Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Mézes-fokhagymás csirkeszárny és comb

Mézes-fokhagymás csirkeszárny és comb


mézes fokhagymás csirkeszárny szósz recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Édes szósz egy kis csípősséggel és fokhagymával, ami tökéletessé tesz majd a füst. Használjuk a szószt csirkeszárnyakon, combokon, akár egész grillcsirkén.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő15 percÖsszesen25 perc
Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 4 evőkanál vaj
 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
 115 g méz
 130 g csípős szósz(paradicsomos)
Elkészítés
1

Kezdjük a mézes-fokhagymás csirkék elkészítését azzal, hogy a szárnyakat három részre vágjuk és eltávolítjuk a porcogókat.

2

A csirkeszárnyakat helyezzük egy tepsibe és fűszerezzük szárnyas fűszerkeverékkel. Pl. Milestone66 Yellow fűszerrel.

3

Helyezzük a tepsit (és benne a fűszerezett szárnyakat) a fa pellet grillsütőbe és süssük 45-50 percen keresztül 175°C-on, vagy amíg a csontjuknál már nem rózsaszínűek.

4

Készítsük el a szószt: Egy kis serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a minél apróbbra vágott fokhagymát és pároljuk 2-3 percig.

5

Adjuk hozzá a mézet és paradicsomos-csípős szószt, majd kavargatva főzzük néhány percig, amíg teljesen össze nem keverednek. Tartsuk melegen a szószt, majd használjuk a csirkeszárnyakon, combokon.

6

Az idő letelte után a csípős mézes-fokhagymás szószt öntsünk a szárnyakra és egy csipesz segítségével forgassuk meg, hogy mindenhol érje a szósz a húsokat.

7

Helyezzük vissza a szárnyakat a grillre és süssük további 10-15 percig, hogy a szósz rásüljön a szárnyakra. A hőmérsékletet is megemelhetjük

8

Tálaljuk ranch vagy kéksajt mártogatóssal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillen sült egész kacsaHa már kicsit unalmas a grillcsirke, akkor semmi gond, mutatunk egy finom grillkacsa receptet. Az egész kacsa elkészítése roppant egyszerű és az egész család imádni fogja.
Grillezett burgonya nyársakDobjuk fel a szokásosnál jobban a burgonya köretünket! A rozmaringban sült krumplikat nyársra tűzve grillezzük, miközben a pellet grill füst minden centiméterét karakteres ízűvé varázsolja.
Füstös Cézár salátaBürgés Tomi az USA-ba emigrált, ám olasz Caesar Cardini fantasztikus receptjét készítette el fa pellet grillsütő segítségével. Cardini az amerikai szesztilalom idején szolgáltat fel ezt a finomságot, ezzel pótolva kiesett jövedelmét.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 4 evőkanál vaj
 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
 115 g méz
 130 g csípős szósz(paradicsomos)

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdjük a mézes-fokhagymás csirkék elkészítését azzal, hogy a szárnyakat három részre vágjuk és eltávolítjuk a porcogókat.

2

A csirkeszárnyakat helyezzük egy tepsibe és fűszerezzük szárnyas fűszerkeverékkel. Pl. Milestone66 Yellow fűszerrel.

3

Helyezzük a tepsit (és benne a fűszerezett szárnyakat) a fa pellet grillsütőbe és süssük 45-50 percen keresztül 175°C-on, vagy amíg a csontjuknál már nem rózsaszínűek.

4

Készítsük el a szószt: Egy kis serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a minél apróbbra vágott fokhagymát és pároljuk 2-3 percig.

5

Adjuk hozzá a mézet és paradicsomos-csípős szószt, majd kavargatva főzzük néhány percig, amíg teljesen össze nem keverednek. Tartsuk melegen a szószt, majd használjuk a csirkeszárnyakon, combokon.

6

Az idő letelte után a csípős mézes-fokhagymás szószt öntsünk a szárnyakra és egy csipesz segítségével forgassuk meg, hogy mindenhol érje a szósz a húsokat.

7

Helyezzük vissza a szárnyakat a grillre és süssük további 10-15 percig, hogy a szósz rásüljön a szárnyakra. A hőmérsékletet is megemelhetjük

8

Tálaljuk ranch vagy kéksajt mártogatóssal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Mézes-fokhagymás csirkeszárny és comb
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66