Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Sült zöldségek citromos gyógynövényes öntettel

Sült zöldségek citromos gyógynövényes öntettel


sült zöldségek citromos öntettel recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Legyen ez a friss és színes köret a következő vacsoránk kiegészítője! A sárgarépát, tököt, paprikát és a cukorborsót először a fa pellet grillsütőn meggrillezzük, majd egy könnyű és ízes citrom-gyógynövényes öntetbe forgatjuk.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő12 percÖsszesen27 perc
Hozzávalók
 24 darab bébi kaliforniai paprikahosszában félbevágva
 2 csokor kis sárgarépahosszában félbevágva
 1 darab bébitökhosszában félbevágva
 250 g gyöngyhagymablansírozva
 450 g cukorborsó
 250 g koktélparadicsom
 115 g konzerv bébi kukoricalecsepegtetve és leöblítve
 1 darab 1 bébi padlizsánhosszában félbevágva
 2 evőkanál olívaolaj
 ízlés szerint só, bors
Mártás
 60 ml almaecet
 2 evőkanál dijoni mustár
 1 gerezd fokhagyma, darált
 ½ teáskanál
 ¼ teáskanál őrölt fekete bors
 2 evőkanál friss citromlé
 1 teáskanál méz
 1 teáskanál friss kapor
 1 teáskanál darált friss metélőhagyma
 180 ml olívaolaj
Elkészítés
1

A grillezett zöldségek elkészítése: ha készen állunk a sütésre, tegyünk egy grillezésre alkalmas tepsit a rácsokra és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Készítsük el a citromos-gyógynövényes öntetet. Egy zárható üvegedényben keverjük össze a vörösborecetet, a dijoni mustárt, a fokhagymát, a sót, a fekete borsot, a citromlevet, a mézet, a kaprot és a metélőhagymát. Folyamatos keverés közben lassan öntsük hozzá az olívaolajat is a keverékhez. Végül zárjuk le az edényt, és rázzuk össze addig, amíg az öntet teljesen össze nem keveredik. Ezután félretesszük a szószt felhasználásig.

3

Egy nagy tálba tegyük bele a paprikát, sárgarépát, tököt, hagymát, cukorborsót, paradicsomot, kukoricát és padlizsánt. Öntsük le a keveréket olívaolajjal, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és fekete borssal.

4

Helyezzük a zöldségeket az előmelegített tepsibe, majd zárjuk le a fedelet, és egyszeri átforgatással süssük a keveréket amíg a zöldségek megpuhulnak, vagyis körülbelül 10 percig.

5

Vegyük le a zöldségeket a grillről, és öntsük rá a citromos-gyógynövényes öntetet. Forrón, szobahőmérsékleten és hűtve is tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ropogós BBQ csirkeszárnyakEgyszerű elkészítés és mindenki imádja: bbq csirkeszárnyak az okosgrillről. Ha tuti befutó sikert akarunk, akkor ezzel a recepttel nem tévedhetünk.
Mexikói chimichanga emu hússalA klasszikus marharagus-babos chimichanga újragondolva emu hússal, pellet grillsütőn remoulade szósszal. Ha új ízeket szeretnél felfedezni, mindenképp érdemes megkóstolni!
Pénztárcabarát babos tésztaEgy elfeledett hagyományos egyszerű étel következik, amit még költséghatékony is, a babos tészta. Megspékeljük egy kis rozmaringos füstölőfa pellettel és baconnel.
Töltött burger: sajt, bacon, chiliA klasszikus sajtos-bacon burger haladó verziója, amikor már töltött húst sütünk az okosgrillen, majd egész héten bezsebeljük érte a szebbnél szebb dícsérő bókokat.

Hozzávalók

Hozzávalók
 24 darab bébi kaliforniai paprikahosszában félbevágva
 2 csokor kis sárgarépahosszában félbevágva
 1 darab bébitökhosszában félbevágva
 250 g gyöngyhagymablansírozva
 450 g cukorborsó
 250 g koktélparadicsom
 115 g konzerv bébi kukoricalecsepegtetve és leöblítve
 1 darab 1 bébi padlizsánhosszában félbevágva
 2 evőkanál olívaolaj
 ízlés szerint só, bors
Mártás
 60 ml almaecet
 2 evőkanál dijoni mustár
 1 gerezd fokhagyma, darált
 ½ teáskanál
 ¼ teáskanál őrölt fekete bors
 2 evőkanál friss citromlé
 1 teáskanál méz
 1 teáskanál friss kapor
 1 teáskanál darált friss metélőhagyma
 180 ml olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés
1

A grillezett zöldségek elkészítése: ha készen állunk a sütésre, tegyünk egy grillezésre alkalmas tepsit a rácsokra és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Készítsük el a citromos-gyógynövényes öntetet. Egy zárható üvegedényben keverjük össze a vörösborecetet, a dijoni mustárt, a fokhagymát, a sót, a fekete borsot, a citromlevet, a mézet, a kaprot és a metélőhagymát. Folyamatos keverés közben lassan öntsük hozzá az olívaolajat is a keverékhez. Végül zárjuk le az edényt, és rázzuk össze addig, amíg az öntet teljesen össze nem keveredik. Ezután félretesszük a szószt felhasználásig.

3

Egy nagy tálba tegyük bele a paprikát, sárgarépát, tököt, hagymát, cukorborsót, paradicsomot, kukoricát és padlizsánt. Öntsük le a keveréket olívaolajjal, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és fekete borssal.

4

Helyezzük a zöldségeket az előmelegített tepsibe, majd zárjuk le a fedelet, és egyszeri átforgatással süssük a keveréket amíg a zöldségek megpuhulnak, vagyis körülbelül 10 percig.

5

Vegyük le a zöldségeket a grillről, és öntsük rá a citromos-gyógynövényes öntetet. Forrón, szobahőmérsékleten és hűtve is tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sült zöldségek citromos gyógynövényes öntettel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66