Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Székelykáposzta

Székelykáposzta


székelykáposzta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a közismert, klasszikus főétel, bármikor egy vasárnapi ebéd, vagy ünnepi vacsora elegáns középpontja lehet. Tökéletes fogás, melyet most még különlegesebb, még füstösebb ízekbe burkolunk.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 15 perc
Hozzávalók:
 1,50 kg sertéslapocka
 2,50 kg savanyúkáposzta
 300 g kolozsvári szalonna
 300 g füstölt csabai kolbász
 1 evőkanál
 1 teáskanál őrölt bors
 2 evőkanál pirospaprika
 1 teáskanál őrölt köménymag
 3 darab babérlevél
 3 gerezd fokhagyma
 2 fej vöröshagyma
 2 paradicsom
 3 paprika
 kevés víz
 2 doboz tejföl
Elkészítés
1

Felkarikázzuk a csabai kolbászt és felkockázzuk a sertéslapockát, valamint a kolozsvári szalonnát.

2

A kellemesen füstös közegért felelős Okosgrillünket bekapcsoljuk 180°C-ra, és behelyezzük az edényünket, hogy kellően előmelegedjen.

3

Feldaraboljuk a vöröshagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot.

4

Máris bele tehetjük a felmelegedett edényünkbe a szalonnát, amelyet zsírjára sütünk. Őt követi a vöröshagyma. Majd, amint a vöröshagymát megdinszteltük, a fokhagyma is az edénybe landolhat.

5

A következő lépésben, hozzá szórjuk az edény tartalmához a pirospaprikát és elkeverjük.

6

Most érkezik a sertéslapocka. Amikor a hús már megkapta a kérget, hozzáadhatjuk a paradicsomot, illetve a paprikát is.

7

Elérkezett a fűszerezés ideje. Erre a célra sót, borsot, köményt és babérlevelet használunk. Azonban, a sózásnál tartsuk szem előtt, hogy a vecsési savanyú káposzta, már önmagában is egy nagyon sós eleme lesz az ételnek.

8

A fűszerezést követően, hozzáadhatjuk a kolbászt is az ételünkhöz. Végül, öntsük fel az edényt annyi vízzel, hogy éppen ellepje annak tartalmát.

9

Amint ételünk elfőtte a levét, elérkezik a káposzta pillanata. Azonban, mielőtt még hozzáadnánk az ételhez, a levét lecsöpögtetjük. Amikor már az edényben van, tetejét megkoronázzuk, még közel egy evőkanál pirospaprikával.
Végül, alaposan összefőzzük a többi összetevővel - körülbelül 45 percig.

10

Utolsó fázisban, a székelykáposztánk saját levével hőkezeljük a tejfölt, majd szintén hozzáadjuk az ételhez. Máris tálalhatunk!

11

TIPP: A fedő elhelyezését követően fontos, hogy a hő az edényben maradjon. Ezért, lehetőleg ne nézzünk rá 10 percnél gyakrabban az ételre - az élvezhetőbb végeredmény érdekében.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Vietnámi csirkeszárnyA vietnami pác ütős ízekkel itatja át a csirkeszárnyakat így szinte olyan, mintha Délkelet-Ázsiá-ban fogyasztanánk el az ebédet.
Bőrös császár sült császár otthoni sütőben is – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky sült császárhúsához semmi más nem kell, mint ropogós héjú kenyér és finom zöldségek. Több napig megvan akár a reggeli, ebéd vagy éppen a vacsora. Hidegen, melegen is kiváló választás. A császár húsos oldalát a saját kedvenc fűszereid is ízesíthetik és ennek az összeállításának csak a képzeleted szabhat határt. Használhatsz akár zöldfűszereket is hozzá, vagy éppen, aki a csípőst szereti, egy jóféle erős paprikakrémmel is tud dolgozni.
Halkolbász, harcsakolbász – Szoky konyhájaGrill recept videó: Hihetetlenül finom, pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul csodálatosan ropogós halkolbász kerül ma terítékre. Benne köménymaggal, fokhagymával, és természetesen az elmaradhatatlan, csípős chili paprikával.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,50 kg sertéslapocka
 2,50 kg savanyúkáposzta
 300 g kolozsvári szalonna
 300 g füstölt csabai kolbász
 1 evőkanál
 1 teáskanál őrölt bors
 2 evőkanál pirospaprika
 1 teáskanál őrölt köménymag
 3 darab babérlevél
 3 gerezd fokhagyma
 2 fej vöröshagyma
 2 paradicsom
 3 paprika
 kevés víz
 2 doboz tejföl

Elkészítés

Elkészítés
1

Felkarikázzuk a csabai kolbászt és felkockázzuk a sertéslapockát, valamint a kolozsvári szalonnát.

2

A kellemesen füstös közegért felelős Okosgrillünket bekapcsoljuk 180°C-ra, és behelyezzük az edényünket, hogy kellően előmelegedjen.

3

Feldaraboljuk a vöröshagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot.

4

Máris bele tehetjük a felmelegedett edényünkbe a szalonnát, amelyet zsírjára sütünk. Őt követi a vöröshagyma. Majd, amint a vöröshagymát megdinszteltük, a fokhagyma is az edénybe landolhat.

5

A következő lépésben, hozzá szórjuk az edény tartalmához a pirospaprikát és elkeverjük.

6

Most érkezik a sertéslapocka. Amikor a hús már megkapta a kérget, hozzáadhatjuk a paradicsomot, illetve a paprikát is.

7

Elérkezett a fűszerezés ideje. Erre a célra sót, borsot, köményt és babérlevelet használunk. Azonban, a sózásnál tartsuk szem előtt, hogy a vecsési savanyú káposzta, már önmagában is egy nagyon sós eleme lesz az ételnek.

8

A fűszerezést követően, hozzáadhatjuk a kolbászt is az ételünkhöz. Végül, öntsük fel az edényt annyi vízzel, hogy éppen ellepje annak tartalmát.

9

Amint ételünk elfőtte a levét, elérkezik a káposzta pillanata. Azonban, mielőtt még hozzáadnánk az ételhez, a levét lecsöpögtetjük. Amikor már az edényben van, tetejét megkoronázzuk, még közel egy evőkanál pirospaprikával.
Végül, alaposan összefőzzük a többi összetevővel - körülbelül 45 percig.

10

Utolsó fázisban, a székelykáposztánk saját levével hőkezeljük a tejfölt, majd szintén hozzáadjuk az ételhez. Máris tálalhatunk!

11

TIPP: A fedő elhelyezését követően fontos, hogy a hő az edényben maradjon. Ezért, lehetőleg ne nézzünk rá 10 percnél gyakrabban az ételre - az élvezhetőbb végeredmény érdekében.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Székelykáposzta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66