Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Mexikói halas taco

Mexikói halas taco

halas taco recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Merüljünk el a tüzes halas tacókban, amik gyorsabban sülnek meg, mint ahogy egy hullám partot ér. A Milestone66 fűszerkeverékkel és csípős chipotle szórással, valamint ropogós káposzta reszelékkel készülnek, ezzel biztosítva, hogy minden falat mennyeien ízes legyen.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók:
 4 darab halfilé
 2 teáskanál repceolaj
 450 g tejföl
 1 darab chipotle paprikavagy más kedvelt chili
 2 evőkanál Adobo szószchilipor, ecet, cukor, fokhagyma és zöldfűszerekből álló szósz
 1 darab egész lime reszelt héja
 1 darab egész lime leve
 8 darab kukorica tortilla lap
 250 g aprított káposzta
 2 darab lime cikkekre vágva
 ízlés szerint só és bors
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 230°C-ra és helyezzünk a rácsra egy öntöttvas serpenyőt.

2

Közben a halfiléket a repceolajba és a Milestone66 Blue fűszerkeverékbe forgatjuk. Amikor pedig a serpenyőt előmelegítettük, helyezzük bele a halakat, és süssük 5 percig mindkét oldalát.

3

Egy kis tálban keverjük össze a chipotle tejföl hozzávalóit kézi habverő segítségével.

4

Melegítsük fel a tortillákat a serpenyőben és állítsuk össze a tacókat.

5

Helyezzünk egy halfilé felét a meleg tortillába, rá 1 teáskanálnyit a chipotle-tejfölből, a tetejére a felaprított káposztát és néhány csepp lime levet.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Rozmaringos báránysült bbqA báránysült az egyik legcsodálatosabb étel, amely a BBQ művészet porcelán grillrácsain elkészülhet. Okosgrillel és ezzel a recepettel a siker garantált!
Grillezett burgonya nyársakDobjuk fel a szokásosnál jobban a burgonya köretünket! A rozmaringban sült krumplikat nyársra tűzve grillezzük, miközben a pellet grill füst minden centiméterét karakteres ízűvé varázsolja.
Grillen sült egész kacsaHa már kicsit unalmas a grillcsirke, akkor semmi gond, mutatunk egy finom grillkacsa receptet. Az egész kacsa elkészítése roppant egyszerű és az egész család imádni fogja.
Koktél grillezett eperrelA fa pellet grillsütő segítségével füstös édességet készítünk és így szuper finom nyári koktélokat hozhatunk létre. Az epret először is meggrillezzük, majd vodkával, cukorsziruppal, citromlével és gyömbérsörrel összerázzuk, majd tört jégen felszolgáljuk egy igazi frissítő, édes koktélként.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 4 darab halfilé
 2 teáskanál repceolaj
 450 g tejföl
 1 darab chipotle paprikavagy más kedvelt chili
 2 evőkanál Adobo szószchilipor, ecet, cukor, fokhagyma és zöldfűszerekből álló szósz
 1 darab egész lime reszelt héja
 1 darab egész lime leve
 8 darab kukorica tortilla lap
 250 g aprított káposzta
 2 darab lime cikkekre vágva
 ízlés szerint só és bors
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 230°C-ra és helyezzünk a rácsra egy öntöttvas serpenyőt.

2

Közben a halfiléket a repceolajba és a Milestone66 Blue fűszerkeverékbe forgatjuk. Amikor pedig a serpenyőt előmelegítettük, helyezzük bele a halakat, és süssük 5 percig mindkét oldalát.

3

Egy kis tálban keverjük össze a chipotle tejföl hozzávalóit kézi habverő segítségével.

4

Melegítsük fel a tortillákat a serpenyőben és állítsuk össze a tacókat.

5

Helyezzünk egy halfilé felét a meleg tortillába, rá 1 teáskanálnyit a chipotle-tejfölből, a tetejére a felaprított káposztát és néhány csepp lime levet.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Mexikói halas taco
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66