Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Bourbon BBQ-val mázolt sertés karaj

Bourbon BBQ-val mázolt sertés karaj


whisky-bourbon-bbq-szósz-pelletbudapest-okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Élje át a házi whisky-bbq szósszal készült sertés karaj új ízét, amelyet a PitBoss okosgrillnek hála, már otthonában is megkósolhat.

Adag8 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 20 perc
Hozzávalók
 1,50 kg csontos sertés karaj
 15 ml (teáskanálnyi) olívaolaj
 250 ml ketchup
 1 gerezd fokhagyma (aprított)
 1 púpos evőkanál csilipor
 1 teáskanál Cayenne-i bors
 200 ml bourbon whisky (mint Jack Daniel's)
 50 ml melasz (cukoszirup)
 50 ml almaecet
 2 evőkanál barnacukor
 2 evőkanál dijoni mustár
 1 teáskanál Worcestershire szósz
 só (ízlés szerint)
 frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)
Elkészítés
1

Melegítsünk fel az olajat egy serpenyőben és a már felaprított fokhagymát kezdjük el pirítani. Időnként keverjük meg és süssük addig, amíg sárgás színe lesz a fokhagymának.

2

Ezután adjuk hozzá a chiliport és cayenne borsot. Folyamatosan keverjük, kb 1 percig.

3

Adjuk hozzá ketchupot, a bourbon whiskyt, a melaszt (cukorszirupot), az almaecetet, a barnacukrot, a dijoni mustár és a Worcestershire szószt. Pároljuk, alkalmanként keverjük, amíg enyhén elkezd sűrűsödni, kb 12-15 percig. Sóval és frissen őrölt borssal ízesíthetjük tovább.

4

Fa pellet Okosgrillünket melegítsük közepes fokozatra. A BBQ élményhez javasoljuk a 110 fok beállítását. Ha grillezni vagy pirítani szeretnénk akkor magasabbra.

5

Sóval és borssal hintsük be a sertéskarajokat, majd tegyük a porcelenbevonatú grillrácsokra.

6

Amikor a húsok már elkezdtek sülni, kenjük meg az elkészült szószunkkal. Nem szükséges a húst belemártani. A BBQ egyik fortélya, hogy többször kenjük át a húsokat, hisz így a szószok folyamatosan rétegenként sülnek a hússal és csodás ízélményt kapunk. A sütés végefelé, érdemes többször is átkenni.

7

Javasoljuk a grillen elkészült zöldségekkel vagy friss ecetes salátával tálálni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Vegán burger és zsemle Hévízi ÁkossalVegán ételek grillsütőn? Miért is ne! A burger egy klasszikus grillétel, de ebben a rendhagyó videóban most egy vegán burgert készíteünk el Ákossal. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán
Baconbe tekert töltött savanyú uborkaAmikor egy recept annyira abszurd, hogy épp ezért muszáj kipróbálni! Na ilyen a töltött savanyú uborka baconbe tekerve és grillen megsütve. Ha valami különlegesre vágysz ez lesz az!
Kávés házi bbq szószKávékedvelőként ez az egyik kedvenc házi bbq szószunk. A spájzban mindig megtalálóak a hozzávalók, hisz egy egyszerű receptről van szó.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1,50 kg csontos sertés karaj
 15 ml (teáskanálnyi) olívaolaj
 250 ml ketchup
 1 gerezd fokhagyma (aprított)
 1 púpos evőkanál csilipor
 1 teáskanál Cayenne-i bors
 200 ml bourbon whisky (mint Jack Daniel's)
 50 ml melasz (cukoszirup)
 50 ml almaecet
 2 evőkanál barnacukor
 2 evőkanál dijoni mustár
 1 teáskanál Worcestershire szósz
 só (ízlés szerint)
 frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsünk fel az olajat egy serpenyőben és a már felaprított fokhagymát kezdjük el pirítani. Időnként keverjük meg és süssük addig, amíg sárgás színe lesz a fokhagymának.

2

Ezután adjuk hozzá a chiliport és cayenne borsot. Folyamatosan keverjük, kb 1 percig.

3

Adjuk hozzá ketchupot, a bourbon whiskyt, a melaszt (cukorszirupot), az almaecetet, a barnacukrot, a dijoni mustár és a Worcestershire szószt. Pároljuk, alkalmanként keverjük, amíg enyhén elkezd sűrűsödni, kb 12-15 percig. Sóval és frissen őrölt borssal ízesíthetjük tovább.

4

Fa pellet Okosgrillünket melegítsük közepes fokozatra. A BBQ élményhez javasoljuk a 110 fok beállítását. Ha grillezni vagy pirítani szeretnénk akkor magasabbra.

5

Sóval és borssal hintsük be a sertéskarajokat, majd tegyük a porcelenbevonatú grillrácsokra.

6

Amikor a húsok már elkezdtek sülni, kenjük meg az elkészült szószunkkal. Nem szükséges a húst belemártani. A BBQ egyik fortélya, hogy többször kenjük át a húsokat, hisz így a szószok folyamatosan rétegenként sülnek a hússal és csodás ízélményt kapunk. A sütés végefelé, érdemes többször is átkenni.

7

Javasoljuk a grillen elkészült zöldségekkel vagy friss ecetes salátával tálálni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Bourbon BBQ-val mázolt sertés karaj
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66