Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Német grillkolbászos szendvics házi mustárral

Német grillkolbászos szendvics házi mustárral


német kolbász recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A német kolbász elismerésre méltó! Zseniális finomság, szuper szaftos és tökéletesen illik egy jó hot dog kiflibe. De ennyi nem elég, jöhet hozzá házi mustár és persze ezen a vonalon elmaradhatatlan a savanyú káposzta is! A kolbásszal csupa jó dolog történik: füstöljük, grillezzük és bekerül a zsemlébe.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 4 darab német grillkolbász
 4 darab hot dog zsemle/kifli
 savanyú káposzta
Házi mustár
 50 g mustármag
 230 ml hideg sör
 3 evőkanál almaecet
 
Elkészítés
1

Állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 105°C-ra.

2

Helyezzük a hőmérőszondát az egyik kolbász vastagabb részébe és füstöljük 1 órán keresztül.

3

Amíg a kolbászok füstölődnek készítsük el a házi mustárt: A mustármagokat fűszerdarálóban, mozsárban őröljük durvára.
Tegyük át egy kis tálba és adjuk hozzá a sört, az almaecetet, a sót és alaposan keverjük össze. Tálalásig tegyük félre. Aggodalomra semmi ok, a mustár kissé folyós lesz.

4

Vegyük le a kolbászokat a grillről, majd emeljük fel a grillsütő hőmérsékletét egészen 230-260˚C-ra.

5

Amikor a grillsütő elérte a kívánt hőmérsékletet tegyük vissza a kolbászokat és süssük 5 percen keresztül, vagy amíg a belső hőmérséklet eléri a 70-72 °C-ot.

6

A kettévágott zsemlékbe tegyük bele kolbászt, a tetejét locsoljuk meg mustárral, majd helyezzünk rá savanyú káposztát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Bárányborda rozmaringos-mustáros mártássalMi lehetne jobb egy bárányborda szeletnél? Hát a dupla bárányborda szelet! Ha darabolva csak egy-egy szeletet találunk, akkor vegyünk egy egész bordát és vágjuk fel magunk. Ha a csontokat nem „franciásították” eleve, akkor ezt saját magunk is megtehetjük úgy, hogy lekaparjuk a csontokról a felesleges zsírt, porcot és húst. Ez a lépés természetesen nem kötelező, de elegánsabb megjelenést kölcsönözhet ételünknek.
Teriyaki szárított marhahús, beef jerkyA beef jerky vagy szárított marhahús a tökéletes fehérje, amelyet túrázás vagy meccsnézés közben fogyaszthatunk. Húsos snack füstös, rágós, ami nagyon népszerű és könnyen elkészíthető fa pellet grillsütőn is. Vizet ne felejtsünk el inni utána.
Vietnámi pork belly Bahn Mi szendvicsA vietnami ihletésű BBQ Pork Belly Banh Mi szendvics zamatos: a füstölt és párolt sertéscsászár, a ropogós friss zöldség, a házi savanyúság csípős sriracha szósszal egyesülnek egy ciabatta buciban. Készülj fel az egyik legjobb szendvicsre!

Hozzávalók

Hozzávalók
 4 darab német grillkolbász
 4 darab hot dog zsemle/kifli
 savanyú káposzta
Házi mustár
 50 g mustármag
 230 ml hideg sör
 3 evőkanál almaecet
 

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 105°C-ra.

2

Helyezzük a hőmérőszondát az egyik kolbász vastagabb részébe és füstöljük 1 órán keresztül.

3

Amíg a kolbászok füstölődnek készítsük el a házi mustárt: A mustármagokat fűszerdarálóban, mozsárban őröljük durvára.
Tegyük át egy kis tálba és adjuk hozzá a sört, az almaecetet, a sót és alaposan keverjük össze. Tálalásig tegyük félre. Aggodalomra semmi ok, a mustár kissé folyós lesz.

4

Vegyük le a kolbászokat a grillről, majd emeljük fel a grillsütő hőmérsékletét egészen 230-260˚C-ra.

5

Amikor a grillsütő elérte a kívánt hőmérsékletet tegyük vissza a kolbászokat és süssük 5 percen keresztül, vagy amíg a belső hőmérséklet eléri a 70-72 °C-ot.

6

A kettévágott zsemlékbe tegyük bele kolbászt, a tetejét locsoljuk meg mustárral, majd helyezzünk rá savanyú káposztát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Német grillkolbászos szendvics házi mustárral
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66