Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Mustáros császár édes- és újburgonyával

Mustáros császár édes- és újburgonyával


mustáros császár édes és újburgonyával recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egyszerű és nagyszerű egytál grill étel receptjét és videóját mutatjuk meg szuper köretekkel: Mustáros császárhús édes- és újburgonyával.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 30 perc
Hozzávalók
 750 g császárhús
 2 evőkanál grill fűszer
 3 evőkanál olívaolaj
Krumpli:
 1 darab édesburgonya
 7 darab újburgonya
 2 evőkanál olívaolaj
 só, bors ízlés szerint
Öntet:
 150 g tejföl
 1 gerezd fokhagyma
 2 szál újhagyma
 100 g cheddar sajt
Egyéb:
 2 evőkanál olívaolaj
 2 fej lilahagyma
 1 darab kápia paprika
 2 evőkanál barnacukor
Elkészítés
1

A sütést megelőző napon 750 gramm császárhúst szeleteljünk fel három darab kb. ujjnyi vastag csíkra, egyhén irdaljuk be mindkét oldalát és dörzsöljük be olívaolajban elkevert fűszerkeverékkel. Pihentessük 24 órán keresztül a 4-6°C-os hűtőben.

2

Sütés előtt az új burgonyát felezve, az édeset karikákra vágva olívaolaj, só és bors kíséretében forgassuk össze.

3

A hús és a krumpli mehet is az Okosgrillre 150-170 °C-on, de amíg sülnek addig se tétlenkedjünk: egy kis doboz tejfölt keverjünk ki 1 gerezd fokhagymával.

4

Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon 2 fej lilahagymát és 1 darab kápia paprikát süssünk össze - lassú lángon - 2 evőkanál barnacukorral.

5

Összeállításkor a sült paprika kerüljön a hússzeletekre a krumpli pedig a tejföl mellett kapjon egy jó adag reszelt cheddar sajtot, valamint hintsük meg az egészet újhagyma zöldjével.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Fatüzelésű vegetáriánus pizzaHagyjuk ki most a pizza rendelést és élvezzük inkább az eredeti fatüzelésű pizzák ízeit egyenesen a fa pellet grillsütőnkből.
Grillezett kéksajtos főtt kukoricaHétköznapi köret grillezett húsok mellé, de akár magában is, egy kis csavarral. A kéksajt és a vajas-chili szósz izgalmas ízvilágot alkot, hasonlóan mintha egy Buffalo csirkeszárnyat ennénk.
Baconbe csomagolt töltött pulykaHálaadáskor a pulyka tradicionális étel az USA-ban, de itthon nyugodtan használjunk kacsát, libát vagy csirkét ehhez a recepthez. Baconbe csomagolva, almával megtöltve fantasztikus édes és sós ízek keveredését élhetjük át, kényelmesen, egyszerűen a grillsütőből.

Hozzávalók

Hozzávalók
 750 g császárhús
 2 evőkanál grill fűszer
 3 evőkanál olívaolaj
Krumpli:
 1 darab édesburgonya
 7 darab újburgonya
 2 evőkanál olívaolaj
 só, bors ízlés szerint
Öntet:
 150 g tejföl
 1 gerezd fokhagyma
 2 szál újhagyma
 100 g cheddar sajt
Egyéb:
 2 evőkanál olívaolaj
 2 fej lilahagyma
 1 darab kápia paprika
 2 evőkanál barnacukor

Elkészítés

Elkészítés
1

A sütést megelőző napon 750 gramm császárhúst szeleteljünk fel három darab kb. ujjnyi vastag csíkra, egyhén irdaljuk be mindkét oldalát és dörzsöljük be olívaolajban elkevert fűszerkeverékkel. Pihentessük 24 órán keresztül a 4-6°C-os hűtőben.

2

Sütés előtt az új burgonyát felezve, az édeset karikákra vágva olívaolaj, só és bors kíséretében forgassuk össze.

3

A hús és a krumpli mehet is az Okosgrillre 150-170 °C-on, de amíg sülnek addig se tétlenkedjünk: egy kis doboz tejfölt keverjünk ki 1 gerezd fokhagymával.

4

Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon 2 fej lilahagymát és 1 darab kápia paprikát süssünk össze - lassú lángon - 2 evőkanál barnacukorral.

5

Összeállításkor a sült paprika kerüljön a hússzeletekre a krumpli pedig a tejföl mellett kapjon egy jó adag reszelt cheddar sajtot, valamint hintsük meg az egészet újhagyma zöldjével.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Mustáros császár édes- és újburgonyával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66