Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Pokolian csípős csirkeszárny

Pokolian csípős csirkeszárny


pokolian csípős csirkeszárnyak
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Tűzoltó készüléket bekészíteni, most egy igazán csípős csirkeszárny következik! Ebben a pokolian csípős receptben szerepet kap csípős fűszer és duplán csípős szósz is.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók a páchoz:
 1,50 kg csirkeszárny
 2 evőkanál olaj
Fűszerezés
 1 evőkanál paprika
 2 teáskanál barnacukor
 1 teáskanál
 1 teáskanál őrölt fekete bors
 1 teáskanál Cayenne bors
 1 teáskanál hagymapor
 1 teáskanál fokhagyma granulátum
 1 teáskanál zellermag
Milestone66 fűszerajánló
 4 evőkanál Milestone66 Yellow grill-bbq fűszerkeverékfűszerkeverés helyett
Hozzávalók a szószhoz:
 8 evőkanál vaj
 4 darab jalapeño paprikavékonyra szeletelve
 2 teáskanál friss korianderlevél
 120 g csípős barbecue szósz
Elkészítés
1

A szárnyakat vágjuk két darabra és tegyük egy nagy tálba, majd kenjük át mindenhol olajjal.

2

Készítsük el a fűszerkeveréket, rubot: minden felsorolt hozzávalót keverjünk össze alaposan egy kisebb tálban, majd szórjuk rá a szárnyakra, hogy mindenhol teljesen befedje a húsokat.

3

Természetesen használhatunk kész fűszerkeveréket is. Mi a Milestone66 Yellow rubot ajánljuk, amit kifejezetten csirkéhez fejlesztettünk.

4

A grillsütőt állítsuk be 175°C-ra, majd helyezzük a rácsra a szárnyakat és egyszer átfordítva süssük 35-40 percen keresztül.

5

Készítsük el a szószt: olvasszuk fel a vajat egy kis serpenyőben közepes-alacsony lángon. Adjuk hozzá a jalapeno paprikát és süssük-főzzük 3-4 percen keresztül, amíg kissé megpuhul.

6

Keverjük hozzá a koriandert és a csípős barbecue szószt. Vegyük le az edényt a tűzhelyről és fedjük le, hogy a szósz meleg maradjon a tálalásig.

7

Az elkészült szárnyakat forgassuk bele a szószba és már tehetjük is a tányérra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Baconos grillezett sajtos szendvicsMinden jobb baconnel - ez egy régi alapszabály. Ezt a finom grillezett sajtos szendvicset is felturbóztuk vele és még egy másik trükköt is bevetettünk. Íme a nagyon sajtos szendvics receptje.
Füstölt kacsamellKacsamell füstben, fűszerben, juharszirupban. Vajon mennyire lesz különleges a vad ízeket hordozó kacsamell, ha édessé-füstössé tesszük? A válasz egyértelműen az, hogy nagyon! Próbáld ki!
Bourbon-ben párolt marhabordaEzekkel az ízekkel érdemes eldicsekedni! Az erőteljes ízeket kedvelőknek érdemes kipróbálni ezt a marhaoldalast, ez a pác ugyanis mélyen behatol a marhahúsba és egy karakteres ételt kapunk végeredményként.

Hozzávalók

Hozzávalók a páchoz:
 1,50 kg csirkeszárny
 2 evőkanál olaj
Fűszerezés
 1 evőkanál paprika
 2 teáskanál barnacukor
 1 teáskanál
 1 teáskanál őrölt fekete bors
 1 teáskanál Cayenne bors
 1 teáskanál hagymapor
 1 teáskanál fokhagyma granulátum
 1 teáskanál zellermag
Milestone66 fűszerajánló
 4 evőkanál Milestone66 Yellow grill-bbq fűszerkeverékfűszerkeverés helyett
Hozzávalók a szószhoz:
 8 evőkanál vaj
 4 darab jalapeño paprikavékonyra szeletelve
 2 teáskanál friss korianderlevél
 120 g csípős barbecue szósz

Elkészítés

Elkészítés
1

A szárnyakat vágjuk két darabra és tegyük egy nagy tálba, majd kenjük át mindenhol olajjal.

2

Készítsük el a fűszerkeveréket, rubot: minden felsorolt hozzávalót keverjünk össze alaposan egy kisebb tálban, majd szórjuk rá a szárnyakra, hogy mindenhol teljesen befedje a húsokat.

3

Természetesen használhatunk kész fűszerkeveréket is. Mi a Milestone66 Yellow rubot ajánljuk, amit kifejezetten csirkéhez fejlesztettünk.

4

A grillsütőt állítsuk be 175°C-ra, majd helyezzük a rácsra a szárnyakat és egyszer átfordítva süssük 35-40 percen keresztül.

5

Készítsük el a szószt: olvasszuk fel a vajat egy kis serpenyőben közepes-alacsony lángon. Adjuk hozzá a jalapeno paprikát és süssük-főzzük 3-4 percen keresztül, amíg kissé megpuhul.

6

Keverjük hozzá a koriandert és a csípős barbecue szószt. Vegyük le az edényt a tűzhelyről és fedjük le, hogy a szósz meleg maradjon a tálalásig.

7

Az elkészült szárnyakat forgassuk bele a szószba és már tehetjük is a tányérra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Pokolian csípős csirkeszárny
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66