Marhapörkölt dutch oven-ben készítve hagymás tarhonyával
Az öntöttvas dutch ovenben készített marhapörkölt egy ízletes, hagyományos étel, amely tökéletesen megőrzi a hús zamatos ízét és puhává varázsolja azt. A vasedényben történő főzés révén a pörkölt lassan és egyenletesen készül el, így garantálva az ízek tökéletes összeérését és a szaftos, omlós húst.
Az első lépés az alapanyagok előkészítése: vágjuk kockákra a húst, kb. 3x3 cm-es méretre, hogy egységes legyen és egyszerre készülhessen el.
A fa pellet grillsütőt melegítsük fel 180°C-ra és helyezzünk a rácsra egy öntöttvas dutch oven edényt és olvasszuk fel benne a zsírt vagy ha szalonnát használunk akkor süssük zsírjára.
Adjuk hozzá az aprított vöröshagymát és fokhagymát, majd süssük, amíg üveges nem lesz.
Ekkor tegyük hozzá a húst és folyamatosan forgassuk át, hogy minden oldala megsüljön és kérget kapjon. Ez akár 15 percig is eltarthat.
Érkezhet rá a szintén felvágott paradicsom és a paprika. A hús nedvességet fog engedni, ezért továbbra sem szükséges hozzá víz.
Ebben a lépésben ízlés szerint fűszerezhetjük sóval, borssal, köménnyel, paprikával, majd ha a pörkölt alapja elkészült, öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Főzzük addig, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges időnként pótoljuk az elfőtt vizet.
A hagymás tarhonyához egy evőkanál zsíron pirítsuk meg a tarhonyát odafigyelve és folyamatosan kevergetve. Szórjuk rá az aprított vöröshagymát és süssük össze.
Amikor a tarhonya megfelelően barna színt kapott, öntsük rá a dupla mennyiségű vizet (a tarhonya eredeti súlyához képest), majd főzzük puhára.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Az első lépés az alapanyagok előkészítése: vágjuk kockákra a húst, kb. 3x3 cm-es méretre, hogy egységes legyen és egyszerre készülhessen el.
A fa pellet grillsütőt melegítsük fel 180°C-ra és helyezzünk a rácsra egy öntöttvas dutch oven edényt és olvasszuk fel benne a zsírt vagy ha szalonnát használunk akkor süssük zsírjára.
Adjuk hozzá az aprított vöröshagymát és fokhagymát, majd süssük, amíg üveges nem lesz.
Ekkor tegyük hozzá a húst és folyamatosan forgassuk át, hogy minden oldala megsüljön és kérget kapjon. Ez akár 15 percig is eltarthat.
Érkezhet rá a szintén felvágott paradicsom és a paprika. A hús nedvességet fog engedni, ezért továbbra sem szükséges hozzá víz.
Ebben a lépésben ízlés szerint fűszerezhetjük sóval, borssal, köménnyel, paprikával, majd ha a pörkölt alapja elkészült, öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Főzzük addig, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges időnként pótoljuk az elfőtt vizet.
A hagymás tarhonyához egy evőkanál zsíron pirítsuk meg a tarhonyát odafigyelve és folyamatosan kevergetve. Szórjuk rá az aprított vöröshagymát és süssük össze.
Amikor a tarhonya megfelelően barna színt kapott, öntsük rá a dupla mennyiségű vizet (a tarhonya eredeti súlyához képest), majd főzzük puhára.