Sült kerti zöldségek almaborecetes mártásban
Tegyük teljessé a lakomát ezzel a sült zöldségsalátával. A jellegzetes ecetes mártás és a füstölés ízei egyedi ízvilágot kölcsönöznek, mellyel minden vendégünket levehetjük a lábáról.
Ha készen állunk, tekerjük a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig. Eközben két tepsit béleljünk ki alufóliával.
A paszternákot, sárgarépát, céklát, fokhagymát, gyöngyhagymát, kelbimbót, rozmaringot és babérlevelet elosztjuk a két előkészített tepsi között. Meglocsoljuk a keveréket az olvasztott vajjal és az olívaolajjal, majd sóval és borssal ízesítjük, végül pedig egy rétegben terítsük szét a zöldségeket, ügyelve arra, hogy egyenletesen helyezkedjenek el.
Helyezzük a tepsiket a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt, és süssük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak, kb. 30-35 percig. Ezután vegyük ki a zöldségeket a grillezőből, és hagyjuk teljesen kihűlni őket, 15-20 percig.
Közben elkészítjük az almaborecetes mártást. Egy jól záródó fedővel ellátott üvegedényben keverjük össze az olívaolajat, almalevet, ecetet, hagymát, mustárt, mézet, sót, kakukkfüvet és a borsot. Rögzítsük a fedelet, és rázzuk amíg az összetevők teljesen el nem keverednek.
Öntsünk 1/4 csésze öntetet a kihűlt zöldségekre, és forgassuk össze a keveréket, hogy jól eloszlassuk.
Tálaláskor a radicchio (vörös cikória) leveleket egy tálra rendezzük, és rátesszük a grillezett zöldségeket. Ezután csorgassunk még egy kis öntetet a keverékre.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Ha készen állunk, tekerjük a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig. Eközben két tepsit béleljünk ki alufóliával.
A paszternákot, sárgarépát, céklát, fokhagymát, gyöngyhagymát, kelbimbót, rozmaringot és babérlevelet elosztjuk a két előkészített tepsi között. Meglocsoljuk a keveréket az olvasztott vajjal és az olívaolajjal, majd sóval és borssal ízesítjük, végül pedig egy rétegben terítsük szét a zöldségeket, ügyelve arra, hogy egyenletesen helyezkedjenek el.
Helyezzük a tepsiket a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt, és süssük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak, kb. 30-35 percig. Ezután vegyük ki a zöldségeket a grillezőből, és hagyjuk teljesen kihűlni őket, 15-20 percig.
Közben elkészítjük az almaborecetes mártást. Egy jól záródó fedővel ellátott üvegedényben keverjük össze az olívaolajat, almalevet, ecetet, hagymát, mustárt, mézet, sót, kakukkfüvet és a borsot. Rögzítsük a fedelet, és rázzuk amíg az összetevők teljesen el nem keverednek.
Öntsünk 1/4 csésze öntetet a kihűlt zöldségekre, és forgassuk össze a keveréket, hogy jól eloszlassuk.
Tálaláskor a radicchio (vörös cikória) leveleket egy tálra rendezzük, és rátesszük a grillezett zöldségeket. Ezután csorgassunk még egy kis öntetet a keverékre.