Márton napi töltött liba grillen

Kezdőlap / Márton napi töltött liba grillen
Márton napi töltött liba grillen

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Márton napi hagyomány libás ételeket fogyasztani. Jöjjön most egy különleges, káposztás tésztával töltött egész liba receptje, amely mellett cékla is sült a pataki tálban és a grillsütőben.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő3 óra 30 percÖsszesen4 óra

Hozzávalók:
 1 egész liba
 káposztás tészta
 
 bors
 4 fej cékla
 olíva olaj

Elkészítés
1

Az egész libát készítsük elő töltéshez. Tisztítsuk meg és távolítsuk el az esetleg ott maradt toklászokat.

2

Az egész libából ízlés szerint eltávolíthatjuk a mellcsontot, de természetesen azzal együtt is nyugodtan maradhat.

3

A liba belsejét sózzuk, borsozzuk alaposan.

4

A káposztás tésztát úgy készítsük el, hogy a tészta ne legyen szétfőve, inkább még kicsit rágós legyen. A libán belül meg fog puhulni.

5

A káposztás tésztát keverjük el egy nyers tojással és töltsük meg a libát, majd tegyük az egészet egy pataki tálba.

6

3-4 fej céklát tisztítsunk meg. 3-4 felé vágva tegyük a tálba a liba mellé. Kissé sózzuk-borsozzuk és egy kis olíva olajjal meglocsoljuk.

7

A libát kívülről ízlés szerint fűszerezhetjük bármilyen fűszerkeverékkel, de az alap só, bors is elég, ha semmi mást nem szeretnénk.

8

Egy kis vizet alá öntve - fedő alatt - 190 Celsius fokon 2 órán keresztül süssük az egész libát.

9

A sütés második szakaszában már fedő nélkül süssük tovább az egész töltött libát, de előtte még kenjük át kívülről az összegyűlt zsírokkal. Ha kevés gyűlt össze, akkor nyugodtan tegyünk hozzá külső forrásból.

10

Az egész töltött libát ízlés szerint kenhetjük át többször is a zsírjával vagy akár tovább is fűszerezhetjük.

11

Miután elkészült érdemes egy kis időt pihenni hagyni és csak ezután megvágni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 egész liba
 káposztás tészta
 
 bors
 4 fej cékla
 olíva olaj

Elkészítés

Elkészítés
1

Az egész libát készítsük elő töltéshez. Tisztítsuk meg és távolítsuk el az esetleg ott maradt toklászokat.

2

Az egész libából ízlés szerint eltávolíthatjuk a mellcsontot, de természetesen azzal együtt is nyugodtan maradhat.

3

A liba belsejét sózzuk, borsozzuk alaposan.

4

A káposztás tésztát úgy készítsük el, hogy a tészta ne legyen szétfőve, inkább még kicsit rágós legyen. A libán belül meg fog puhulni.

5

A káposztás tésztát keverjük el egy nyers tojással és töltsük meg a libát, majd tegyük az egészet egy pataki tálba.

6

3-4 fej céklát tisztítsunk meg. 3-4 felé vágva tegyük a tálba a liba mellé. Kissé sózzuk-borsozzuk és egy kis olíva olajjal meglocsoljuk.

7

A libát kívülről ízlés szerint fűszerezhetjük bármilyen fűszerkeverékkel, de az alap só, bors is elég, ha semmi mást nem szeretnénk.

8

Egy kis vizet alá öntve - fedő alatt - 190 Celsius fokon 2 órán keresztül süssük az egész libát.

9

A sütés második szakaszában már fedő nélkül süssük tovább az egész töltött libát, de előtte még kenjük át kívülről az összegyűlt zsírokkal. Ha kevés gyűlt össze, akkor nyugodtan tegyünk hozzá külső forrásból.

10

Az egész töltött libát ízlés szerint kenhetjük át többször is a zsírjával vagy akár tovább is fűszerezhetjük.

11

Miután elkészült érdemes egy kis időt pihenni hagyni és csak ezután megvágni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Márton napi töltött liba grillen