Márton napi libacomb párolt káposztával – Szoky konyhája
Márton napon hagyományosan liba recepteket készítünk. Így varázsolt Szoky is ezzel a fantasztikus libacomb recepttel a pellet grillsütőn, amihez párolt lilakáposztát és hagymás tört burgonyát is tálalt. Az eredmény fantasztikus lett, de beszéljen ő erről a videón.
A libacombokat tisztítás után tegyük a pataki tálba és tűzdeljük közéjük a babérleveleket.
Jöhet rá a só és a fekete egész bors, illetve néhány szem szegfűbors is.
A karikázott vagy fél karikázott hagymákat tegyük szétmorzsolva a libacombokra, együtt a fokhagymával.
Öntsük fel épp annyi vízzel a Márton-napi libacombokat, hogy ellepje a húsokat a folyadék, de ha van húsleves alaplevünk, akkor azzal is helyettesíthetjük. Ebben az esetben érdemes kevesebb sót és borsot használni az elején.
A pataki tálra ráhelyezve a tetejét mehet is be az előmelegített grillsütőbe. Kb. 2 órát 190 fokon párolódhatnak a libacombok.
Készítsük el a párolt lilakáposztát. Negyedeljük fel a fej káposztát, majd aprítsuk fel káposztagyalun vagy kés segítségével. Szoky a videóban végül fél fej káposztát használt.
A felvágott, aprított káposztát minimálisan sózzuk be és keverjük össze. 15-20 perc hagyjuk állni.
Tegyük fel a zsiradékot olvadni egy nagyobb serpenyőbe, majd jöhet hozzá a cukor és lebarnítjuk, karamellizáljuk 2-3 perc alatt.
Tegyük hozzá a vöröshagymát és pirítsuk tovább. Fél perc elteltével mehet is hozzá a káposzta. Nem szükséges kicsavarni a lila káposztát.
Fűszerezés és alapos összekeverés után kezdődhet a párolás fedő alatt. 30 perc után jöhet hozzá az ecet és a fehér bor is.
Egy kis pirítás után (fedő nélkül) pár percig süssük, majd a tűzhelyről levéve, a fedőt visszarakva várhatjuk vele a tálalást.
A grillsütőhöz és a libacombokhoz visszatérve (2 óra letelte után) vegyük le a pataki tál tetejét. A combokat kenjük be 1-1 evőkanál libazsírral és kicsit mozgassuk át a tál tartalmát is.
Fedő nélkül 1,5 óra sütés következik ugyanezen a 190 Celsius fokos hőmérsékleten.
Itt az idő elkészíteni a hagymás krumplit. 1 kg összevágott burgonyát tegyünk fel főni sós vízben.
A hagymát vágjuk fel apróra és libazsíron pirítsuk meg 6-8 perc alatt barnára, üvegesre. Közben a megfőtt krumplit törtjük össze alaposan.
A hagyma pirítása utána a tört krumplit helyezzük a serpenyőbe. Fűszerezés után keverjük össze az alapanyagokat, majd újra 6-8 percig süssük együtt a hagymát és a krumplit.
Az elkészült ropogós libacombokat tálaljuk és fogyasszuk párolt lilakáposztával és hagymás tört burgonyával.
Szoky konyhája receptkönyv:
Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A libacombokat tisztítás után tegyük a pataki tálba és tűzdeljük közéjük a babérleveleket.
Jöhet rá a só és a fekete egész bors, illetve néhány szem szegfűbors is.
A karikázott vagy fél karikázott hagymákat tegyük szétmorzsolva a libacombokra, együtt a fokhagymával.
Öntsük fel épp annyi vízzel a Márton-napi libacombokat, hogy ellepje a húsokat a folyadék, de ha van húsleves alaplevünk, akkor azzal is helyettesíthetjük. Ebben az esetben érdemes kevesebb sót és borsot használni az elején.
A pataki tálra ráhelyezve a tetejét mehet is be az előmelegített grillsütőbe. Kb. 2 órát 190 fokon párolódhatnak a libacombok.
Készítsük el a párolt lilakáposztát. Negyedeljük fel a fej káposztát, majd aprítsuk fel káposztagyalun vagy kés segítségével. Szoky a videóban végül fél fej káposztát használt.
A felvágott, aprított káposztát minimálisan sózzuk be és keverjük össze. 15-20 perc hagyjuk állni.
Tegyük fel a zsiradékot olvadni egy nagyobb serpenyőbe, majd jöhet hozzá a cukor és lebarnítjuk, karamellizáljuk 2-3 perc alatt.
Tegyük hozzá a vöröshagymát és pirítsuk tovább. Fél perc elteltével mehet is hozzá a káposzta. Nem szükséges kicsavarni a lila káposztát.
Fűszerezés és alapos összekeverés után kezdődhet a párolás fedő alatt. 30 perc után jöhet hozzá az ecet és a fehér bor is.
Egy kis pirítás után (fedő nélkül) pár percig süssük, majd a tűzhelyről levéve, a fedőt visszarakva várhatjuk vele a tálalást.
A grillsütőhöz és a libacombokhoz visszatérve (2 óra letelte után) vegyük le a pataki tál tetejét. A combokat kenjük be 1-1 evőkanál libazsírral és kicsit mozgassuk át a tál tartalmát is.
Fedő nélkül 1,5 óra sütés következik ugyanezen a 190 Celsius fokos hőmérsékleten.
Itt az idő elkészíteni a hagymás krumplit. 1 kg összevágott burgonyát tegyünk fel főni sós vízben.
A hagymát vágjuk fel apróra és libazsíron pirítsuk meg 6-8 perc alatt barnára, üvegesre. Közben a megfőtt krumplit törtjük össze alaposan.
A hagyma pirítása utána a tört krumplit helyezzük a serpenyőbe. Fűszerezés után keverjük össze az alapanyagokat, majd újra 6-8 percig süssük együtt a hagymát és a krumplit.
Az elkészült ropogós libacombokat tálaljuk és fogyasszuk párolt lilakáposztával és hagymás tört burgonyával.