Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Szárazon pácolt texasi marhaoldalas

Szárazon pácolt texasi marhaoldalas


marhaoldalas recept száraz pác okosgrilll
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ne hagyd, hogy egy nagyobb marhaborda megfélemlítsen! Ennek az egyszerű száraz pácnak az elkészítése 20 percet vesz igénybe, és utána elvégzi helyetted az összes nehéz feladatot. Hiszen ezután egyszerűen megfüstöljük a húst 4-5 órán keresztül, majd becsomagoljuk a bordákat alufóliába vagy hentespapírba és tökéletesre sütjük.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő6 óraÖsszesen6 óra 20 perc
Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas 2 db 4-csontos
 
 Worcestershire szósz
 250 ml almaléfröcsköléshez, spricceléshez
 250 ml marhahúsleves
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

Éles késsel - az ujjainkra ügyelve - vágjunk le minél több zsírt a bordák tetejéről, valamint távolítsuk el a hártyát minden darabról.

2

Szórjuk meg a húsokat sóval a száraz pácoláshoz és csomagoljuk műanyag fóliába a darabokat. Tegyük őket legalább 6 órára, vagy akár egy egész éjszakára a hűtőbe.

3

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 135℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

4

Töröljük le a felesleges sókeveréket a bordákról és kenjük meg egy kis mennyiségű Worcestershire szósszal, mielőtt közepes vastagságban Milestone66 Black vagy SPG+ fűszerrel megszórjuk, majd locsoljuk meg almalével és hagyjuk állni 15-20 percig.

5

Helyezzük a fa pellet grillsütő rácsára úgy a húsokat, hogy a bordák vastagabb részei (ha vannak) a grill hátulja felé nézzenek.

6

Füstöljük a bordákat 4-5 órán keresztül, miközben 30 percenként enyhén meglocsoljuk almalével, hogy nedves maradjon. Addig sütjük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 80℃-ot, vagy a színe szép "szenessé" nem válik.

7

Mint egy marhaszegyet, vegyük le a bordákat a grillrácsról és csomagoljuk be vastagabb alufóliába, vagy hentespapírba, valamint öntsünk hozzá 120 ml húslevest is (csomagonként).

8

Helyezzük vissza a húsokat a pellet grillsütőbe további 1 órára, vagy amíg a belső hőmérsékletük el nem éri a 95℃ körüli értéket. Ekkor vegyük ki, majd 20-30 perc pihentetés után vágjuk fel darabokra/szeletekre, majd azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Fűszerezett grilltarjás házi derelye tejszínes spárgávalHoztunk nektek egy derelye receptet, amivel kapcsolatban bátran tehetitek fel a kérdést, hogy normálisak vagytok, derelye grillen?! Nos, ha elkészítitek, akkor meglátjátok, hogy mennyire sokat ad hozzá ehhez a recepthez a grillsütő füstje.
Baconbe tekert hagymakarikaEhhez a recepthez egy klasszikus rántott köret formációját gondoltuk újra és a végeredmény magáért beszél: baconbe tekert hagymakarika következik grillsütőn elkészítve.
Bacon grill hot-dogA hot-dog is lehet izgalmas grillétel, főleg, ha egy kis bacon is kerül rá. Ha így készül a grillezett hot-dog biztosan máshogy nézel majd erre az egyszerű ételre.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas 2 db 4-csontos
 
 Worcestershire szósz
 250 ml almaléfröcsköléshez, spricceléshez
 250 ml marhahúsleves
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Éles késsel - az ujjainkra ügyelve - vágjunk le minél több zsírt a bordák tetejéről, valamint távolítsuk el a hártyát minden darabról.

2

Szórjuk meg a húsokat sóval a száraz pácoláshoz és csomagoljuk műanyag fóliába a darabokat. Tegyük őket legalább 6 órára, vagy akár egy egész éjszakára a hűtőbe.

3

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 135℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

4

Töröljük le a felesleges sókeveréket a bordákról és kenjük meg egy kis mennyiségű Worcestershire szósszal, mielőtt közepes vastagságban Milestone66 Black vagy SPG+ fűszerrel megszórjuk, majd locsoljuk meg almalével és hagyjuk állni 15-20 percig.

5

Helyezzük a fa pellet grillsütő rácsára úgy a húsokat, hogy a bordák vastagabb részei (ha vannak) a grill hátulja felé nézzenek.

6

Füstöljük a bordákat 4-5 órán keresztül, miközben 30 percenként enyhén meglocsoljuk almalével, hogy nedves maradjon. Addig sütjük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 80℃-ot, vagy a színe szép "szenessé" nem válik.

7

Mint egy marhaszegyet, vegyük le a bordákat a grillrácsról és csomagoljuk be vastagabb alufóliába, vagy hentespapírba, valamint öntsünk hozzá 120 ml húslevest is (csomagonként).

8

Helyezzük vissza a húsokat a pellet grillsütőbe további 1 órára, vagy amíg a belső hőmérsékletük el nem éri a 95℃ körüli értéket. Ekkor vegyük ki, majd 20-30 perc pihentetés után vágjuk fel darabokra/szeletekre, majd azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Szárazon pácolt texasi marhaoldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66