Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Sonkás sajtos brokkolis csirke füstölt paprikás krémmel – Szoky konyhája

Sonkás sajtos brokkolis csirke füstölt paprikás krémmel – Szoky konyhája


szoky konyhája sajtos brokkolis csirkecomb csirkemell recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky brokkolit, sajtot, sonkát tekert fűszerezett csirkehúsba, a grillsütőjén pedig készre sütötte. Szuper recept, nem fogsz csalódni!

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 40 percÖsszesen2 óra 10 perc
Hozzávalók:
 6 darab csontozott comb
 2 darab egész csirkemell
 80 dkg brokkoli
 20 dkg gépsonka
 25 dkg reszelt sajt
 2 fej közepes hagyma
 4 gerezd darált fokhagyma
 1 evőkanál libazsír
 7 dkg paradicsompüré
 1 evőkanál füstölt édesnemes paprika
 2 dkg barnacukor
 8 dkg teavaj
 ízlés szerint gyömbér
 
 színes bors
 koriander
Elkészítés
1

Forrásban lévő vízbe rakjunk sót és mehet bele a brokkoli. 2-3 percet főzzük, majd szűrőkanál segítségével tegyük jéghideg vízbe.

2

Készítsük el a paprikás krémet: gyorsforralóba közepes lángon melegítsünk fel egy kanál libazsírt, majd öntsük rá a barnacukrot és karamellizáljuk (2-3 perc).

3

Ezután mehet rá az aprított vöröshagyma 2-3 percig, majd jöhet a paradicsompüré és a fűszerek: só, kis gyömbér, fokhagyma, paprika. Forgassuk át alaposan, majd kb 200 ml vízzel öntsük fel és lassan főzzük, amíg sűrű nem lesz.

4

Botmixer segítségével varázsoljunk belőle krémes állagot, majd már a tűzhelyről levéve tegyük hozzá a vajat, ami így szépen beleolvad. Keverjük össze alaposan.

5

Csirke előkészítés: a csontozott húsokra tegyünk nejlont és kis-közepes klopfolással dolgozzunk. Ezekre a húsokra mehet só, koriander, színes bors, plusz bármilyen kedvenc fűszer vagy fűszerkeverék.

6

Húzzunk ki alufóliát, majd kis olaj segítségével nedvesítsük meg, hogy ne ragadjon rá a hús később. Tegyük rá a fűszerezett húst, majd 2 szelet sonkát. Jöhet a brokkoliból néhány darab (szárát eltávolíthatjuk), majd következik a reszelt sajt. Ha minden hozzávaló a helyére került Tekerjük fel a húst. Tulajdonképpen egy nagy szaloncukrot fogunk kapni.

7

A grillsütőt állítsuk 150 Celsius fokra és 60 percig süssük így a felteker, töltött csirkehúsokat.

8

Bontsuk le a fóliát, erre már nem lesz szükségünk. A pecsenyeszaftot használjuk fel! Öntsük rá a (félig főtt) burgonyára, mielőtt visszahelyezzük a grillsütőre.

9

Jöhet a szósszal történő bekenés. Ecset segítségével kenjük át a húsokat, majd nagyobb hőmérsékleten (220-230 fokon) 30-35 percig süssük. 3-4x kenjük át összesen, a végén pedig friss petrezselyemmel szórjuk meg a krumplit és tálalhatunk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Kentucky bourbon BBQ csülökBürgés Tomi ezúttal sertés hátsó csülköket dobott a rácsra, miután alaposan befűszerezte. A sütés közben még különböző szószokkal fokozta az élvezeteket na és persze alapos füstöt is kapott a csülök.
Hagymás aprópecsenye – Szoky konyhájaGrill recept videó: Fogadjátok nagy szeretettel ezt a fantasztikusan finom, nyálcsorgató, továbbá laktató pecsenye-finomságot, amelyet a család és a barátok is imádni fognak. Ráadásul anélkül is elkészül, hogy az egész napot a konyhában töltenénk.
BBQ kacsamell sütőtökpürévelIdőigényes, de mégis egyszerűen elkészíthető recepttel érkeztünk az őszi sütőtök és kacsa szezonra: barbecue kacsamell.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 6 darab csontozott comb
 2 darab egész csirkemell
 80 dkg brokkoli
 20 dkg gépsonka
 25 dkg reszelt sajt
 2 fej közepes hagyma
 4 gerezd darált fokhagyma
 1 evőkanál libazsír
 7 dkg paradicsompüré
 1 evőkanál füstölt édesnemes paprika
 2 dkg barnacukor
 8 dkg teavaj
 ízlés szerint gyömbér
 
 színes bors
 koriander

Elkészítés

Elkészítés
1

Forrásban lévő vízbe rakjunk sót és mehet bele a brokkoli. 2-3 percet főzzük, majd szűrőkanál segítségével tegyük jéghideg vízbe.

2

Készítsük el a paprikás krémet: gyorsforralóba közepes lángon melegítsünk fel egy kanál libazsírt, majd öntsük rá a barnacukrot és karamellizáljuk (2-3 perc).

3

Ezután mehet rá az aprított vöröshagyma 2-3 percig, majd jöhet a paradicsompüré és a fűszerek: só, kis gyömbér, fokhagyma, paprika. Forgassuk át alaposan, majd kb 200 ml vízzel öntsük fel és lassan főzzük, amíg sűrű nem lesz.

4

Botmixer segítségével varázsoljunk belőle krémes állagot, majd már a tűzhelyről levéve tegyük hozzá a vajat, ami így szépen beleolvad. Keverjük össze alaposan.

5

Csirke előkészítés: a csontozott húsokra tegyünk nejlont és kis-közepes klopfolással dolgozzunk. Ezekre a húsokra mehet só, koriander, színes bors, plusz bármilyen kedvenc fűszer vagy fűszerkeverék.

6

Húzzunk ki alufóliát, majd kis olaj segítségével nedvesítsük meg, hogy ne ragadjon rá a hús később. Tegyük rá a fűszerezett húst, majd 2 szelet sonkát. Jöhet a brokkoliból néhány darab (szárát eltávolíthatjuk), majd következik a reszelt sajt. Ha minden hozzávaló a helyére került Tekerjük fel a húst. Tulajdonképpen egy nagy szaloncukrot fogunk kapni.

7

A grillsütőt állítsuk 150 Celsius fokra és 60 percig süssük így a felteker, töltött csirkehúsokat.

8

Bontsuk le a fóliát, erre már nem lesz szükségünk. A pecsenyeszaftot használjuk fel! Öntsük rá a (félig főtt) burgonyára, mielőtt visszahelyezzük a grillsütőre.

9

Jöhet a szósszal történő bekenés. Ecset segítségével kenjük át a húsokat, majd nagyobb hőmérsékleten (220-230 fokon) 30-35 percig süssük. 3-4x kenjük át összesen, a végén pedig friss petrezselyemmel szórjuk meg a krumplit és tálalhatunk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sonkás sajtos brokkolis csirke füstölt paprikás krémmel – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66