Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Szarvaspörkölt gazdagon – grillen

Szarvaspörkölt gazdagon – grillen


szarvapörkölt gazdagon grillen recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szarvaspörköltet főzni igazi kiváltság, egy megtiszteltetés. Ebben a receptben egy igazán gazdag paradicsom, zöldségekkel teli változatot ismerhettek meg. A végén majd megáll benne a fakanál.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő3 óra 30 percÖsszesen3 óra 45 perc
Hozzávalók
 1 kg szarvas hús1 centis kockákra vágva
 2 darab babérlevél
 500 ml marhahúsleves alaplé
 3 darab sárgarépaapróra vágva
 1 karfiol aprítva
 ¼ teáskanál cayenne bors
 2 darab zeller szárapróra vágva
 4 gerezd fokhagymadarálva
 1 evőkanál petrezselyem
 ¼ teáskanál szárított majoránna
 2 evőkanál olívaolaj
 1 fej hagymaapróra vágva
 1 teáskanál vad vagy sertés fűszerkeverék
 250 ml vörösbor
 1 teáskanál rozmaring
 só és bors
 200 g spenótapróra vágva
 2 darab édesburgonyakockázva
 2 evőkanál sűrített paradicsom
 100 g paradicsomkockázva, konzerv is lehet
 150 g cukkinikockázva
Elkészítés
1

Töltsük fel a pellet grillsütő tartályát és melegítsük fel 205 °C-ra.

2

Helyezzük az öntöttvas edényünket (ennek hiányában egy kisebb bogrács is nagyszerű) és melegítsük fel benne az olívaolajt.

3

Ha csillog az olaj adjuk hozzá a hagymát, a zellert, a sárgarépát és a fokhagymát, és főzzük folyamatos keverés közben körülbelül 5-10 percig, vagy addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

4

Emeljük fel a hőmérsékletet maximumra (240-260°C-ra), majd adjuk hozzá a kockázott szarvashúst. Süssük-főzzük addig amíg szépen megbarnul a hús minden oldala.

5

Ha megbarnult a húst, öntsük hozzá a vörösbort és párolódjon ebben legalább 2 percig.

6

Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a marhahúsleves alaplevet, az édesburgonyát, a paradicsomot, a rozmaringot, a fűszerkeveréket, a zsályát, a majoránnát, a cayenne-t, a sót, a borsot és a babérlevelet.
Ha szeretnék gombát is tehetünk még hozzá pluszban. Alaposan keverjük össze ezt a gazdag pörkölt alapot.

7

Fedjük le az edényt, csökkentsük vissza a hőmérsékletet 150 °C-ra, és hagyjuk főni legalább 2,5–3 órán keresztül.

8

Időnként kavargassuk át a szarvas pörköltet. Ha letelt a 2,5-3 óra, akkor vegyük le az edény fedelét, és adjuk hozzá a karfiolt, a spenótot és a cukkinit.

9

Tegyük vissza az edény fedelét és főzzük további 15 percig. A végén keverjük hozzá a petrezselymet és forrón tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Emu steak tzatzikivelA Fald Fel! csapata elkészítette az első steaket az Okosgrillünkön tzatziki és grillezett burgonya kíséretében! Nem T-bone és nem is New York strip hanem egy emu filé volt a főszereplő és az állukat keresgélték a végeredménytől.
Csirke cordon bleu grillsütőnA cordon bleu az egykori menzák ünnepi menüje volt, most pedig grillsütőn is bármikor elkészíthetjük, ha egy kis nosztalgiára (is) vágyunk a finom ízek mellett.
Teriyaki sertéskörömHa meghalljuk, hogy sertésköröm, akkor a többségnek a körömpörkölt vagy egy jó körmös pacal jut eszébe. Ha már köröm, akkor legyen Ő a mai receptünk főszereplője - viszont a magyar ízek helyett most ázsiai fűszerekkel megbolondítva! Hála a pellet grillsütő füstjének, tovább bolondíthatjuk ezt az egyébként is markáns alapanyagot.
Grillezett burgonya nyársakDobjuk fel a szokásosnál jobban a burgonya köretünket! A rozmaringban sült krumplikat nyársra tűzve grillezzük, miközben a pellet grill füst minden centiméterét karakteres ízűvé varázsolja.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg szarvas hús1 centis kockákra vágva
 2 darab babérlevél
 500 ml marhahúsleves alaplé
 3 darab sárgarépaapróra vágva
 1 karfiol aprítva
 ¼ teáskanál cayenne bors
 2 darab zeller szárapróra vágva
 4 gerezd fokhagymadarálva
 1 evőkanál petrezselyem
 ¼ teáskanál szárított majoránna
 2 evőkanál olívaolaj
 1 fej hagymaapróra vágva
 1 teáskanál vad vagy sertés fűszerkeverék
 250 ml vörösbor
 1 teáskanál rozmaring
 só és bors
 200 g spenótapróra vágva
 2 darab édesburgonyakockázva
 2 evőkanál sűrített paradicsom
 100 g paradicsomkockázva, konzerv is lehet
 150 g cukkinikockázva

Elkészítés

Elkészítés
1

Töltsük fel a pellet grillsütő tartályát és melegítsük fel 205 °C-ra.

2

Helyezzük az öntöttvas edényünket (ennek hiányában egy kisebb bogrács is nagyszerű) és melegítsük fel benne az olívaolajt.

3

Ha csillog az olaj adjuk hozzá a hagymát, a zellert, a sárgarépát és a fokhagymát, és főzzük folyamatos keverés közben körülbelül 5-10 percig, vagy addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

4

Emeljük fel a hőmérsékletet maximumra (240-260°C-ra), majd adjuk hozzá a kockázott szarvashúst. Süssük-főzzük addig amíg szépen megbarnul a hús minden oldala.

5

Ha megbarnult a húst, öntsük hozzá a vörösbort és párolódjon ebben legalább 2 percig.

6

Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a marhahúsleves alaplevet, az édesburgonyát, a paradicsomot, a rozmaringot, a fűszerkeveréket, a zsályát, a majoránnát, a cayenne-t, a sót, a borsot és a babérlevelet.
Ha szeretnék gombát is tehetünk még hozzá pluszban. Alaposan keverjük össze ezt a gazdag pörkölt alapot.

7

Fedjük le az edényt, csökkentsük vissza a hőmérsékletet 150 °C-ra, és hagyjuk főni legalább 2,5–3 órán keresztül.

8

Időnként kavargassuk át a szarvas pörköltet. Ha letelt a 2,5-3 óra, akkor vegyük le az edény fedelét, és adjuk hozzá a karfiolt, a spenótot és a cukkinit.

9

Tegyük vissza az edény fedelét és főzzük további 15 percig. A végén keverjük hozzá a petrezselymet és forrón tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Szarvaspörkölt gazdagon – grillen
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66