Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Porchetta tepsi krumpli – Bürgés Tomival

Porchetta tepsi krumpli – Bürgés Tomival


porchetta recept bürgés tomi okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Bürgés Tomi az olasz klasszikus pochettát készítette el, amiben a pellet grillsütő is nagy segítéségére volt, a Milestone66 fűszerek mellet.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő2 óra 30 percÖsszesen2 óra 45 perc
Hozzávalók
 1 darab malac császárhús a karajrésszel
 100 ml olívaolaj
 2 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál Milestone66 SPG+ fűszerkeverék
 ½ citrom
 
Köret
 500 g burgonya
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

A malac császárhúst formázzuk meg majd a bőrét néhány helyen szúrjuk meg, majd a belső részén a húst is óvatosan egy kicsit vágjuk be.

2

Az olívaolajba fokhagymanyomó segítségével helyezzük be a gerezdeket és keverjük össze alaposan. Ezzel a fokhagymás olajjal kenjük át a császárhús belsejét.

3

Miután átkentük az olajjal, szórjuk meg Milestone66 Italy és SPG+ fűszerekkel és tekerjük fel. Az összekötéshez használjunk műanyagot nem tartalmazó zsineget. Fontos, hogy a bőrös felület sehol se legyen átfedésben.

4

Félbevágott citrommal kenjük át a bőrt, majd sózzuk be. Ez a módszer fog segíteni, hogy majd a recept végén egy ropogós bőrt kapjunk eredményképpen.

5

160°C-ra előmelegített grillsütőben süssük addig, amíg el nem éri 82°C-os maghőt.
Füstcső és ízesített füstölő pellet segítségével tovább fokozhatjuk az ízeket.

6

Amikor a kívánt hőt elértük, emeljük fel fa pellett grillsütő hőmérsékletét 200°C-ra és mehet is tovább is a porchetta 92°C-os maghőig, illetve amíg ropogós nem lesz a bőre.
Miután elkészült pihentessük letakarva 30 percen keresztül.

7

Köretnek szeletelt tepsis burgonyát ajánlunk, amelyhez a megtisztított és szeletelt burgonyát a fokhagymás olajjal szintén kenjünk át, majd Milestone66 SPG-vel ízesítve helyezzünk a porchetta alá, hogy a belecsöpögő zsíroktól még jobb ízesítést kaphasson.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Jalapenos szárított marhaHa szereted az intenzív ízeket és egy extra snacket keresel, akkor a szárított marhahús ideális választás számodra. Legyen szó egy egyszerű harapnivalóról vagy akár egy főételhez adott hozzávalóról ez az ínycsiklandó csemegének minden alkalommal megállíthatatlanul fogod nyúlni. Készítsd el fa pellet grillsütőn.
Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky magyaros szűzérméket ajánl betyár finom ragúval. Sertés szűznél figyelni kell a sütésre (rövid ideig tartó első hőkezelés) ilyenkor még a hús belseje nyers, de az utolsó szakaszban visszatéve a sütőbe a legjobb állah érhető el. Ha jól dolgoztok az érme belseje kellemesen szaftos, de már átsült lesz. Többféle hússal is lehet készíteni az ételt akár csirkemellből, sertés karajból ezekben az esetekben ismételten rövid idő legyen a hőkezelés.
Univerzális házi száraz BBQ rubLegyen szó csirkecombokról, pecsenyékről, csirkeszárnyakról, sertésszeletről, sültkrumpliról, sültkarfiolról, de még akár tofuról is: Ezt a házi száraz rubot nyugodtan használhatod bármilyen ételhez, univerzális fűszerkeverék!

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 darab malac császárhús a karajrésszel
 100 ml olívaolaj
 2 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál Milestone66 SPG+ fűszerkeverék
 ½ citrom
 
Köret
 500 g burgonya
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

A malac császárhúst formázzuk meg majd a bőrét néhány helyen szúrjuk meg, majd a belső részén a húst is óvatosan egy kicsit vágjuk be.

2

Az olívaolajba fokhagymanyomó segítségével helyezzük be a gerezdeket és keverjük össze alaposan. Ezzel a fokhagymás olajjal kenjük át a császárhús belsejét.

3

Miután átkentük az olajjal, szórjuk meg Milestone66 Italy és SPG+ fűszerekkel és tekerjük fel. Az összekötéshez használjunk műanyagot nem tartalmazó zsineget. Fontos, hogy a bőrös felület sehol se legyen átfedésben.

4

Félbevágott citrommal kenjük át a bőrt, majd sózzuk be. Ez a módszer fog segíteni, hogy majd a recept végén egy ropogós bőrt kapjunk eredményképpen.

5

160°C-ra előmelegített grillsütőben süssük addig, amíg el nem éri 82°C-os maghőt.
Füstcső és ízesített füstölő pellet segítségével tovább fokozhatjuk az ízeket.

6

Amikor a kívánt hőt elértük, emeljük fel fa pellett grillsütő hőmérsékletét 200°C-ra és mehet is tovább is a porchetta 92°C-os maghőig, illetve amíg ropogós nem lesz a bőre.
Miután elkészült pihentessük letakarva 30 percen keresztül.

7

Köretnek szeletelt tepsis burgonyát ajánlunk, amelyhez a megtisztított és szeletelt burgonyát a fokhagymás olajjal szintén kenjünk át, majd Milestone66 SPG-vel ízesítve helyezzünk a porchetta alá, hogy a belecsöpögő zsíroktól még jobb ízesítést kaphasson.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Porchetta tepsi krumpli – Bürgés Tomival
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66