Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Pulled pork mac&cheese by JD’s BBQ

Pulled pork mac&cheese by JD’s BBQ


Pulled pork mac&cheese by JD's BBQ
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A múltkori pulled porkból maradt egy kis doboznyi a fagyasztóban, és mivel ma nem volt hangulatom egy nagyobb sütéshez, de a grill-t nem akartam pihenni hagyni, megkértem az asszonyt, hogy csinálja meg a sajt szószt és csináljunk a húsból egy jó PP-os M&C-t.

Adag4 főre
Előkészítési idő25 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen1 óra 55 perc
Hozzávalók
 4 evőkanál vaj
 4 evőkanál liszt
 1 l tej
 650 g sajtcheddar, trappista és edámi került ebbe vegyesen, – 1-2 nagy maréknyit érdemes a végére elmenteni, hogy megszórjuk a tésztát vele sütés előtt
 2 evőkanál JD’s Basic BBQ rubA JD's BBQ saját Basic rub-ja, ami nem túl karakteres, tényleg alap keverék, a mennyiség pedig erősen ízlés kérdése. Ekkora adagba én két erős ek-lal tettem só, bors, szerecsendió ízlés szerint, de csak óvatosan, mert a legtöbb rub már eleve sós és borsos.
Elkészítés
1

A vajat felolvasztjuk a serpenyőben, és amikor elolvadt, hozzáadjuk a lisztet és sűrű kevergetés mellett csomómentesre keverjük, illetve enyhén megpirítjuk, míg el nem kezd kissé barnulni.

2

Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk apránként a tejet, míg egységes állagot nem kapunk. Érdemes legalább felmelegíteni a tejet, de akár forralni is lehet, nekünk ez sokat segít, hogy kevésbé csomósodjon. A csomókat mindenképp keverjük ki, ne maradjon benne lisztgombóc.

3

Amikor szép krémes a besamel alap, mehet bele a fűszer és a sajt. Folyamatos kevergetés mellett megint egységesítjük a szószt. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk még. Amikor a sajt belekerül, én már elzárom a gázt/főzőlapot, mert ezt már nem kell főzni, csak a sajtnak kell elolvadnia, illetve érdemes egy lazább alapot csinálni, mert a tészta még fog felvenni nedvességet és az a cél, hogy krémes legyen.

4

Variálható a szósz más fűszerrel is, ez erősen ízlés kérdése, illetve a tetejére rengeteg dolgot lehet szórni. Dukony Márk korábban csinált is egy szuper tesztet erre, keressetek rá.

5

A pulled pork-ot, bár nem igényelte volna, én mégis kicsit lepirítottam egy serpenyőben 20-30 ml vízzel (nem volt itthon alaplé épp) és úgy kevertük össze a szósszal, majd a tésztával.

Pulled pork mac&cheese by JD's BBQ

6

A massza belekerült egy nagy tepsibe, amire került az elején kimentett sajt és ment a rácsra 120 fokra.

Pulled pork mac&cheese by JD's BBQ

7

kamadóban általában 130 fok körül sütöm, de a pelleten 120 vagy 150 volt az opció.
A 120-at választottam és végül kezdésnek, majd a végét megtoltam, míg el nem érte a 170 fok környékét és végül 1,5 óra után kivettem, mert éhen akart halni a család, de elég is volt neki ennyi idő.

Pulled pork mac&cheese by JD's BBQ

8

Ez a mennyiség főételként szerintem 6-8 embernek elegendő, köretnek akár 10-15-nek is, attól függ mennyit kapolsz

