Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Sült tőkehal citromos-zöldfűszeres vajban készítve

Sült tőkehal citromos-zöldfűszeres vajban készítve

sült tőkehalfilé recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ezt a halat fűszeres vajban forgatjuk meg, majd tökéletesre grillezzük. A citrom héja és leve édes, friss ízt ad a tőkehalnak és egy kellemes, könnyed ízélményt biztosít.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók:
 1 kg tőkehalfilé
 4 evőkanál sózott vajszobahőmérsékletű
 ½ darab Meyer citrom héjacitrom-narancs hibrid
 ½ darab Meyer citrom leve
 1 gerezd fokhagymaapróra vágva
 1 evőkanál zöldfűszer keveréktárkony, petrezselyem, bazsalikom és/vagy metélőhagyma
 2 teáskanál Milestone66 Blue fűszerkeverék
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 235°C-ra.

2

Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a citromhéjat, a citromlevet, a fokhagymát, a fűszernövényeket és a fűszerkeveréket.

3

Használjunk el 1 evőkanálnyit a vajkeverékből egy akkora sütőedény kikenéséhez, amelyben a tőkehalfilék egymás mellett elférnek, majd helyezzük is el a halakat a tepsiben.

4

A szeletek tetejét egyenletesen kenjük be a vajas keverékkel.

5

Ha kész, helyezzük a sütőedényt a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és süssük, amíg a hal el nem készül, vagyis körülbelül 12-15 percen keresztül.

6

Tálalás előtt locsoljuk meg újra a vajkeverékkel a már megsült halakat.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Betyár tarja szeletek – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky ebben a videóban betyár tarja szeleteket készít kolbászos-hagymás-gombás raguval, majd érkezik rá finom sajt, paradicsom és kakastaréjos szalonna.
BBQ KocsonyaBBQ és kocsonya együtt? Két lassan készülő, hagyományos recept fúzióját mutatjuk most be nektek. Készítsétek el, hiszen zseniális a két tradicionális finomság együtt!
Margherita pizza grillsütőnKövetkezzen egy igazi olasz alapfogás fa pellet grillsütőn, egy kis csavarral. Nyűgözzük le vendégeinket fatüzelésű pizzával egyenesen a kertünkből!
Extra csípős hot dog tálEgy különleges és roppant egyszerű hot dog tál, amely finom, tápláló, ráadásul személyes kedvencünk is egyben. TIPP: Gyors és kényelmes megoldás a váratlan összejövetelekre, sőt, akár szimpla vendégvárónak is kitűnő választás, az ízlelőbimbók felcsigázása érdekében.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg tőkehalfilé
 4 evőkanál sózott vajszobahőmérsékletű
 ½ darab Meyer citrom héjacitrom-narancs hibrid
 ½ darab Meyer citrom leve
 1 gerezd fokhagymaapróra vágva
 1 evőkanál zöldfűszer keveréktárkony, petrezselyem, bazsalikom és/vagy metélőhagyma
 2 teáskanál Milestone66 Blue fűszerkeverék
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 235°C-ra.

2

Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a citromhéjat, a citromlevet, a fokhagymát, a fűszernövényeket és a fűszerkeveréket.

3

Használjunk el 1 evőkanálnyit a vajkeverékből egy akkora sütőedény kikenéséhez, amelyben a tőkehalfilék egymás mellett elférnek, majd helyezzük is el a halakat a tepsiben.

4

A szeletek tetejét egyenletesen kenjük be a vajas keverékkel.

5

Ha kész, helyezzük a sütőedényt a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és süssük, amíg a hal el nem készül, vagyis körülbelül 12-15 percen keresztül.

6

Tálalás előtt locsoljuk meg újra a vajkeverékkel a már megsült halakat.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sült tőkehal citromos-zöldfűszeres vajban készítve
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66