Pataki máj Cserepes máj – Szoky konyhája

Kezdőlap / Pataki máj Cserepes máj – Szoky konyhája
Pataki máj Cserepes máj – Szoky konyhája

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky advent alkalmából csirkemájat készített pataki tálban, cserép tálban mindezt persze a pellet grillsütőjén. Mosolyog az áru! Ha egyszerű, de fantasztikus receptre vágysz, készítsd el ezt a receptet.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 50 percÖsszesen2 óra 20 perc

Hozzávalók:
 1 kg tisztított csirkemáj
 10 dkg libazsír más zsírral helyettesíthető
 20 dkg csemege szalonna
 50 dkg fehér vagy barna csiperke gomba
 15 dkg salotta vagy újhagyma
 3 gerezd fokhagyma
 2,20 kg burgonya
 3 darab csemege paprika
 3 darab nagyobb paradicsom
 1 kis csokor petrezselyem
 20 dkg keményebb reszelni való sajtSzoky trappista sajtot használt a videóban
 őrölt fekete bors
 
 majoránna

Elkészítés
1

A felsorolt alapanyagokat szeleteljük össze. A paprika, paradicsom, gomba, szalonna, krumpli, petrezselyem a videóban látható módon legyen felvágva.

2

Kezdhetjük is az ételünk rétegezését. Az első lépés, hogy a pataki tál aljára szeletelt szalonnát rakunk. Így a krumplik majd szépen ropogósra fognak pirulni és tartást adnak a további rétegeknek.

3

A szalonna után jöhet a karikázott burgonya. Nem kell sorba rakni, de szépen oszlassuk el a szalonnát. Ezt a réteget sóval és borssal fűszerezzük.

4

A megtisztított májat tegyük egy tálba és sózzuk, borsozzuk meg alaposan, majd jöhet rá a majoránna is. Tegyük hozzá az aprított hagymát és a fokhagymát is, majd néhány mozdulattal keverjük össze.

5

Visszatérve a pataki tálhoz, a krumplis rétegre jöhet az előbb összekevert máj. Oszlassuk el rajta egyenletesen.

6

Következő rétegként érkezik a gomba. Szintén egyenletesen oszlassuk el, majd picit sózzuk, borsozzuk és jöhet rá a petrezselyem is.

7

Ezután tegyük rá a paprikát és paradicsomot, néha picit nyomkodjuk össze a rétegeket. Bár összefog esni, de most még szükség van a helyre.

8

A maradék karikázott krumplihoz adjunk két kanál libazsírt. Jöhet a szokásos só és bors, majd szépen összekeverjük, hogy egyenletesen bevonja a burgonyát.

9

A krumplis fedőréteget szépen sorban helyezzük a pataki tál tetejére, ezzel keretbe zárva az ételünket. A sajtra most még nincs szükség.

10

Tegyük rá a pataki tál fedelét és mehet is a grillsütőbe 210 Celsius fokon.

11

Kb. 1,5 óra után (amikor a fenti krumplikon már látni, hogy kész - szélük pirul), a fedőt eltávolítva a 20 dkg reszelt sajtot szépen, egyenletesen rászórjuk.

12

10 perc sütés után, illetve amikor a sajt már barna, az ételünk kész van. Szórjuk meg friss petrezselyem zöldjével és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg tisztított csirkemáj
 10 dkg libazsír más zsírral helyettesíthető
 20 dkg csemege szalonna
 50 dkg fehér vagy barna csiperke gomba
 15 dkg salotta vagy újhagyma
 3 gerezd fokhagyma
 2,20 kg burgonya
 3 darab csemege paprika
 3 darab nagyobb paradicsom
 1 kis csokor petrezselyem
 20 dkg keményebb reszelni való sajtSzoky trappista sajtot használt a videóban
 őrölt fekete bors
 
 majoránna

Elkészítés

Elkészítés
1

A felsorolt alapanyagokat szeleteljük össze. A paprika, paradicsom, gomba, szalonna, krumpli, petrezselyem a videóban látható módon legyen felvágva.

2

Kezdhetjük is az ételünk rétegezését. Az első lépés, hogy a pataki tál aljára szeletelt szalonnát rakunk. Így a krumplik majd szépen ropogósra fognak pirulni és tartást adnak a további rétegeknek.

3

A szalonna után jöhet a karikázott burgonya. Nem kell sorba rakni, de szépen oszlassuk el a szalonnát. Ezt a réteget sóval és borssal fűszerezzük.

4

A megtisztított májat tegyük egy tálba és sózzuk, borsozzuk meg alaposan, majd jöhet rá a majoránna is. Tegyük hozzá az aprított hagymát és a fokhagymát is, majd néhány mozdulattal keverjük össze.

5

Visszatérve a pataki tálhoz, a krumplis rétegre jöhet az előbb összekevert máj. Oszlassuk el rajta egyenletesen.

6

Következő rétegként érkezik a gomba. Szintén egyenletesen oszlassuk el, majd picit sózzuk, borsozzuk és jöhet rá a petrezselyem is.

7

Ezután tegyük rá a paprikát és paradicsomot, néha picit nyomkodjuk össze a rétegeket. Bár összefog esni, de most még szükség van a helyre.

8

A maradék karikázott krumplihoz adjunk két kanál libazsírt. Jöhet a szokásos só és bors, majd szépen összekeverjük, hogy egyenletesen bevonja a burgonyát.

9

A krumplis fedőréteget szépen sorban helyezzük a pataki tál tetejére, ezzel keretbe zárva az ételünket. A sajtra most még nincs szükség.

10

Tegyük rá a pataki tál fedelét és mehet is a grillsütőbe 210 Celsius fokon.

11

Kb. 1,5 óra után (amikor a fenti krumplikon már látni, hogy kész - szélük pirul), a fedőt eltávolítva a 20 dkg reszelt sajtot szépen, egyenletesen rászórjuk.

12

10 perc sütés után, illetve amikor a sajt már barna, az ételünk kész van. Szórjuk meg friss petrezselyem zöldjével és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Pataki máj Cserepes máj – Szoky konyhája

Érdekel a grillezés és a barbecue?

Ne maradj el a legjobb receptekről!