Pulled pork mac&cheese by JD's BBQ

9

A receptet Kecsedi Dávid a JD's BBQ társalapítójától kaptuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Édes-füstös BBQ oldalasA sertésoldalasokat ezúttal először almalébe áztatjuk, befűszerezzük, majd alacsonyan hőfokon és lassan elkészítjük a pellet grillsütőn. Végül pedig egy édes BBQ mázzal tesszük tökéletessé az ízeket, amelyről vendégeink majd áradozni fognak.
Mexikói halas tacoMerüljünk el a tüzes halas tacókban, amik gyorsabban sülnek meg, mint ahogy egy hullám partot ér. A Milestone66 fűszerkeverékkel és csípős chipotle szórással, valamint ropogós káposzta reszelékkel készülnek, ezzel biztosítva, hogy minden falat mennyeien ízes legyen.
Szaftos St. Louis oldalasEzek az édes és savanyú oldalasok, biztosan sok elismerést hoznak majd a következő kerti sütögetésen, próbáljuk ki!
Sokác bab agyagedényben készítveMi jellemzi a sokác babot? A hagyományos, tápláló étel összetevői gazdag ízeket rejt magában. A délvidéki konyha egyik ikonikus fogása, amely a helyi gasztronómia jellegzetességeit mutatja be nekünk. Az étel elkészítése során a hagyományos agyagedényt használnak, amelyet a tűz körül, egy kis távolságra helyeznek el. Ezzel a módszerrel az étel mindig csak az egyik oldalán érintkezik nagyobb hővel, és mivel a rétegeket lazán vannak egymásra helyezve így forgásban van és minden része egységesen átmelegszik. A hozzávalók lassan, hosszú órák alatt szinte összeolvadnak, kialakítva az étel jellegzetes ízét és textúráját.

Hozzávalók

Hozzávalók
 4 evőkanál vaj
 4 evőkanál liszt
 1 l tej
 650 g sajtcheddar, trappista és edámi került ebbe vegyesen, – 1-2 nagy maréknyit érdemes a végére elmenteni, hogy megszórjuk a tésztát vele sütés előtt
 2 evőkanál JD’s Basic BBQ rubA JD's BBQ saját Basic rub-ja, ami nem túl karakteres, tényleg alap keverék, a mennyiség pedig erősen ízlés kérdése. Ekkora adagba én két erős ek-lal tettem só, bors, szerecsendió ízlés szerint, de csak óvatosan, mert a legtöbb rub már eleve sós és borsos.

Elkészítés

Elkészítés
1

A vajat felolvasztjuk a serpenyőben, és amikor elolvadt, hozzáadjuk a lisztet és sűrű kevergetés mellett csomómentesre keverjük, illetve enyhén megpirítjuk, míg el nem kezd kissé barnulni.

2

Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk apránként a tejet, míg egységes állagot nem kapunk. Érdemes legalább felmelegíteni a tejet, de akár forralni is lehet, nekünk ez sokat segít, hogy kevésbé csomósodjon. A csomókat mindenképp keverjük ki, ne maradjon benne lisztgombóc.

3

Amikor szép krémes a besamel alap, mehet bele a fűszer és a sajt. Folyamatos kevergetés mellett megint egységesítjük a szószt. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk még. Amikor a sajt belekerül, én már elzárom a gázt/főzőlapot, mert ezt már nem kell főzni, csak a sajtnak kell elolvadnia, illetve érdemes egy lazább alapot csinálni, mert a tészta még fog felvenni nedvességet és az a cél, hogy krémes legyen.

4

Variálható a szósz más fűszerrel is, ez erősen ízlés kérdése, illetve a tetejére rengeteg dolgot lehet szórni. Dukony Márk korábban csinált is egy szuper tesztet erre, keressetek rá.

5

A pulled pork-ot, bár nem igényelte volna, én mégis kicsit lepirítottam egy serpenyőben 20-30 ml vízzel (nem volt itthon alaplé épp) és úgy kevertük össze a szósszal, majd a tésztával.

Pulled pork mac&cheese by JD's BBQ

6

A massza belekerült egy nagy tepsibe, amire került az elején kimentett sajt és ment a rácsra 120 fokra.

Pulled pork mac&cheese by JD's BBQ

7

kamadóban általában 130 fok körül sütöm, de a pelleten 120 vagy 150 volt az opció.
A 120-at választottam és végül kezdésnek, majd a végét megtoltam, míg el nem érte a 170 fok környékét és végül 1,5 óra után kivettem, mert éhen akart halni a család, de elég is volt neki ennyi idő.

Pulled pork mac&cheese by JD's BBQ

8

Ez a mennyiség főételként szerintem 6-8 embernek elegendő, köretnek akár 10-15-nek is, attól függ mennyit kapolsz

Pulled pork mac&cheese by JD's BBQ

9

A receptet Kecsedi Dávid a JD's BBQ társalapítójától kaptuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Pulled pork mac&cheese by JD’s BBQ
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66