Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Mexikói csirkés quesadilla

Mexikói csirkés quesadilla

mexikói csirkés quesadilla recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Fa pellet grill segítségével csavarunk egyet a mexikói gyorséttermek kedvencén, ha ugyanis fatüzelésű BBQ csirkét teszünk hozzá, az egyszerű quesadilla is könnyen bárki kedvencévé válhat.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók:
 3 darab csirkemellfilé
 4 darab tortilla lap25cm-es
 3 evőkanál olvasztott vaj
 BBQ szósz
 500 g reszelt sajt
 1 darab vékonyra szeletelt paprika
 ízlés szerint szeletelt fekete olajbogyó
Tálaláshoz:
 friss koriander levelek
 szeletelt jalapeño
 kockázott friss paradicsom
 vékonyra szeletelt újhagyma
 konzerv csemegekukorica
 guacamole
 tejföl
 Pico de gallosalsafajta
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 190°C-ra.

2

A csirkemelleket mindkét oldalon fűszerezzük meg a mexikói keverékkel.

3

Helyezzük a hőmérőt vízszintesen a csirkemell közepébe, majd tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt és 25-30 percig süssük, egyszer megforgatva, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot.

4

Vegyük ki a csirkét a grillsütőből. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd kockázzuk fel.

5

Egy serpenyő alját vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal, majd helyezzünk rá egy tortilla lapot, és kanalazzunk rá barbecue szószt.

6

Tegyünk rá sajtot, az aprított sült csirkét és vékonyra szelt kaliforniai paprikát.

7

Adjunk hozzá olajbogyót, koriandert, jalapenót, paradicsomot, újhagymát és kukoricát ízlés szerint, majd szórjuk meg még több sajttal. Hajtsuk félbe a lapokat.

8

Helyezzük a quesadillákkal a grillrácsra és süssük pár percen keresztül amíg az alsó részük enyhén megpirul és a sajt is megolvad.

9

Ekkor óvatosan fordítsuk meg a tortillákat egy széles spatulával, és süssük tovább a másik oldalukat is amíg enyhén megpirulnak.

10

Vegyük le a quesadillákat a grillről. Használhatunk pizzavágót vagy kést, hogy minden quesadillát könnyedén szeletekre vágjunk. Ízlés szerint guacamoléval, tejföllel és pico de galloval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pulykahere tojásos nokedlivelEgy igazán tökös receptet hoztunk most nektek: pulykahere tojásos nokedlivel. Tápanyagban gazdag alapanyag, egyes kultúrákban afrodiziákumként is vélekednek róla. Egy biztos, a gátlásokat leküzdve érdemes megkóstolni.
Teriyaki sertéskörömHa meghalljuk, hogy sertésköröm, akkor a többségnek a körömpörkölt vagy egy jó körmös pacal jut eszébe. Ha már köröm, akkor legyen Ő a mai receptünk főszereplője - viszont a magyar ízek helyett most ázsiai fűszerekkel megbolondítva! Hála a pellet grillsütő füstjének, tovább bolondíthatjuk ezt az egyébként is markáns alapanyagot.
Baconbe tekert hot dogTudod mire vágyakozik igazából minden virsli? Egy kis bacon csomagolásra! Ez egyformán jól működik a marha- és sertéshúsból készült virsliknél is. A baconon túl adhatunk hozzá olvasztott sajtot és a többi kedvencünket a tökéletes hot dog élményért.
Alap BBQ marhaoldalasNagy adagok, merész ízek és első osztályú marhahús. A Milestone66 Black Rub fűszerkeverék és egy fatüzelésű pellet grillsütő minden, amire szükségünk van egy emlékezetes marhaborda elkészítéséhez. Csonttal, vagy felszeletelve tálaljuk, hogy igazán jóllakjon mindenki.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 3 darab csirkemellfilé
 4 darab tortilla lap25cm-es
 3 evőkanál olvasztott vaj
 BBQ szósz
 500 g reszelt sajt
 1 darab vékonyra szeletelt paprika
 ízlés szerint szeletelt fekete olajbogyó
Tálaláshoz:
 friss koriander levelek
 szeletelt jalapeño
 kockázott friss paradicsom
 vékonyra szeletelt újhagyma
 konzerv csemegekukorica
 guacamole
 tejföl
 Pico de gallosalsafajta
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 190°C-ra.

2

A csirkemelleket mindkét oldalon fűszerezzük meg a mexikói keverékkel.

3

Helyezzük a hőmérőt vízszintesen a csirkemell közepébe, majd tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt és 25-30 percig süssük, egyszer megforgatva, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot.

4

Vegyük ki a csirkét a grillsütőből. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd kockázzuk fel.

5

Egy serpenyő alját vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal, majd helyezzünk rá egy tortilla lapot, és kanalazzunk rá barbecue szószt.

6

Tegyünk rá sajtot, az aprított sült csirkét és vékonyra szelt kaliforniai paprikát.

7

Adjunk hozzá olajbogyót, koriandert, jalapenót, paradicsomot, újhagymát és kukoricát ízlés szerint, majd szórjuk meg még több sajttal. Hajtsuk félbe a lapokat.

8

Helyezzük a quesadillákkal a grillrácsra és süssük pár percen keresztül amíg az alsó részük enyhén megpirul és a sajt is megolvad.

9

Ekkor óvatosan fordítsuk meg a tortillákat egy széles spatulával, és süssük tovább a másik oldalukat is amíg enyhén megpirulnak.

10

Vegyük le a quesadillákat a grillről. Használhatunk pizzavágót vagy kést, hogy minden quesadillát könnyedén szeletekre vágjunk. Ízlés szerint guacamoléval, tejföllel és pico de galloval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Mexikói csirkés quesadilla
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66