás lesz érte.

Hozzávalók

Marhapörkölt:
 1,50 kg marhanyak
 2 evőkanál zsír
 3 fej vöröshagyma
 5 gerezd fokhagyma
 2 darab nagyobb paradicsom
 3 darab paprika
 3 darab babérlevél
 1 evőkanál Milestone66 SPG+
 1 teáskanál őrölt bors
 só ízlés szerint
 2 evőkanál pirospaprika
 ½ teáskanál őrölt kömény
 150 ml száraz vörösbor
 1 teáskanál rozmaring
Hagymás tarhonya
 500 g tarhonya
 1 l víz
 2 fej vöröshagyma
 2 evőkanál zsír vagy olaj
 só ízlés szerint
 1 teáskanál petrezselyem
Ajánlott kiegészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Az első lépés az alapanyagok előkészítése: vágjuk kockákra a húst, kb. 3x3 cm-es méretre, hogy egységes legyen és egyszerre készülhessen el.

2

A fa pellet grillsütőt melegítsük fel 180°C-ra és helyezzünk a rácsra egy öntöttvas dutch oven edényt és olvasszuk fel benne a zsírt vagy ha szalonnát használunk akkor süssük zsírjára.

3

Adjuk hozzá az aprított vöröshagymát és fokhagymát, majd süssük, amíg üveges nem lesz.

4

Ekkor tegyük hozzá a húst és folyamatosan forgassuk át, hogy minden oldala megsüljön és kérget kapjon. Ez akár 15 percig is eltarthat.

5

Érkezhet rá a szintén felvágott paradicsom és a paprika. A hús nedvességet fog engedni, ezért továbbra sem szükséges hozzá víz.

6

Ebben a lépésben ízlés szerint fűszerezhetjük sóval, borssal, köménnyel, paprikával, majd ha a pörkölt alapja elkészült, öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Főzzük addig, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges időnként pótoljuk az elfőtt vizet.

7

A hagymás tarhonyához egy evőkanál zsíron pirítsuk meg a tarhonyát odafigyelve és folyamatosan kevergetve. Szórjuk rá az aprított vöröshagymát és süssük össze.

8

Amikor a tarhonya megfelelően barna színt kapott, öntsük rá a dupla mennyiségű vizet (a tarhonya eredeti súlyához képest), majd főzzük puhára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Marhapörkölt dutch oven-ben készítve hagymás tarhonyával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66