Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

SPG fűszerezett, sörben párolt marhaoldalas

SPG fűszerezett, sörben párolt marhaoldalas


spg marhaoldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Lehet, hogy a marhabordákon nincs annyi hús, mint a sertés oldalason, de ha pl. Traeger 'Que szószba forgatjuk, akkor felejthetetlenül finomak lesznek. Grillezzük meg őket egy serpenyőben, hogy ne égjenek le és a hús is szaftos maradhasson.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 20 perc
Hozzávalók
 marhaoldalas
 350 ml sör vagy marhaalaplé
 Traeger 'Que BBQ szószEcetes, csípős szósz
Elkészítés
1

Körülbelül 1 órával a főzés előtt tegyük a bordákat egy fóliás tepsibe húsos felével felfelé és mindkét oldalukat ízesítsük SPG-vel. (Só, bors, fokhagyma)

2

Kapcsoljuk be és használjuk a pellet grillsütőt alacsony hőmérsékleten, ezúttal 75-80℃ -on.

3

Helyezzük a serpenyőt a grillre, tegyük bele a húsokat és zárjuk le a fedelet. Így füstöljük 1 órán keresztül.

4

Öntsük a sört a serpenyő aljába (de vigyázzunk, hogy ne mossuk le a bordákról a fűszereket) és a tepsit szorosan fedjük le alufóliával.

5

Növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra és folytassuk a bordák sütését, amíg a hús vajpuha nem lesz, vagyis még további 2-3 órán keresztül.

6

Óvatosan távolítsuk el a fóliát és öntsük ki a párolófolyadékot. Tálaljuk a bordákat Traeger 'Que BBQ szósszal.
A bordákat megkenhetjük a szósszal, és a grillen összepiríthatjuk, vagy a szószt a hús mellé is tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Klasszikus füstölt krumplisalátaCsempésszünk egy kis füstös ízt ebbe az egyszerű köretbe, és már meg is van mit vigyünk a következő kerti grillpartira. A burgonyát megfüstöljük, majd a pellet grillsütőn megsütjük, végül pedig krémes majonézes öntettel vonjuk be.
Baconos grillezett sajtos szendvicsMinden jobb baconnel - ez egy régi alapszabály. Ezt a finom grillezett sajtos szendvicset is felturbóztuk vele és még egy másik trükköt is bevetettünk. Íme a nagyon sajtos szendvics receptje.
Univerzális házi száraz BBQ rubLegyen szó csirkecombokról, pecsenyékről, csirkeszárnyakról, sertésszeletről, sültkrumpliról, sültkarfiolról, de még akár tofuról is: Ezt a házi száraz rubot nyugodtan használhatod bármilyen ételhez, univerzális fűszerkeverék!
Croque Monsieur, az eredeti francia pirítósA francia kávézókból és bárokból származó croque monsieur egy gyors harapnivaló. Semmi extra, csak egy francia pirítós? Mutatjuk miért nem! A croque monsieur olyan melegszendvics, amelyet sonkával és sajttal készítenek és a besamelmártás teszi igazán különlegessé.

Hozzávalók

Hozzávalók
 marhaoldalas
 350 ml sör vagy marhaalaplé
 Traeger 'Que BBQ szószEcetes, csípős szósz

Elkészítés

Elkészítés
1

Körülbelül 1 órával a főzés előtt tegyük a bordákat egy fóliás tepsibe húsos felével felfelé és mindkét oldalukat ízesítsük SPG-vel. (Só, bors, fokhagyma)

2

Kapcsoljuk be és használjuk a pellet grillsütőt alacsony hőmérsékleten, ezúttal 75-80℃ -on.

3

Helyezzük a serpenyőt a grillre, tegyük bele a húsokat és zárjuk le a fedelet. Így füstöljük 1 órán keresztül.

4

Öntsük a sört a serpenyő aljába (de vigyázzunk, hogy ne mossuk le a bordákról a fűszereket) és a tepsit szorosan fedjük le alufóliával.

5

Növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra és folytassuk a bordák sütését, amíg a hús vajpuha nem lesz, vagyis még további 2-3 órán keresztül.

6

Óvatosan távolítsuk el a fóliát és öntsük ki a párolófolyadékot. Tálaljuk a bordákat Traeger 'Que BBQ szósszal.
A bordákat megkenhetjük a szósszal, és a grillen összepiríthatjuk, vagy a szószt a hús mellé is tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
SPG fűszerezett, sörben párolt marhaoldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66