Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Omlós, sajtos-pikáns grillcsirke burger

Omlós, sajtos-pikáns grillcsirke burger


omlós pikáns sajtos grillcsirke szendvics recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Fűszeres omlós és sajtos: mindez ebben a receptben egyesül és egy szuper szaftos, pikáns grillcsirke burgert, szendvicsként kerül a tányérunkra.

Adag2 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 500 g csirkecomb filé
 50 g vaj
 1 csipet Cayanne-bors
 só, bors
 1 marék friss petrezselyem
 1 csomag edami sajt
Szósz
 4 evőkanál majonéz
 1 evőkanál chili szósz
 só, bors
 1 csipet kömény
Hagyma
 1 fej lilahagyma
 3 evőkanál barnacukor
 1 teáskanál zsíradék
További hozzávalók:
 saláta
 paradicsom
 2 darab hamburger buci
Elkészítés
1

Egy keverőtálba öntsünk 50 gramm olvasztott vajat, amire jöhet egy csipet Cayenne és sima bors, só valamint adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet is.

2

Alapos keverés után fürdessük meg benne a csirkecomb filét, majd mehetnek is az Okosgrillre (pellet grillsütőre) 180°C-on. Mivel imádjuk a bőrét rajta hagytuk és ezzel az oldallal kezdtük, hogy jó ropogósra piruljon.

3

Egy-két fordítás után a sütés végén minden csibe kapjon egy-egy szelet edami sajtot, hiszen így lesz teljes a kép.

4

A hamburgerre kerülő szószhoz 4 evőkanál majonézre, 1 evőkanál chili szószra, 1 csipet köményre, valamint sóra és borsra lesz szükségünk. Egy kis keverés és ezt félre is rakhatjuk.

5

Ezután egy serpenyőben hevítsünk fel fél evőkanál zsiradékot, amin a felkarikázott lilahagymát kell a lehető leglassabban dinsztelnünk. Mikor már szép üveges mehet hozzá 2-3 evőkanál barnacukor, hogy szépen karamellizálódjon.

6

Végezetül a bucikat kettévágjuk és lepirítjuk, majd már csak össze kell állítani az egészet friss saláta és paradicsom karikák kíséretében.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstös oldalas SPG-velEgyszerű, de nagyszerű receptet keresel? Legyen ez az oldalas az új kedvenced. Csak néhány friss hússzeletre, sóra, borsra és fokhagymásra, na és persze egy kis hickory füstre van szükségünk ahhoz, hogy komoly ízélményeket érjünk el.
Grillen sült sherrys zöldségekA fatüzelésű sült gyökérzöldségek parázslóan finomak. Tegyük őket a pellet grillbe, hogy egy olyan ízletes köretet kapjunk, amely bármilyen húst vagy főételt remekül kiegészít.
BBQ sertésoldalasA száraz fűszeres bbq oldalas a grillezés egyik legszebb és legfinomabb terméke. Annyira szeretik az egész világon, hogy a top grill és barbecue alapanyagról van szó. Már elkészítése után a fellegekben fogunk járni a mennyei illatoktól.
Bárányborda rozmaringos-mustáros mártássalMi lehetne jobb egy bárányborda szeletnél? Hát a dupla bárányborda szelet! Ha darabolva csak egy-egy szeletet találunk, akkor vegyünk egy egész bordát és vágjuk fel magunk. Ha a csontokat nem „franciásították” eleve, akkor ezt saját magunk is megtehetjük úgy, hogy lekaparjuk a csontokról a felesleges zsírt, porcot és húst. Ez a lépés természetesen nem kötelező, de elegánsabb megjelenést kölcsönözhet ételünknek.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g csirkecomb filé
 50 g vaj
 1 csipet Cayanne-bors
 só, bors
 1 marék friss petrezselyem
 1 csomag edami sajt
Szósz
 4 evőkanál majonéz
 1 evőkanál chili szósz
 só, bors
 1 csipet kömény
Hagyma
 1 fej lilahagyma
 3 evőkanál barnacukor
 1 teáskanál zsíradék
További hozzávalók:
 saláta
 paradicsom
 2 darab hamburger buci

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy keverőtálba öntsünk 50 gramm olvasztott vajat, amire jöhet egy csipet Cayenne és sima bors, só valamint adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet is.

2

Alapos keverés után fürdessük meg benne a csirkecomb filét, majd mehetnek is az Okosgrillre (pellet grillsütőre) 180°C-on. Mivel imádjuk a bőrét rajta hagytuk és ezzel az oldallal kezdtük, hogy jó ropogósra piruljon.

3

Egy-két fordítás után a sütés végén minden csibe kapjon egy-egy szelet edami sajtot, hiszen így lesz teljes a kép.

4

A hamburgerre kerülő szószhoz 4 evőkanál majonézre, 1 evőkanál chili szószra, 1 csipet köményre, valamint sóra és borsra lesz szükségünk. Egy kis keverés és ezt félre is rakhatjuk.

5

Ezután egy serpenyőben hevítsünk fel fél evőkanál zsiradékot, amin a felkarikázott lilahagymát kell a lehető leglassabban dinsztelnünk. Mikor már szép üveges mehet hozzá 2-3 evőkanál barnacukor, hogy szépen karamellizálódjon.

6

Végezetül a bucikat kettévágjuk és lepirítjuk, majd már csak össze kell állítani az egészet friss saláta és paradicsom karikák kíséretében.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Omlós, sajtos-pikáns grillcsirke burger
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66