Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Pulled pork töltött káposzta

Pulled pork töltött káposzta

pulled pork töltött káposzta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Korábban készítettünk már pulled pork kocsonyát, az ünnepi asztalra. Idén töltött káposztára került sor, amiből tépett malacos verzió készült darált hús helyett. Izgalmas fúzió, mindenképpen érdemes kipróbálni, ráadásul agyagedényben készült, így még extrább az ízélmény.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 20 perc
Hozzávalók
 1,50 kg pulled pork
 1 fej káposzta
 250 g reszelt káposzta
 250 g füstölt szalonna
 1 darab vöröshagyma
 230 g rizs
 1 darab 1 tojás
 3 darab babérlevél
 piros paprika ízlés szerint
 víz
Rántás
 100 ml olaj
 3 evőkanál liszt
 3 evőkanál piros paprika
 100 ml főzővíz
Ajánlott kiegészítők:
Elkészítés
1

1,5 kg tépett húst tovább ízesítünk: 1 tojás, Milestone66 SPG+ és piros paprika is kerül bele ízlés szerint.

2

1 bögre jázmin rizst is hozzákeverünk a tépett húshoz és gombócot formázunk, majd káposztalevélbe tekerünk.

3

A korondi Milestone66 köcsög aljára reszelt káposztát teszünk, amire érkezhetnek a gombócok és a 2x2cm-es darabokra vágott füstölt szalonna, a babérlevél majd újra reszelt káposzta, káposztalevél.

4

Öntsük fel vízzel és helyezzük a még hideg a grillsütőbe Együtt melegítsük fel 180-200°C-ra és főzzük 1,5 órán keresztül.

5

A rántáshoz 100 ml olajon 3 evőkanál lisztet aranybarnára pirítunk, majd belekeverünk 3 evőkanál piros paprikát.

6

A főzővízből kiveszünk, majd a rántást nyakon öntjük vele. Az egészet visszatesszük, növeljük a hőt 220°C-ra és további 30 percen keresztül főzzük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Borsos beef jerky, szárított marhahúsA szárított marhahús az íz és a tartósság tökéletes kombinációja. Legyen szó egy hosszú utazásról vagy egy késő esti nasizásról, ez a könnyű, de tápláló csemege mindig jól jön, hogy felélénkítse az ízlelőbimbóidat. Fa pellet grillsütőn készítve a füst további ízélményt biztosít.
Friss sült sonka mustármártássalSokan azt hiszik, hogy a „sonka” szó füstöltséget jelent, de valójában egy húsvágási típusról van szó. Idén próbáljuk ki, hogy egy friss, nyers, pácolatlan és füstöletlen sonkát készítünk a húsvéti ünnepre - vagy éppen egy különleges vasárnapi vacsorára. A sertés hátsó combjából származó húst nem mindig könnyű frissen megtalálni a boltokban, ezért előfordulhat, hogy meg kell kérnünk a hentesünket, hogy külön rendelje meg. De egy biztos ezek az ízek megérik majd a fáradságot. Ráadásul mivel a fa pellet grillsütőn készítjük el, ez a friss sonka kellemes füstös ízt kap majd. A bőr és a hús íze akkor lesz a legjobb, ha egy-két nappal a főzés előtt besózzuk, ezért érdemes egy kicsit előre tervezni.
Francesinha, egy portugál szendvics, ha teletömnéd a hasadEz a kalóriadús frankensteini szendvics-szörnyeteg Portugáliából Porto városából származik. Két szelet kenyér között szaftos, pácolt sonkát, füstölt sertés- és chipolata kolbászt és steaket találunk. A helyiek még jó pár garnélával is kiegészítik, miért is ne. A szendvicset ezután olvasztott sajttal bevonják, és sörből és paradicsomból készült szószba merítik. Mindig sült krumplival tálalják, mert a portugálok láthatóan soha nem hallottak a szívbetegségről.
Édes chilis rubNépszerű édes chilis száraz bbq rub. Kifejeztten csirkékhez és zöldségekhez ajánlják, de univerzális, tehát nyugodtan használható bármilyen bbq ételhez.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1,50 kg pulled pork
 1 fej káposzta
 250 g reszelt káposzta
 250 g füstölt szalonna
 1 darab vöröshagyma
 230 g rizs
 1 darab 1 tojás
 3 darab babérlevél
 piros paprika ízlés szerint
 víz
Rántás
 100 ml olaj
 3 evőkanál liszt
 3 evőkanál piros paprika
 100 ml főzővíz
Ajánlott kiegészítők:

Elkészítés

Elkészítés
1

1,5 kg tépett húst tovább ízesítünk: 1 tojás, Milestone66 SPG+ és piros paprika is kerül bele ízlés szerint.

2

1 bögre jázmin rizst is hozzákeverünk a tépett húshoz és gombócot formázunk, majd káposztalevélbe tekerünk.

3

A korondi Milestone66 köcsög aljára reszelt káposztát teszünk, amire érkezhetnek a gombócok és a 2x2cm-es darabokra vágott füstölt szalonna, a babérlevél majd újra reszelt káposzta, káposztalevél.

4

Öntsük fel vízzel és helyezzük a még hideg a grillsütőbe Együtt melegítsük fel 180-200°C-ra és főzzük 1,5 órán keresztül.

5

A rántáshoz 100 ml olajon 3 evőkanál lisztet aranybarnára pirítunk, majd belekeverünk 3 evőkanál piros paprikát.

6

A főzővízből kiveszünk, majd a rántást nyakon öntjük vele. Az egészet visszatesszük, növeljük a hőt 220°C-ra és további 30 percen keresztül főzzük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Pulled pork töltött káposzta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66