Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Ropogós bacon, szalonna grillsütőn

Ropogós bacon, szalonna grillsütőn


szalonna, baconsütés grill recept baconállvány okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A szalonnasütéshez mindenkinek kapcsolódik egy jó emléke, ami beugrik az izzó parázs felett tartott nyársról és rajta az izzadó tenyérnyi szalonna látványáról és illatáról. Most egy kerti grillezőre szabott változatott mutatunk, ahol semmi sem vész kárba.

Adag2 főre
Előkészítési idő5 percFőzési idő20 percÖsszesen25 perc
Hozzávalók
 1 csomag bacon
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 200 Celsius fokra. Természetesen a recept hagyományos konyhai sütőben is vagy más grillsütőben is elkészíthető.

2

A szeletelt bacont egyesével helyezzük a baconsütő állványra, ne legyen átfedés.

3

Ha a még füstösebb ízeket kedveljük, akkor érdemes alacsonyabb hőmérsékleten (smoke fokozat, 80 Celsius fok) 10-15 percet füstöltni még a szalonnát.

4

Nagyjából 15-20 perc alatt a bacon ropogósra sül, míg a zsírt a baconállvány teljesen felfogja. Ezt a kisült zsírt más ételekhez nyugodtan felhasználhatjuk vagy eltehetjük egy edénybe. Mi lilahagymát és ropogós fehér kenyeret javaslunk hozzá, de persze kerülhet a bacon hambugerbe vagy más fogásba is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett kéksajtos főtt kukoricaHétköznapi köret grillezett húsok mellé, de akár magában is, egy kis csavarral. A kéksajt és a vajas-chili szósz izgalmas ízvilágot alkot, hasonlóan mintha egy Buffalo csirkeszárnyat ennénk.
Emu steak tzatzikivelA Fald Fel! csapata elkészítette az első steaket az Okosgrillünkön tzatziki és grillezett burgonya kíséretében! Nem T-bone és nem is New York strip hanem egy emu filé volt a főszereplő és az állukat keresgélték a végeredménytől.
Töltött, grillezett csirkés tacoNe csak beszéljünk a fatüzelésű ízekről, hanem készítsük is el őket! Dennis Prescott csirkés tacoja pedig nagyszerű lehetőséget biztosít erre. A grillezett csirke tetejére tejföl, friss salsa és házi guacamole kerül, hogy a lehető legjobban sikerüljön a taco este.
Pork belly burnt ends – varázslat császárhúsbólAz egyik legjobb dolog, ami a császárhússal történhet: a pork belly burnt ends. A szószerinti magyarra fordított "égetett végek" egy eléggé elrontott ételnek tűnhet.. Pedig ebben az esetben egy annyira finom csemegéről van szó, amiért még a gyerkőcök is oda vannak!

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 csomag bacon

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 200 Celsius fokra. Természetesen a recept hagyományos konyhai sütőben is vagy más grillsütőben is elkészíthető.

2

A szeletelt bacont egyesével helyezzük a baconsütő állványra, ne legyen átfedés.

3

Ha a még füstösebb ízeket kedveljük, akkor érdemes alacsonyabb hőmérsékleten (smoke fokozat, 80 Celsius fok) 10-15 percet füstöltni még a szalonnát.

4

Nagyjából 15-20 perc alatt a bacon ropogósra sül, míg a zsírt a baconállvány teljesen felfogja. Ezt a kisült zsírt más ételekhez nyugodtan felhasználhatjuk vagy eltehetjük egy edénybe. Mi lilahagymát és ropogós fehér kenyeret javaslunk hozzá, de persze kerülhet a bacon hambugerbe vagy más fogásba is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ropogós bacon, szalonna grillsütőn
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66