Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Ropogós bacon, szalonna grillsütőn

Ropogós bacon, szalonna grillsütőn


szalonna, baconsütés grill recept baconállvány okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A szalonnasütéshez mindenkinek kapcsolódik egy jó emléke, ami beugrik az izzó parázs felett tartott nyársról és rajta az izzadó tenyérnyi szalonna látványáról és illatáról. Most egy kerti grillezőre szabott változatott mutatunk, ahol semmi sem vész kárba.

Adag2 főre
Előkészítési idő5 percFőzési idő20 percÖsszesen25 perc
Hozzávalók
 1 csomag bacon
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 200 Celsius fokra. Természetesen a recept hagyományos konyhai sütőben is vagy más grillsütőben is elkészíthető.

2

A szeletelt bacont egyesével helyezzük a baconsütő állványra, ne legyen átfedés.

3

Ha a még füstösebb ízeket kedveljük, akkor érdemes alacsonyabb hőmérsékleten (smoke fokozat, 80 Celsius fok) 10-15 percet füstöltni még a szalonnát.

4

Nagyjából 15-20 perc alatt a bacon ropogósra sül, míg a zsírt a baconállvány teljesen felfogja. Ezt a kisült zsírt más ételekhez nyugodtan felhasználhatjuk vagy eltehetjük egy edénybe. Mi lilahagymát és ropogós fehér kenyeret javaslunk hozzá, de persze kerülhet a bacon hambugerbe vagy más fogásba is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Koktél grillezett eperrelA fa pellet grillsütő segítségével füstös édességet készítünk és így szuper finom nyári koktélokat hozhatunk létre. Az epret először is meggrillezzük, majd vodkával, cukorsziruppal, citromlével és gyömbérsörrel összerázzuk, majd tört jégen felszolgáljuk egy igazi frissítő, édes koktélként.
Wagyu burger karamellizált hagymával, fokhagymás aiolival, gombávalElegáns klasszikus marhaburger, ebben a verzióban Wagyu-ból készítve karamellizált hagymával, fokhagymás aioli szósszal és gombával. Biztosan lenyűgöz majd! A Wagyu marhahús a japánok nemzeti kincse. Húsa márványozott, puha, szaftos a benne lévő zsíroktól. Igazán különleges alkalmakra ajánljuk, mint egy születésnap, akár egy randi est, vagy különleges vendég esetén.
Bacon grill hot-dogA hot-dog is lehet izgalmas grillétel, főleg, ha egy kis bacon is kerül rá. Ha így készül a grillezett hot-dog biztosan máshogy nézel majd erre az egyszerű ételre.
Paleo beef jerky, szárított marhahúsA paleo szárított marhahús a természetes és ősi táplálkozási elveket követőknek ideális választás. Ez a tápláló csemege magas fehérje- és alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik, így segíti a paleo életmódhoz való igazodást és a tartós energia biztosítását. Fa pellet grillsütőn készítve pedig kellemes füstöt is kap az ételünk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 csomag bacon

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 200 Celsius fokra. Természetesen a recept hagyományos konyhai sütőben is vagy más grillsütőben is elkészíthető.

2

A szeletelt bacont egyesével helyezzük a baconsütő állványra, ne legyen átfedés.

3

Ha a még füstösebb ízeket kedveljük, akkor érdemes alacsonyabb hőmérsékleten (smoke fokozat, 80 Celsius fok) 10-15 percet füstöltni még a szalonnát.

4

Nagyjából 15-20 perc alatt a bacon ropogósra sül, míg a zsírt a baconállvány teljesen felfogja. Ezt a kisült zsírt más ételekhez nyugodtan felhasználhatjuk vagy eltehetjük egy edénybe. Mi lilahagymát és ropogós fehér kenyeret javaslunk hozzá, de persze kerülhet a bacon hambugerbe vagy más fogásba is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ropogós bacon, szalonna grillsütőn
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66