Mexikói csirkés quesadilla

Fa pellet grill segítségével csavarunk egyet a mexikói gyorséttermek kedvencén, ha ugyanis fatüzelésű BBQ csirkét teszünk hozzá, az egyszerű quesadilla is könnyen bárki kedvencévé válhat.
Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 190°C-ra.
A csirkemelleket mindkét oldalon fűszerezzük meg a mexikói keverékkel.
Helyezzük a hőmérőt vízszintesen a csirkemell közepébe, majd tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt és 25-30 percig süssük, egyszer megforgatva, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot.
Vegyük ki a csirkét a grillsütőből. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd kockázzuk fel.
Egy serpenyő alját vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal, majd helyezzünk rá egy tortilla lapot, és kanalazzunk rá barbecue szószt.
Tegyünk rá sajtot, az aprított sült csirkét és vékonyra szelt kaliforniai paprikát.
Adjunk hozzá olajbogyót, koriandert, jalapenót, paradicsomot, újhagymát és kukoricát ízlés szerint, majd szórjuk meg még több sajttal. Hajtsuk félbe a lapokat.
Helyezzük a quesadillákkal a grillrácsra és süssük pár percen keresztül amíg az alsó részük enyhén megpirul és a sajt is megolvad.
Ekkor óvatosan fordítsuk meg a tortillákat egy széles spatulával, és süssük tovább a másik oldalukat is amíg enyhén megpirulnak.
Vegyük le a quesadillákat a grillről. Használhatunk pizzavágót vagy kést, hogy minden quesadillát könnyedén szeletekre vágjunk. Ízlés szerint guacamoléval, tejföllel és pico de galloval tálaljuk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 190°C-ra.
A csirkemelleket mindkét oldalon fűszerezzük meg a mexikói keverékkel.
Helyezzük a hőmérőt vízszintesen a csirkemell közepébe, majd tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt és 25-30 percig süssük, egyszer megforgatva, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot.
Vegyük ki a csirkét a grillsütőből. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd kockázzuk fel.
Egy serpenyő alját vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal, majd helyezzünk rá egy tortilla lapot, és kanalazzunk rá barbecue szószt.
Tegyünk rá sajtot, az aprított sült csirkét és vékonyra szelt kaliforniai paprikát.
Adjunk hozzá olajbogyót, koriandert, jalapenót, paradicsomot, újhagymát és kukoricát ízlés szerint, majd szórjuk meg még több sajttal. Hajtsuk félbe a lapokat.
Helyezzük a quesadillákkal a grillrácsra és süssük pár percen keresztül amíg az alsó részük enyhén megpirul és a sajt is megolvad.
Ekkor óvatosan fordítsuk meg a tortillákat egy széles spatulával, és süssük tovább a másik oldalukat is amíg enyhén megpirulnak.
Vegyük le a quesadillákat a grillről. Használhatunk pizzavágót vagy kést, hogy minden quesadillát könnyedén szeletekre vágjunk. Ízlés szerint guacamoléval, tejföllel és pico de galloval tálaljuk.