Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Tarja, oldalas, csülök – Szoky konyhája Húsvét

Tarja, oldalas, csülök – Szoky konyhája Húsvét


húsvét tarja oldalas csülök húsvét recept szoky konyhája okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky Húsvétra tarját, oldalast, csülköt készített kedvenc pellet grillsütöjén. Lesd el a praktikát, tippeket.Lesd el a praktikákat, tippeket és készítsd el otthon te is, akár ünnep van, akár nem.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő4 óraÖsszesen4 óra 30 perc
Hozzávalók:
 2 darab füstölt tarja
 2 darab füstölt oldalas
 1 darab füstölt csülök
 3 szál rozmaring
 5 nagyobb fej vöröshagyma
 5 gerezd fokhagyma
 5 darab babérlevél
 1 evőkanál fekete egész bors
 
 1 teáskanál szegfűbors
 1 kávéskanál szegfűszeg
 1 1 teáskanál boróka bogyó
 3 evőkanál barna cukor
 2 evőkanál mustár
 2 evőkanál méz
 3 merőkanál az abálóléből a felfőzéshez
Elkészítés
1

Állítsuk a pellet grillsütőnket (vagy természetesen más grillsütőt) füst fokozatra, alacsony hőmérsékletre. Tegyük fel a húsokat a rácsra, melléjük pedig helyezzünk 1-1 szál rozmaringot és 2 órán keresztül füstöljük így a húsokat.

2

A 2 óra letelte után melegítsünk fel vizet és helyezzük bele a húsokat. Elég ha éppenhogy bugyog a víz, nem szabad túl nagy lángon forralni.
Ebbe a főzővízbe tegyük a hagyma cikkeket és 5 babérlevelet, illetve 1 evőkanál feketeborsot, pici sót.

3

Készítsük el a szószt, a kenőcsöt. Mozsárban törjünk össze egy teáskanál sót, szegfűborsot, kávéskanálnyi szegfűszeget, egy kis evőkanál barnacukrot, 1 teáskanál borókabogyót. Ha ezt alaposan összetörtük, mehet hozzá a fokhagyma is, ettől lesz krémes állagú.

4

Kapcsoljuk be a tűzhelyet (gáz vagy villany) és közepes lángon egy gyorsforralóban karamellizáljuk a 2 kanál barnacukrot.
Az abálóléből 2-3 merőkanállal tegyünk át szép lassan és keverjük össze alaposan.

5

Tegyük hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, 1,5 kanál mustárt, mézet és persze a mozsárban összetört fűszerkeveréket. Érdemes továbbá hozzátenni a főzőlében puhára főtt hagymát is. Ha kevésnek érezzük a levet, tehetünk még át 1 merőkanállal.
Alacsony hőfokon/lángon főzzük sűrűre.

6

Vegyük ki a húsokat egy tálba és pihentessük egy kicsit. Ezután egy alufóliát terítsünk ki, tegyünk rá egy húst, majd kenjük át. Kétszer fogjuk kenni, ez az első. Kenés után csomagoljuk be a húst alaposan.

7

A grillsütőt állítsuk be 150 fokra és tegyük rá a húsokat (becsomagolva) a rácsra. 1,5 óra után kicsomagolhatjuk a finomságokat.

