Sörös grillcsirke Okosgrillen by Szoky konyhája

Szoky YouTube csatornáján időnként Pit Boss Okosgrillen süt, főz. Legutóbb sörös grillcsirkét készített, ami elképesztően ínycsiklandozóan sikerült - íme a recept.
Az egész grillcsirke receptjéhez a felsorolt fűszerek összekeverése az első lépésünk.
Egy-egy zsírpapírra helyezzük el az egész csirkéket és alaposan kenjük át a fűszerkeverékkel kívül-belül.
Tipp: A csirke két combját összefogva könnyebb feltekerni a zsírpapírba a leendő ebédet. Érdemes oldalt is kicsit benyomni, majd zacsiba helyezni és azzal még kicsit leszorítani.
Ha a fenti folyamattal megvagyunk, mehetnek a hűtőbe 24 órára.
Amikor letelt az idő, itt akkor kapcsoljuk be a fa pellet grillsütőnket és 170°C-ra melegítsük fel.
A felbontott sörös doboz felét igyuk meg, majd szórjunk a sörbe is egy kis fűszerkeveréket.
Tegyük a sört az állványunk közepére, majd húzzuk rá a csirkét, és el is foglalhatja helyét a grillsütőn.
25 perc sütés után kezdhetjük először kenegetni a csirkét, majd 5-10 percenként újra és újra ismételjük meg a frissítést.
A kenőcs receptjét itt írtuk el részletesen.
Az utolsó 10 percre emeljük a hőmérsékletet 185 Celcius fokra.
A csirke mérettől függően 80-95 perc alatt elkészül. Ha rendelkezésre áll maghőmérő, akkor a mell és a csont között mérve 75-80 foko kell kapjunk.
Miután elkészült a csirkénk 5 percig pihentessük még egy vágódeszkán, majd indulhat a kóstoló.
Szoky konyhája receptkönyv:
Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft.
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Az egész grillcsirke receptjéhez a felsorolt fűszerek összekeverése az első lépésünk.
Egy-egy zsírpapírra helyezzük el az egész csirkéket és alaposan kenjük át a fűszerkeverékkel kívül-belül.
Tipp: A csirke két combját összefogva könnyebb feltekerni a zsírpapírba a leendő ebédet. Érdemes oldalt is kicsit benyomni, majd zacsiba helyezni és azzal még kicsit leszorítani.
Ha a fenti folyamattal megvagyunk, mehetnek a hűtőbe 24 órára.
Amikor letelt az idő, itt akkor kapcsoljuk be a fa pellet grillsütőnket és 170°C-ra melegítsük fel.
A felbontott sörös doboz felét igyuk meg, majd szórjunk a sörbe is egy kis fűszerkeveréket.
Tegyük a sört az állványunk közepére, majd húzzuk rá a csirkét, és el is foglalhatja helyét a grillsütőn.
25 perc sütés után kezdhetjük először kenegetni a csirkét, majd 5-10 percenként újra és újra ismételjük meg a frissítést.
A kenőcs receptjét itt írtuk el részletesen.
Az utolsó 10 percre emeljük a hőmérsékletet 185 Celcius fokra.
A csirke mérettől függően 80-95 perc alatt elkészül. Ha rendelkezésre áll maghőmérő, akkor a mell és a csont között mérve 75-80 foko kell kapjunk.
Miután elkészült a csirkénk 5 percig pihentessük még egy vágódeszkán, majd indulhat a kóstoló.