Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Tarja, oldalas, csülök – Szoky konyhája Húsvét

Tarja, oldalas, csülök – Szoky konyhája Húsvét


húsvét tarja oldalas csülök húsvét recept szoky konyhája okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky Húsvétra tarját, oldalast, csülköt készített kedvenc pellet grillsütöjén. Lesd el a praktikát, tippeket.Lesd el a praktikákat, tippeket és készítsd el otthon te is, akár ünnep van, akár nem.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő4 óraÖsszesen4 óra 30 perc
Hozzávalók:
 2 darab füstölt tarja
 2 darab füstölt oldalas
 1 darab füstölt csülök
 3 szál rozmaring
 5 nagyobb fej vöröshagyma
 5 gerezd fokhagyma
 5 darab babérlevél
 1 evőkanál fekete egész bors
 
 1 teáskanál szegfűbors
 1 kávéskanál szegfűszeg
 1 1 teáskanál boróka bogyó
 3 evőkanál barna cukor
 2 evőkanál mustár
 2 evőkanál méz
 3 merőkanál az abálóléből a felfőzéshez
Elkészítés
1

Állítsuk a pellet grillsütőnket (vagy természetesen más grillsütőt) füst fokozatra, alacsony hőmérsékletre. Tegyük fel a húsokat a rácsra, melléjük pedig helyezzünk 1-1 szál rozmaringot és 2 órán keresztül füstöljük így a húsokat.

2

A 2 óra letelte után melegítsünk fel vizet és helyezzük bele a húsokat. Elég ha éppenhogy bugyog a víz, nem szabad túl nagy lángon forralni.
Ebbe a főzővízbe tegyük a hagyma cikkeket és 5 babérlevelet, illetve 1 evőkanál feketeborsot, pici sót.

3

Készítsük el a szószt, a kenőcsöt. Mozsárban törjünk össze egy teáskanál sót, szegfűborsot, kávéskanálnyi szegfűszeget, egy kis evőkanál barnacukrot, 1 teáskanál borókabogyót. Ha ezt alaposan összetörtük, mehet hozzá a fokhagyma is, ettől lesz krémes állagú.

4

Kapcsoljuk be a tűzhelyet (gáz vagy villany) és közepes lángon egy gyorsforralóban karamellizáljuk a 2 kanál barnacukrot.
Az abálóléből 2-3 merőkanállal tegyünk át szép lassan és keverjük össze alaposan.

5

Tegyük hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, 1,5 kanál mustárt, mézet és persze a mozsárban összetört fűszerkeveréket. Érdemes továbbá hozzátenni a főzőlében puhára főtt hagymát is. Ha kevésnek érezzük a levet, tehetünk még át 1 merőkanállal.
Alacsony hőfokon/lángon főzzük sűrűre.

6

Vegyük ki a húsokat egy tálba és pihentessük egy kicsit. Ezután egy alufóliát terítsünk ki, tegyünk rá egy húst, majd kenjük át. Kétszer fogjuk kenni, ez az első. Kenés után csomagoljuk be a húst alaposan.

7

A grillsütőt állítsuk be 150 fokra és tegyük rá a húsokat (becsomagolva) a rácsra. 1,5 óra után kicsomagolhatjuk a finomságokat.

8

Kenjük át újra és a hőmérsékletet magasabbra emelve (170-180 fok) már csomagolás nélkül süssük tovább 30 percen keresztül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Cubano szendvicsÍme egy itthon kevésbé ismert szendvics, ami az Óceán túloldalán nagyon népszerű - főleg - Kubában és az USA-ban.
Camembert-bacon burgerFüstölt camembert sajtos, sült baconös burger következik. Gyorsan elkészül, mégis egy kis különleges ízhatást érhetünk el a megszokott alap hamburgerekhez képest.
Kávés házi bbq szószKávékedvelőként ez az egyik kedvenc házi bbq szószunk. A spájzban mindig megtalálóak a hozzávalók, hisz egy egyszerű receptről van szó.
Grillezett skót tojásEgy igazi különlegességet hoztunk ma nektek, amivel tuti hogy ti lesztek a császorok! A skót tojás az egyik legjobb dolog, amit a tojással történhet, szóval kalandra fel!

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 darab füstölt tarja
 2 darab füstölt oldalas
 1 darab füstölt csülök
 3 szál rozmaring
 5 nagyobb fej vöröshagyma
 5 gerezd fokhagyma
 5 darab babérlevél
 1 evőkanál fekete egész bors
 
 1 teáskanál szegfűbors
 1 kávéskanál szegfűszeg
 1 1 teáskanál boróka bogyó
 3 evőkanál barna cukor
 2 evőkanál mustár
 2 evőkanál méz
 3 merőkanál az abálóléből a felfőzéshez

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk a pellet grillsütőnket (vagy természetesen más grillsütőt) füst fokozatra, alacsony hőmérsékletre. Tegyük fel a húsokat a rácsra, melléjük pedig helyezzünk 1-1 szál rozmaringot és 2 órán keresztül füstöljük így a húsokat.

2

A 2 óra letelte után melegítsünk fel vizet és helyezzük bele a húsokat. Elég ha éppenhogy bugyog a víz, nem szabad túl nagy lángon forralni.
Ebbe a főzővízbe tegyük a hagyma cikkeket és 5 babérlevelet, illetve 1 evőkanál feketeborsot, pici sót.

3

Készítsük el a szószt, a kenőcsöt. Mozsárban törjünk össze egy teáskanál sót, szegfűborsot, kávéskanálnyi szegfűszeget, egy kis evőkanál barnacukrot, 1 teáskanál borókabogyót. Ha ezt alaposan összetörtük, mehet hozzá a fokhagyma is, ettől lesz krémes állagú.

4

Kapcsoljuk be a tűzhelyet (gáz vagy villany) és közepes lángon egy gyorsforralóban karamellizáljuk a 2 kanál barnacukrot.
Az abálóléből 2-3 merőkanállal tegyünk át szép lassan és keverjük össze alaposan.

5

Tegyük hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, 1,5 kanál mustárt, mézet és persze a mozsárban összetört fűszerkeveréket. Érdemes továbbá hozzátenni a főzőlében puhára főtt hagymát is. Ha kevésnek érezzük a levet, tehetünk még át 1 merőkanállal.
Alacsony hőfokon/lángon főzzük sűrűre.

6

Vegyük ki a húsokat egy tálba és pihentessük egy kicsit. Ezután egy alufóliát terítsünk ki, tegyünk rá egy húst, majd kenjük át. Kétszer fogjuk kenni, ez az első. Kenés után csomagoljuk be a húst alaposan.

7

A grillsütőt állítsuk be 150 fokra és tegyük rá a húsokat (becsomagolva) a rácsra. 1,5 óra után kicsomagolhatjuk a finomságokat.

8

Kenjük át újra és a hőmérsékletet magasabbra emelve (170-180 fok) már csomagolás nélkül süssük tovább 30 percen keresztül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tarja, oldalas, csülök – Szoky konyhája Húsvét
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66