8

Kenjük át újra és a hőmérsékletet magasabbra emelve (170-180 fok) már csomagolás nélkül süssük tovább 30 percen keresztül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ricset – vegán sólet agyagedényben Hévízi ÁkossalVegán ételek grillsütőn? Miért is ne! Kezdjük is egy igazán finom étellel, amely a sólet vegán kistestvére a ricset. A zöldségekkel felturbózott gerslis egytálételt Hévízi Ákossal a veganblog.hu társalapítójával készítettük el közösen agyagedényben. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán
Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky magyaros szűzérméket ajánl betyár finom ragúval. Sertés szűznél figyelni kell a sütésre (rövid ideig tartó első hőkezelés) ilyenkor még a hús belseje nyers, de az utolsó szakaszban visszatéve a sütőbe a legjobb állah érhető el. Ha jól dolgoztok az érme belseje kellemesen szaftos, de már átsült lesz. Többféle hússal is lehet készíteni az ételt akár csirkemellből, sertés karajból ezekben az esetekben ismételten rövid idő legyen a hőkezelés.
Díjnyertes BBQ oldalasVegyünk néhány tippet a profiktól és lépjünk egy szinttel magasabbra a kerti füstölésben. Minden alkalommal, amikor begyújtjuk a pellet grillsütőt élvezetes kihívás indul, amivel lenyűgözzük a barátokat és a családot.
Pulled pork házi száraz rubFüstös, édes és fűszeres pulled porkhoz ajánlott száraz rub, amely tökéletes a sertéshús füstölésre! Ezt a házi készítésű fűszerkeveréket is használhatod, ha bbq pulled porkot készítenél.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 darab füstölt tarja
 2 darab füstölt oldalas
 1 darab füstölt csülök
 3 szál rozmaring
 5 nagyobb fej vöröshagyma
 5 gerezd fokhagyma
 5 darab babérlevél
 1 evőkanál fekete egész bors
 
 1 teáskanál szegfűbors
 1 kávéskanál szegfűszeg
 1 1 teáskanál boróka bogyó
 3 evőkanál barna cukor
 2 evőkanál mustár
 2 evőkanál méz
 3 merőkanál az abálóléből a felfőzéshez

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk a pellet grillsütőnket (vagy természetesen más grillsütőt) füst fokozatra, alacsony hőmérsékletre. Tegyük fel a húsokat a rácsra, melléjük pedig helyezzünk 1-1 szál rozmaringot és 2 órán keresztül füstöljük így a húsokat.

2

A 2 óra letelte után melegítsünk fel vizet és helyezzük bele a húsokat. Elég ha éppenhogy bugyog a víz, nem szabad túl nagy lángon forralni.
Ebbe a főzővízbe tegyük a hagyma cikkeket és 5 babérlevelet, illetve 1 evőkanál feketeborsot, pici sót.

3

Készítsük el a szószt, a kenőcsöt. Mozsárban törjünk össze egy teáskanál sót, szegfűborsot, kávéskanálnyi szegfűszeget, egy kis evőkanál barnacukrot, 1 teáskanál borókabogyót. Ha ezt alaposan összetörtük, mehet hozzá a fokhagyma is, ettől lesz krémes állagú.

4

Kapcsoljuk be a tűzhelyet (gáz vagy villany) és közepes lángon egy gyorsforralóban karamellizáljuk a 2 kanál barnacukrot.
Az abálóléből 2-3 merőkanállal tegyünk át szép lassan és keverjük össze alaposan.

5

Tegyük hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, 1,5 kanál mustárt, mézet és persze a mozsárban összetört fűszerkeveréket. Érdemes továbbá hozzátenni a főzőlében puhára főtt hagymát is. Ha kevésnek érezzük a levet, tehetünk még át 1 merőkanállal.
Alacsony hőfokon/lángon főzzük sűrűre.

6

Vegyük ki a húsokat egy tálba és pihentessük egy kicsit. Ezután egy alufóliát terítsünk ki, tegyünk rá egy húst, majd kenjük át. Kétszer fogjuk kenni, ez az első. Kenés után csomagoljuk be a húst alaposan.

7

A grillsütőt állítsuk be 150 fokra és tegyük rá a húsokat (becsomagolva) a rácsra. 1,5 óra után kicsomagolhatjuk a finomságokat.

8

Kenjük át újra és a hőmérsékletet magasabbra emelve (170-180 fok) már csomagolás nélkül süssük tovább 30 percen keresztül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tarja, oldalas, csülök – Szoky konyhája Húsvét
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66