Polish Boy: grillkolbászos szendvics Clevelandből
Cleveland egyik leghíresebb szendvicsét az 1940-es években találta ki Virgil Whitmore, amikor a füstös, lengyel kolbász, a "polish boy” nagy sikert aratott a barbecue rajongók körében. Virgil néhány egyszerű hozzávalóból és persze a kolbászból zseniális szendvicset hozott létre, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend és persze már számos változatát készítik a városban.
Első lépésben készítsük el a krumplit: vágjuk fel a meghámozott burgonyát hosszú, fél centi vastag hasábokká és tegyük egy tál hideg vízbe. Ezzel egyidőben öntsünk olajat egy serpenyőbe és hevítsük fel alacsony hőmérsékleten.
A hideg vizes átmosás után csöpögtessük le és töröljük át a hasábokat. Kis adagokban süssük a burgonyát addig, amíg láthatóan megpuhul és kifehéredik. Ekkor vegyük ki, újra csöpögtessük le és emeljük az olaj hőmérsékletét magasra.
Szintén kis adagokban dolgozva süssük ropogósra a krumplit. Ez körülbelül 1-3 percet vesz majd igénybe. Szedjük ki papírtörlőre és sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
Tipp: érdemes Milestone66 Red vagy SPG+ fűszerekkel megszórni, szuper jól áll a sült burgonyának.
Készítsük el a káposztasalátát: egy kis tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, az ecetet, a sót, a borsot és a zellert. Egy közepes tálban keverjük össze a káposztát és a sárgarépát, majd keverjük össze majonézes keverékkel. Tegyük félre hűtőben.
Tipp: a káposztát akár előző éjjel is elkészíthetjük, hogy összeérjenek az ízek.
Állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 175°C-ra.
A kolbászokat grillezzük 8-10 percen keresztül vagy vastagságtól függően addig, amíg láthatóan megsültek.
Nincs más hátra mint a kettévágott kiflikbe helyezni a kolbászt, meglocsolni a kedvenc barbecue szószunkkal, rádobni egy adag sült krumplit, majd leszorítani a káposztasalátával és kész is a Clevelandi kiełbasa grillkolbászos szendvics.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Első lépésben készítsük el a krumplit: vágjuk fel a meghámozott burgonyát hosszú, fél centi vastag hasábokká és tegyük egy tál hideg vízbe. Ezzel egyidőben öntsünk olajat egy serpenyőbe és hevítsük fel alacsony hőmérsékleten.
A hideg vizes átmosás után csöpögtessük le és töröljük át a hasábokat. Kis adagokban süssük a burgonyát addig, amíg láthatóan megpuhul és kifehéredik. Ekkor vegyük ki, újra csöpögtessük le és emeljük az olaj hőmérsékletét magasra.
Szintén kis adagokban dolgozva süssük ropogósra a krumplit. Ez körülbelül 1-3 percet vesz majd igénybe. Szedjük ki papírtörlőre és sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
Tipp: érdemes Milestone66 Red vagy SPG+ fűszerekkel megszórni, szuper jól áll a sült burgonyának.
Készítsük el a káposztasalátát: egy kis tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, az ecetet, a sót, a borsot és a zellert. Egy közepes tálban keverjük össze a káposztát és a sárgarépát, majd keverjük össze majonézes keverékkel. Tegyük félre hűtőben.
Tipp: a káposztát akár előző éjjel is elkészíthetjük, hogy összeérjenek az ízek.
Állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 175°C-ra.
A kolbászokat grillezzük 8-10 percen keresztül vagy vastagságtól függően addig, amíg láthatóan megsültek.
Nincs más hátra mint a kettévágott kiflikbe helyezni a kolbászt, meglocsolni a kedvenc barbecue szószunkkal, rádobni egy adag sült krumplit, majd leszorítani a káposztasalátával és kész is a Clevelandi kiełbasa grillkolbászos szendvics.