Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Omlós marha oldalas, marhaszegy- Szoky konyhája

Omlós marha oldalas, marhaszegy- Szoky konyhája


szoky konyhája marha oldalas borda szegy recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky marhaborda, marhaszegy receptje: a hús lesütve és grillsütőben elkészítve, majd egy az elkészült omlós hús egy fantasztikus szafttal leöntve. Csorog a nyálad? Nekünk is 🙂

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő6 óra 40 percÖsszesen7 óra 10 perc
Hozzávalók:
 3,60 kg marhahúsoldalas és szegy vegyesen
 2 evőkanál libazsír
 2 evőkanál mustár
 3 evőkanál paradicsompüré
 200 g sárgarépa
 1 evőkanál barnacukor
 3 darab vöröshagyma
 6 gerezd fokhagyma
 4 darab babérlevél
 szárított zellerlevél
 petrezselyem ízlés szerint
 
 őrölt színes bors
 őrölt koriander
 őrölt kömény
 édes nemes őrölt pirospaprika
Elkészítés
1

A húsokat befűszerezzük. Só, őrölt kömény, csapott evőkanál barnacukor, koriander, őrölt színes bors. Összeforgatás után egy serpenyőben vagy wokban, libazsíron süssünk kérget a húsokra.

2

Visszarakva a keverőtálba a lepirított húsokat mehetnek rá a további fűszerek és hozzávalók. Gorombára vágott hagyma, fokhagyma, babérlevél, sárgarépa, szárított petrezselyem, pirospaprika, mustár, paradicsom. Alaposan forgassuk össze a marhabordákkal és marhaszeggyel.

3

A tepsibe öntsünk húslevest vagy vizet, majd helyezzük el benne a húsokat. 4-4,5 órát 130 fokon süssük fólia alatt a grillsütőn.

4

A fóliát eltávolítva 1,5-2 órán keresztül fólia nélkül 150 fokon süssük tovább. Saját zsírjával kenegessük át időnként.

5

A húsokból kijövő zsírokat, leveket és a répás-hagymás-fokhagymás keveréket turmixoljuk le (a babérlevelet távolítsuk el). Ezzel kiváló hozzáillő szaftot kapunk majd. Házi kenyérrel, kovászos uborkával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Töltött burger bacon lekvárralElkészült a tökéletes burger, amely garantáltan elnyeri az ízlelőbimbók tetszését. A sajttal és jalapeno paprikával töltött darált marhahúspogácsa gondosan meggrillezve, hogy a belső töltelék lágyan olvadjon. A pikáns bacon jam, amelyet a ropogós szalonna és karamellizált hagyma alkot, tökéletesen kiegészíti a szaftos húst. A pirított bucik ölelik át ezt a mesterművet, így egyetlen harapással elmerülünk az ízek örömében. Ez a burger igazi gasztronómiai élményt nyújt minden falatban.
Citrusos sajttorta rétestésztávalEnnek a naranccsal átitatott sajttortának a ropogós, fodros széle olyan lenyűgözően néz ki, hogy nehéz elhinni, hogy egy nagyon is egyszerűen elkészíthető ünnepi desszertről van szó. Keressük meg a legközelebbi boltban kapható rétestészta alapot és már kezdhetjük is az elkészítést. Bár maga a sajttorta gyorsan és egyszerűen elkészíthető, tálalás előtt legalább 4 órát hűteni kell majd, ezért ennek megfelelően tervezzünk az idővel.
Sült kerti zöldségek almaborecetes mártásbanTegyük teljessé a lakomát ezzel a sült zöldségsalátával. A jellegzetes ecetes mártás és a füstölés ízei egyedi ízvilágot kölcsönöznek, mellyel minden vendégünket levehetjük a lábáról.
Injektált grillcsirke – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky fogott két egész csirkét és szuper vajas-fűszeres páclével injektálta, majd megsütötte. A végeredmény két szaftos grillcsirke, mellé fűszeres-vajas grillkrumplival.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 3,60 kg marhahúsoldalas és szegy vegyesen
 2 evőkanál libazsír
 2 evőkanál mustár
 3 evőkanál paradicsompüré
 200 g sárgarépa
 1 evőkanál barnacukor
 3 darab vöröshagyma
 6 gerezd fokhagyma
 4 darab babérlevél
 szárított zellerlevél
 petrezselyem ízlés szerint
 
 őrölt színes bors
 őrölt koriander
 őrölt kömény
 édes nemes őrölt pirospaprika

Elkészítés

Elkészítés
1

A húsokat befűszerezzük. Só, őrölt kömény, csapott evőkanál barnacukor, koriander, őrölt színes bors. Összeforgatás után egy serpenyőben vagy wokban, libazsíron süssünk kérget a húsokra.

2

Visszarakva a keverőtálba a lepirított húsokat mehetnek rá a további fűszerek és hozzávalók. Gorombára vágott hagyma, fokhagyma, babérlevél, sárgarépa, szárított petrezselyem, pirospaprika, mustár, paradicsom. Alaposan forgassuk össze a marhabordákkal és marhaszeggyel.

3

A tepsibe öntsünk húslevest vagy vizet, majd helyezzük el benne a húsokat. 4-4,5 órát 130 fokon süssük fólia alatt a grillsütőn.

4

A fóliát eltávolítva 1,5-2 órán keresztül fólia nélkül 150 fokon süssük tovább. Saját zsírjával kenegessük át időnként.

5

A húsokból kijövő zsírokat, leveket és a répás-hagymás-fokhagymás keveréket turmixoljuk le (a babérlevelet távolítsuk el). Ezzel kiváló hozzáillő szaftot kapunk majd. Házi kenyérrel, kovászos uborkával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Omlós marha oldalas, marhaszegy- Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66