Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Szarvaspörkölt gazdagon – grillen

Szarvaspörkölt gazdagon – grillen


szarvapörkölt gazdagon grillen recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szarvaspörköltet főzni igazi kiváltság, egy megtiszteltetés. Ebben a receptben egy igazán gazdag paradicsom, zöldségekkel teli változatot ismerhettek meg. A végén majd megáll benne a fakanál.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő3 óra 30 percÖsszesen3 óra 45 perc
Hozzávalók
 1 kg szarvas hús1 centis kockákra vágva
 2 darab babérlevél
 500 ml marhahúsleves alaplé
 3 darab sárgarépaapróra vágva
 1 karfiol aprítva
 ¼ teáskanál cayenne bors
 2 darab zeller szárapróra vágva
 4 gerezd fokhagymadarálva
 1 evőkanál petrezselyem
 ¼ teáskanál szárított majoránna
 2 evőkanál olívaolaj
 1 fej hagymaapróra vágva
 1 teáskanál vad vagy sertés fűszerkeverék
 250 ml vörösbor
 1 teáskanál rozmaring
 só és bors
 200 g spenótapróra vágva
 2 darab édesburgonyakockázva
 2 evőkanál sűrített paradicsom
 100 g paradicsomkockázva, konzerv is lehet
 150 g cukkinikockázva
Elkészítés
1

Töltsük fel a pellet grillsütő tartályát és melegítsük fel 205 °C-ra.

2

Helyezzük az öntöttvas edényünket (ennek hiányában egy kisebb bogrács is nagyszerű) és melegítsük fel benne az olívaolajt.

3

Ha csillog az olaj adjuk hozzá a hagymát, a zellert, a sárgarépát és a fokhagymát, és főzzük folyamatos keverés közben körülbelül 5-10 percig, vagy addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

4

Emeljük fel a hőmérsékletet maximumra (240-260°C-ra), majd adjuk hozzá a kockázott szarvashúst. Süssük-főzzük addig amíg szépen megbarnul a hús minden oldala.

5

Ha megbarnult a húst, öntsük hozzá a vörösbort és párolódjon ebben legalább 2 percig.

6

Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a marhahúsleves alaplevet, az édesburgonyát, a paradicsomot, a rozmaringot, a fűszerkeveréket, a zsályát, a majoránnát, a cayenne-t, a sót, a borsot és a babérlevelet.
Ha szeretnék gombát is tehetünk még hozzá pluszban. Alaposan keverjük össze ezt a gazdag pörkölt alapot.

7

Fedjük le az edényt, csökkentsük vissza a hőmérsékletet 150 °C-ra, és hagyjuk főni legalább 2,5–3 órán keresztül.

8

Időnként kavargassuk át a szarvas pörköltet. Ha letelt a 2,5-3 óra, akkor vegyük le az edény fedelét, és adjuk hozzá a karfiolt, a spenótot és a cukkinit.

9

Tegyük vissza az edény fedelét és főzzük további 15 percig. A végén keverjük hozzá a petrezselymet és forrón tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

BBQ csirkés pizzaA klasszikus paradicsomos pizzák népszerű alternatívája a BBQ-s, csirkés pizza, amelyet már pellet okosgrill is elkészíthet, a klasszikus olasz kemencés-füstös ízzel együtt!
Mézes-fokhagymás csirkeszárny szószÉdes szósz egy kis csípősséggel és fokhagymával, ami tökéletessé tesz majd a füst. Használjuk a szószt csirkeszárnyakon, combokon, akár egész grillcsirkén.
Koktél grillezett eperrelA fa pellet grillsütő segítségével füstös édességet készítünk és így szuper finom nyári koktélokat hozhatunk létre. Az epret először is meggrillezzük, majd vodkával, cukorsziruppal, citromlével és gyömbérsörrel összerázzuk, majd tört jégen felszolgáljuk egy igazi frissítő, édes koktélként.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg szarvas hús1 centis kockákra vágva
 2 darab babérlevél
 500 ml marhahúsleves alaplé
 3 darab sárgarépaapróra vágva
 1 karfiol aprítva
 ¼ teáskanál cayenne bors
 2 darab zeller szárapróra vágva
 4 gerezd fokhagymadarálva
 1 evőkanál petrezselyem
 ¼ teáskanál szárított majoránna
 2 evőkanál olívaolaj
 1 fej hagymaapróra vágva
 1 teáskanál vad vagy sertés fűszerkeverék
 250 ml vörösbor
 1 teáskanál rozmaring
 só és bors
 200 g spenótapróra vágva
 2 darab édesburgonyakockázva
 2 evőkanál sűrített paradicsom
 100 g paradicsomkockázva, konzerv is lehet
 150 g cukkinikockázva

Elkészítés

Elkészítés
1

Töltsük fel a pellet grillsütő tartályát és melegítsük fel 205 °C-ra.

2

Helyezzük az öntöttvas edényünket (ennek hiányában egy kisebb bogrács is nagyszerű) és melegítsük fel benne az olívaolajt.

3

Ha csillog az olaj adjuk hozzá a hagymát, a zellert, a sárgarépát és a fokhagymát, és főzzük folyamatos keverés közben körülbelül 5-10 percig, vagy addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

4

Emeljük fel a hőmérsékletet maximumra (240-260°C-ra), majd adjuk hozzá a kockázott szarvashúst. Süssük-főzzük addig amíg szépen megbarnul a hús minden oldala.

5

Ha megbarnult a húst, öntsük hozzá a vörösbort és párolódjon ebben legalább 2 percig.

6

Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a marhahúsleves alaplevet, az édesburgonyát, a paradicsomot, a rozmaringot, a fűszerkeveréket, a zsályát, a majoránnát, a cayenne-t, a sót, a borsot és a babérlevelet.
Ha szeretnék gombát is tehetünk még hozzá pluszban. Alaposan keverjük össze ezt a gazdag pörkölt alapot.

7

Fedjük le az edényt, csökkentsük vissza a hőmérsékletet 150 °C-ra, és hagyjuk főni legalább 2,5–3 órán keresztül.

8

Időnként kavargassuk át a szarvas pörköltet. Ha letelt a 2,5-3 óra, akkor vegyük le az edény fedelét, és adjuk hozzá a karfiolt, a spenótot és a cukkinit.

9

Tegyük vissza az edény fedelét és főzzük további 15 percig. A végén keverjük hozzá a petrezselymet és forrón tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Szarvaspörkölt gazdagon – grillen
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66